Η αντιφασιστική διαδήλωση της 31ης Μάρτη στην Παλιά Κοκκινιά

Το Σάββατο 31/3, πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Κοκκινιά η Αντιφασιστική διαδήλωση που είχε καλέσει η ΟΡ.Μ.Α., με αφορμή την φασιστική ενέδρα ενάντια στην αντιφασιστική παρέμβαση της ΟΡ.Μ.Α. και της Πακιστανικής Κοινότητας στις 24/3.

Τη διαδήλωση στήριξαν και πλαισίωσαν επίσης η Π.Ε.Ν.Ε.Ν., η δημοτική κίνηση “Κόντρα στο Ρεύμα” Νίκαιας – Ρέντη και το Ε.Ε.Κ.

Αρχικά συγκεντρωθήκαμε στην συμβολή Π. Ράλλη & Θηβών (Village Ρέντη) και ακολούθησε δυναμική πορεία που κατέληξε στο ίδιο σημείο. Στη διαδρομή μοιράσαμε στον κόσμο το περιοδικό του μαχητικού αντιφασισμού “Αντιφασιστική Φρουρά” και πλημμυρίσαμε τους δρόμους με αντιφασιστικά συνθήματα.

Συμβολική στάση έκανε το σώμα της πορείας στο σημείο όπου έλαβε χώρα η φασιστική ενέδρα του προηγούμενου Σαββάτου, το πάρκο στη συμβολή Θεσσαλονίκης και Θηβών. Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά καμιά φασιστοειδής ομάδα δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην πλατεία. Η μαχητικότητά και η ετοιμότητά μας, έστειλε στο φασιστικό μόρφωμα το μήνυμα ότι καμία φασιστική επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη και ότι ο μαχητικός αντιφασισμός είναι αποφασισμένος να μην αφήσει ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Αυτή η κινητοποίηση, ήταν μία πρώτη απάντηση στις φασιστικές και ρατσιστικές προκλήσεις στην γειτονιά, αλλά και μία κίνηση για τη διάλυση του υπό συγκρότηση τάγματος εφόδου στην Παλιά Κοκκινιά που τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείται στο σκοτάδι.

Παλιά Κοκκινιά γειτονιά Αντιφασιστική

Καμία φασιστική επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη

Να κλείσουν τα γραφεία – γιάφκα της χρυσής αυγής στον Πειραιά. Να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο