Επιτροπή Αγώνα Φυλακών: Απομόνωση και απαγορεύσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης

«Ήδη δύο πολιτικοί φορείς, κατέθεσαν αίτημα για επίσκεψη στις φυλακές. Κι ενώ περιμέναμε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, το υπουργείο, χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο, έβγαλε απαγορευτικό, ακυρώνοντας την επίσκεψη των φορέων.»

Απέναντι στην αποφασιστικότητα του αγώνα που διεξάγεται από τα τέλη του Οκτώβρη, στις ελληνικές φυλακές ενάντια στις φασιστικές διατάξεις του νέου σωφρονιστικού κώδικα, το υπουργείο δικαιοσύνης, έχει εφαρμόσει μια ιδιότυπη καταστολή μέχρι σήμερα.
Αρχικά προσπάθησε μέσω αντιποίνων να καταστείλει τον αγώνα μας, πριμοδοτώντας απεργιακές κινητοποιήσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων που μας στερούσαν τα επισκεπτήρια με τους συγγενείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η αντίδρασή μας ήταν άμεση και μέσω της επέκτασης του ωραρίου της διαμαρτυρίας μας, τα επισκεπτήρια ξανακερδήθηκαν και τερματίστηκε ο συναισθηματικός εκβιασμός εις βάρος μας.

Έπειτα οι υπεύθυνοι του υπουργείου άσκησαν έναν πόλεμο χρονικής φθοράς εναντίον μας, ματαιώνοντας προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν μαζί μας, μεταφέροντας αόριστα καθησυχάστηκα μηνύματα μέσω τρίτων και αναβάλλοντας διαρκώς την συζήτηση για τον σωφρονιστικό κώδικα.

Θεωρούσαν ότι έτσι θα μας εξαντλήσουν και η κινητοποίηση θα παρακμάσει λόγω της κόπωσης τόσων μηνών. Κι εκεί όμως συνάντησαν την αντίσταση μας, κι όχι μόνο η κινητοποίηση δεν εγκαταλείφθηκε στην φθορά του χρόνου, αλλά τροφοδοτήθηκε και με την συμμετοχή κι άλλων φυλακών, καθώς και την επέκταση των διεκδικήσεων μας για τον ποινικό κώδικα.

Στην συνέχεια προσπάθησαν να εφαρμόσουν το δόγμα «διαίρει και βασίλευε» για να σπάσουν την κινητοποίηση εκ των έσω. Πριμοδότησαν εσωτερικές ίντριγκες , εξήγγειλαν εκδικητικές μεταγωγές, έδωσαν εντολή για εισβολή των ΕΚΑΜ σε κελιά (περίπτωση Fabio Dushku και Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου) και άφησαν να διαρρεύσουν κατασκευασμένα δημοσιεύματα ιδιαίτερα για τις φυλακές Κορυδαλλού σχετικά με αρχηγίες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Πάλι όμως συνάντησαν τοίχο στην προσπάθειά τους. Όλες αυτές οι απόπειρες διάσπασης του μετώπου αγώνα, μας συσπείρωσαν ακόμη πιο πολύ και μας επιβεβαίωσαν πως αφού ο αντίπαλος μας πολεμάει με όλα τα μέσα, πάει να πει ότι κάνουμε καλά την δουλειά μας κι ο αγώνας μας είναι δίκαιος.

Αφού απέτυχαν όλες αυτές οι καμουφλαρισμένες κατασταλτικές μεθοδεύσεις, κάποιοι υπεύθυνοι του υπουργείου φανερώνουν σήμερα το αληθινό τους πρόσωπο, πετώντας την μάσκα του ανθρωπισμού που φορούσαν.

Ωμή καταστολή και φασιστικές απαγορεύσεις στο πρότυπο «αποφασίζουμε και διατάζουμε»

Ως Επιτροπή Αγώνα από την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο που νοιάζεται για τα δικαιώματα των κρατουμένων.

Αυτή η γέφυρα επικοινωνίας που κτίστηκε, βρήκε ανταπόκριση από αρκετό κόσμο που δεν θεωρεί τις φυλακές, την χωματερή της κοινωνίας, αλλά προέκταση της και καθρέφτη της.

Αρκετοί φορείς δήλωσαν την επιθυμία τους να έρθουν στις φυλακές και να συναντηθούν με την Επιτροπή Αγώνα, ώστε να ανοίξει ένας διάλογος και να ακούσουν τα αιτήματά μας. Εμείς έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με οποιοδήποτε, εκτός από τους φασίστες που ούτως ή αλλιώς ονειρεύονται φυλακές τύπου Γ και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες.

Αυτό φαίνεται πως ενόχλησε το υπουργείο δικαιοσύνης που θέλει να θάψει την φωνή μας μέσα στο τσιμέντο των φυλακών.

Έτσι τον τελευταίο μήνα εφάρμοσε ένα νέο κατασταλτικό μοντέλο που εκφράζεται με μια λέξη: «Απαγορεύεται».

Ήδη δύο πολιτικοί φορείς, κατέθεσαν αίτημα για επίσκεψη στις φυλακές με σκοπό να επικοινωνήσουν με την επιτροπή αγώνα και να συζητήσουν τα αιτήματά μας, για τον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Κι ενώ μέχρι τώρα ήταν μια τυπική διαδικασία η έγκριση ενός τέτοιου αιτήματος επίσκεψης στις φυλακές (ακόμα και επι κυβέρνησης ΝΔ), τώρα άλλαξε η στρατηγική του υπουργείου.

Αρχικά ζητήθηκαν τα ονόματα των κρατουμένων της επιτροπής αγώνα, κάτι το οποίο θυμίζει χουντικές πρακτικές φακελώματος.

Στην συνέχεια ζητήθηκε η έγκριση από το συμβούλιο της φυλακής, το οποίο απάντησε θετικά στο αυτονόητο αίτημα, κάποιοι φορείς να επισκεφθούν τους κρατούμενους και να μιλήσουν μαζί τους.

Κι ενώ περιμέναμε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, το υπουργείο, χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο, έβγαλε απαγορευτικό, ακυρώνοντας την επίσκεψη των φορέων.

Μια νέα τακτική που θέλει να μετατρέψει τις φυλακές σε απαγορευμένο χώρο και τους κρατούμενους σε φιμωμένους σκλάβους.

Μια τακτική που ναρκοθετεί τις φυλακές σε μια υγειονομική ζώνη καραντίνας, όπου η φωνή των κρατουμένων δεν επιτρέπεται να βγαίνει έξω από τα τείχη.

Μια τακτική που δεν πρόκειται να μας πτοήσει, ούτε να μας γονατίσει.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται κι η φωνή μας σπάει όλες τις απαγορεύσεις.

Καλούμε τον/τους υπεύθυνο/ους από το υπουργείο και κυρίως τον γενικό διευθυντή συντονισμού σωφρονιστικής πολιτικής κ. Παύλο Δουλάμη να πάρει δημόσια θέση και να αρθεί ΑΜΕΣΑ το ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που μας έχουν επιβάλει ως φίμωτρο και τιμωρία.

Σε περίπτωση που μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου δεν έχει τερματιστεί αυτός ο φασιστικός περιορισμός της ελευθερίας του λόγου και της επικοινωνίας, θα οργανώσουμε νέα μορφή διαμαρτυρίας, μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι δεν πρόκειται να μας λυγίσουν και να χαμηλώσουν την φωνή μας για το δίκαιο όλων των κρατουμένων.

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών
Κρατούμενοι Κορυδαλλού πτέρυγες (Α,Β,Γ,Δ,Ε)

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο