Η «Κρυπτεία» πίσω από εμπρησμό στην Κοινότητα Αφγανών και επιτόπιες απειλές στην ΕΕΔΑ

Η φασιστική οργάνωση έχει και παλαιότερα απειλήσει ομάδες και οργανώσεις που αναδεικνύουν το πρόβλημα της φασιστικής/ρατσιστικής βίας.

Εμπρηστική επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Κοινότητας Αφγανών Ελλάδας. Μέλη της φασιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία» πότισαν την πόρτα με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά που επεκτάθηκε και στο εσωτερικό του γραφείου. Κατά την στιγμή της επίθεσης δεν βρισκόταν κάποιος μέσα στο γραφείο. Η «Κρυπτεία» ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Έθνος».

Η Κοινότητα Αφγανών και η ΚΕΕΡΦΑ καλούν σε συνέντευξη Τύπου [Ενημέρωση 23/03: Δείτε την συνέντευξη Τύπου εδώ] στα γραφεία της Κοινότητας, Χαλκοκονδύλη 35, την Παρασκευή 23/03/2018 στις 12 το μεσημέρι.

Η «Κρυπτεία» νωρίτερα σήμερα πραγματοποίησε εκφοβιστική ενέργεια με απειλές στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Όπως γράφει η Ένωση στην ανακοίνωσή της:

Συγκεκριμένα χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου της πολυκατοικίας και από το θυροτηλέφωνο δήλωσαν «είμαστε από την Κρυπτεία, ήρθαμε να σας πούμε τα κάλαντα είτε πάνω είτε στο δρόμο, όπου σας πετύχουμε», ρώτησαν αν τους ξέρουμε και σε ερώτηση συνεργάτιδάς μας για το σκοπό της επίσκεψης απάντησαν «να προσέχετε πάρα πολύ». Λίγο μετά, την ώρα που καταθέταμε μήνυση για το περιστατικό ζητώντας από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν τα αυτονόητα, μάθαμε για τον εμπρησμό στο γραφείο της αφγανικής κοινότητας, με ανάληψη ευθύνης από την ίδια οργάνωση.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο