#GDtrial | Τα τηλεφωνήματα των συνεννοήσεων της ΧΑ για την δολοφονία Φύσσα

Το πλέγμα των τηλεφωνημάτων, από τον κατάλογο του αναγνωστέου εγγράφου 275 που διαβάστηκε στο δικαστήριο, τεκμηριώνει χωρίς καμμιά αμφιβολία την δομή της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τις δύο δικασίμους (236 και 237) που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη, 103η εβδομάδα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, το δικαστήριο εξέτασε, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, τις λίστες κλήσεων από και προς τους αριθμούς τηλεφώνων των εμπλεκομένων στην επίθεση και την δολοφονία του Π. Φύσσα, ενώ διαβάστηκαν και κάποιες από τις απομαγνητοφωνήσεις κλήσεων που είχαν καταγραφεί μετά την δολοφονία, κυρίως της αδελφής του Ρουπακιά.

Από τον Πατέλη στον Λαγό, από τον Λαγό στον Μιχαλολιάκο

Από αυτές τις κλήσεις καθίσταται σαφής ο τρόπος συνεννόησης του τάγματος εφόδου, δηλαδή της αυτοαποκαλούμενης «ομάδας ασφάλειας», της Νίκαιας με τον πυρηνάρχη, Γ. Πατέλη, ο οποίος για κάθε τους κίνηση ενημέρωνε και έπαιρνε την έγκριση του Γιάννη Λαγού, ο οποίος και ενημέρωσε τον Μιχαλολιάκο, όπως προβλέπει η ιεραρχική δομή της ναζιστικής οργάνωσης.

Οι χρόνοι των τηλεφωνημάτων έρχονται να επιβεβαιώσουν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν εκτεθεί έως τώρα, δηλαδή: τις μαρτυρικές καταθέσεις, τα βίντεο από τις κάμερες καταστημάτων που αποτυπώνουν την οργανωμένη μετάβαση των χρυσαυγιτών στο Κοράλλι και τις διαβιβάσεις των αστυνομικών όπως είχαν καταγραφεί από τα κέντρα των διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Η ακριβής αποτύπωση των γεγονότων όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, έχει ως εξής:

Μέλη της τοπικής της Νίκαιας, μεταξύ των οποίων ο Άγγος, είχαν εντοπίσει τον Παύλο Φύσσα και ενημέρωσαν τηλεφωνικά τον Πατέλη. Ο Πατέλης με τη σειρά του ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Γιάννη Λαγό και πήρε, προφανώς, την έγκριση για την εκτέλεση της επίθεσης. Κατόπιν ο Πατέλης έστειλε κατεπείγον SMS στα διαθέσιμα μέλη του τάγματος εφόδου, για να συγκεντρωθούν στα γραφεία της ΧΑ στη Νίκαια. Από εκεί μετέβησαν οργανωμένα με αυτοκινητοπομπή στο Κερατσίνι, εντόπισαν τον Παύλο Φύσσα, του επιτέθηκαν και έτσι ο Ρουπακιάς μπόρεσε, μαζί τους, να τον μαχαιρώσει. Μετά απ’ αυτό, ο  Άγγος ενημερώνει τον Πατέλη για ό,τι συνέβη και ο Πατέλης με τη σειρά του ενημερώνει τον Λαγό. Κατόπιν γίνονται αλλεπάλληλες κλήσεις για συνεννοήσεις μεταξύ του Ρουπακιά, άλλων μελών της τοπικής και του Πατέλη, ενώ στις 00:37 ο Μιχαλολιάκος καλεί τον Λαγό.

Έχουμε, επομένως, χωρίς δυνατότητα αμφισβήτησης, την ενιαία, αδιάσπαστη και απαραβίαστη αλυσίδα εντολών της ναζιστικής οργάνωσης, από τον αρχηγό Μιχαλολιάκο, στον περιφερειάρχη Λαγό, στον πυρηνάρχη Πατέλη και απ’ αυτόν στο τάγμα εφόδου.

«Ποιός τους εκπαίδευε; Ο Κασιδιάρης»

Το δικαστήριο συνέχισε, την Πέμπτη 22/3, με τις απομαγνητοφωνήσεις των κλήσεων που είχαν καταγραφεί από τις παρακολουθήσεις που γίνονταν μετά την δολοφονία Φύσσα. Οι πρώτες που διαβάστηκαν είναι από τηλεφωνήματα προς και από την αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά.

Ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από αυτές τις απομαγνητοφωνήσεις είναι ότι οι χρυσαυγίτες ήταν ήδη ενήμεροι για τις παρακολουθήσεις, καθώς επίσης κι ότι ο Ρουπακιάς είχε δώσει εντολή να καταστραφούν στοιχεία από το σπίτι του. Προκύπτει επίσης από τις συνομιλίες η πάγια τακτική της Χρυσής Αυγής, να κάνει ότι δεν γνωρίζει δηλαδή τους εκτελεστές των δολοφονικών επιθέσεων που σχεδιάζονται από την ηγεσία της.

Η δίκη συνεχίζεται

Η διαδικασία της εξέτασης των αναγνωστέων εγγράφων, βίντεο και ηχητικών από το δικαστήριο, θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, με προγραμματισμένες δικασίμους στις 27 και 28 Μαρτίου στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Για τον μήνα Απρίλιο, έχουν προγραμματιστεί οι εξής δικάσιμοι:

2/4: Εφετείο

16/4: Κορυδαλλός

18/4: Κορυδαλλός

20/4: Κορυδαλλός

23/4: Εφετείο

24/4: Κορυδαλλός

25/4: Κορυδαλλός

Λεπτομέρειες για τη συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής μπορείτε να βλέπετε ζωντανά κάθε Παρασκευή (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι), λίγο μετά τις 9μμ, στο βιντεοχρονολόγιο του omniatv. Μπορείτε να δείτε και το αρχείο όλων των προηγούμενων εκπομπών, από την αρχή της δίκης μέχρι τώρα.

Επισκεφθείτε επίσης τις σελίδες:

  • της ομάδας δικηγόρων πολιτικής αγωγής JailGoldenDawn, με πληθώρα στοιχείων και τεκμηρίωσης για το σύνολο της δίκης αλλά και τις επιμέρους υποθέσεις
  • του παρατηρητηρίου της δίκης Golden Dawn Watch, με τις αναφορές των παρατηρητών για κάθε ημέρα διεξαγωγής της δίκης.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο