Εξέγερση στον Κορυδαλλό για την αιφνίδια μεταγωγή του αναρχικού απεργού πείνας Ντίνου Γιαγτζόγλου

Ενημέρωση: Οι κρατούμενοι ανέστειλαν την κινητοποίηση σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Εξέγερση κρατουμένων από το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού με αίτημα την εκ νέου μεταγωγή του συγκρατούμενού τους Ντίνου Γιαγτζόγλου.

Σήμερα στις 6:45 τα ξημερώματα και ενώ διήνυε την τρίτη ημέρα απεργίας πείνας, ομάδα των ΕΚΑΜ εισέβαλε στο κελί του Ντίνου Γιαγτζόγλου και, αφού τον ακινητοποίησαν με την βία, τον μετήγαγαν στις φυλακές Λάρισας όπου και είναι τυπικά χρεωμένος. Χαρακτηριστικό της εκδικητικότητας είναι ότι δεν επετράπη στον απεργό πείνας να πάρει ούτε τα ρούχα του, ούτε τα φάρμακά του. Οι κρατούμενοι της Α’ πτέρυγας που πίσω από τις πόρτες άκουγαν τι συνέβαινε, αρχικά ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται χτυπώντας τα κάγκελα και φωνάζοντας, χωρίς οι διαμαρτυρίες τους, φυσικά, να ληφθούν υπόψιν.

Στις 8 το πρωί, τριάντα λεπτά αφού οι πόρτες των κελιών είχαν ξεκλειδώσει για τον πρωινό προαυλισμό, ο υπαρχιφύλακας της Α πτέρυγας άνοιξε την κιγκλίδα για την πρωινή αναφορά. Τότε οι κρατούμενοι τον αιφνιδίασαν ακινητοποιώντας τον μαζί με άλλους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κράτησαν ανοιχτή την έξοδο κατευθυνόμενοι προς τις πτέρυγες Β, Γ και Δ. Αφού τις άνοιξαν, ενωθήκαν με τους υπόλοιπους κρατούμενους της φυλακής. Παρότι αρχικά δέσμευσαν συνολικά έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους – ανάμεσα στους οποίους και δύο υπαρχιφύλακες – τους άφησαν έπειτα από μερικά λεπτά, χωρίς να τους πειράξουν. Ωστόσο τους απέσπασαν δυο ασυρμάτους και τρία κλειδιά.

Αυτή την στιγμή οι κρατούμενοι έχουν καταλάβει τις πτέρυγες Α, Β, Γ και Δ και τους διαδρόμους μέχρι και το σημείο έξω από το αρχιφυλακείο στο οποίο βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Οι εξεγερμένοι κρατούμενοι έχουν επίσης σαμποτάρει τον μηχανισμό επιτήρησής τους, εξουδετερώνοντας τις κάμερες παρακολούθησής τους που είναι τοποθετημένες στους διαδρόμους της φυλακής.

Σε μια άτυπη συνομιλία σωφρονιστικών υπαλλήλων με ομάδα κρατουμένων φαίνεται πως η υπηρεσία της φυλακής αποποιείται την ευθύνη της εμπρηστικής αυτής μεταγωγής και ότι επικαλείται «εντολή από το υπουργείο».

Τέλος, οι κρατούμενοι έχουν δώσει διορία μέχρι τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να έρθει εκπρόσωπος από το υπουργείο, ώστε να δεσμευτεί ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά τους (και αίτημα του απεργού πείνας) το οποίο είναι η μόνιμη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο