Οι κρατούμενοι στο «Κολαστήριο» στηρίζουν την κινητοποίηση ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών – Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού (Κολαστήριο)

Από τον Οκτώβριο του 2017 έχει ξεκινήσει η πανελλαδική κινητοποίηση στις φυλακές ενάντια στις φασιστικές διατάξεις του νέου σωφρονιστικού κώδικα (ενάντια στην υπερεξουσία του εισαγγελέα – εισαγγελικό βέτο, στις ειδικές συνθήκες κράτησης – επαναφορά φυλακών τύπου Γ, στην γενίκευση του τεχνοφασισμού με την ηλεκτρονική παρακολούθηση- ηλεκτρονικό βραχιολάκι και άλλα…)

Από τον Ιανουάριο του 2018 η Επιτροπή Αγώνα Φυλακών, έχει θέσει και το ζήτημα του ποινικού κώδικα που είναι το πιο σημαντικό για τους κρατούμενους, με την ανακοίνωση της «για τον νέο ποινικό κώδικα- Β φάση της κινητοποίησης».

Σε αυτή την πρόταση ανοίχτηκε διάλογος και ανταποκρίθηκαν οι κρατούμενοι από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού (Κολαστήριο), οι οποίοι αντιμετωπίζουν το πιο βάναυσο κομμάτι του εγκλεισμού.

Ουσιαστικά οι ποινές τους, σε συνδυασμό με την επιβαρυμένη υγεία τους και τις άθλιες συνθήκες κράτησης, ισοδυναμούν με ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ.

Οι 130 κρατούμενοι του νοσοκομείου δεν είναι μόνοι τους, ούτε χωρίς φωνή.

Από σήμερα στηρίζουν και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Επιτροπή Αγώνα Φυλακών και στο δίκαιο αγώνα που πραγματοποιείται στις φυλακές όλης της Ελλάδας.
Παράλληλα οι κρατούμενοι του νοσοκομείου επεξεργάζονται και θα προσθέσουν νέα αιτήματα στην πρόταση της Επιτροπής Αγώνα για τον νέο ποινικό κώδικα, που αφορούν τις πιο ευπαθείς ομάδες ασθενών κρατούμενων που ζουν ξεχασμένοι στο Κολαστήριο.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Επιτροπή Αγώνα Φυλακών
Κορυδαλλός 15/3/2018

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο