Φαβέλα: «Η βία είναι το μήνυμα της ΧΑ προς τη βάση της»

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, σχετικά με την επίθεση χρυσαυγιτών που δέχτηκε την περασμένη Κυριακή 25/2.

Ο Χρήστος, μέλος της συνέλευσης της «Φαβέλας», αναφέρθηκε στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ σε σχέση με τον ίδιο τον χώρο και εξήγησε τα χαρακτηριστικά του.

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου, μέλος της συνέλευσης και δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής εκ μέρους της οικογένειας Φύσσα, αναφέρθηκε λεπτομερώς στα γεγονότα της επίθεσης: Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν κατά την ώρα της προγραμματισμένης και ανακοινωμένης δημόσια συνέλευσης, φορώντας κράνη και οπλισμένοι με πτυσσόμενα γκλομπ, λοστό, τουλάχιστον ένα μεταλλικό, αιχμηρό αντικείμενο και τρεις πυρσούς. Χτύπησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους. Ο χώρος είχε πάρει φωτιά και διάφορα αντικείμενα είχαν καεί. Ο ένας εξ αυτών χτύπησε με λοστό στο κεφάλι την Ελ. Τομπατζόγλου όταν αυτή επιχείρησε να ανοίξει το παράθυρο. Άλλη μια κοπέλα είχε επίσης ράμματα και άλλοι τραυματίες εγκαύματα από τους πυρσούς. Η επίθεση διήρκεσε περίπου 1 με 2 λεπτά και ο επικεφαλής έδωσε το σύνθημα λήξης «τέλος χρόνου», γνωστό και από άλλες καταγεγραμμένες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν τότε συντεταγμένα επαναλαμβάνοντας το σύνθημα «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή» και ανηφορίζοντας την οδό Ναυάρχου Βότση.

Υπογραμμίστηκε ότι η διάψευση που δημοσίευσε ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος αποδεικνύει τον «διπλό λόγο» της Χρυσής Αυγής, όπως συνέβη και σε άλλες, παλιότερες επιθέσεις που είχαν οργανωθεί από τα τάγματα εφόδου.

Ο Κωνσταντίνος, επίσης μέλος της συνέλευσης της «Φαβέλας», ενημέρωσε για τις δράσεις που έχουν αποφασιστεί να λάβουν χώρα εντός των επομένων ημερών: Την Πέμπτη 1/3 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί μαζική αφισοκόλληση-παρέμβαση στις γειτονιές του Πειραιά, ξεκινώντας από την «Φαβέλα», ενώ την Παρασκευή 2/3 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή, αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλ. Καραϊσκάκη (απέναντι από τον σταθμό του Ηλεκτρικού).

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου σημείωσε κλείνοντας ότι η τοπική οργάνωση της Χ.Α. στον Πειραιά είναι το τελευταίο τάγμα εφόδου που δεν έχει διαλυθεί μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και προσπαθεί να δώσει μια εικόνα ότι ακόμα μπορεί να πραγματοποιεί επιθέσεις, καθώς η ίδια η βία είναι το μήνυμα της Χ.Α., ενώ τόνισε και την τεράστια ευθύνη όλων μας για την μεγαλύτερη προβολή της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης που είναι σε εξέλιξη.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο