Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν κρατούμενους και τους φόρτωσαν με κακουργήματα

Βίντεο ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας των κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

Ένα αποστομωτικό βίντεο από τις ίδιες τις κάμερες ασφαλείας των κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ., στην οδό Π. Ράλλη, έρχεται να τεκμηριώσει τον άγριο ξυλοδαρμό 8 κρατουμένων το 2017 και την κατασκευή από τους αστυνομικούς μιας φανταστικής ιστορίας περί υποτιθέμενης «στάσης» και «επίθεσης με αυτοσχέδια όπλα».

Όπως έχει ενημερώσει σχετικά ο Συντονισμός συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης:

Η αφορμή για την επίθεση ήταν ότι οι μετανάστες ζητούσαν να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη της κράτησης τους, όντας ήδη 8 έως 10 μήνες κρατούμενοι σε διοικητική κράτηση. Η απάντηση των μπάτσων στο απλό αυτό αίτημα ήταν να τους ξυλοφορτώσουν άγρια, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν και οι οχτώ στο νοσοκομείο βαριά χτυπημένοι. Στη συνέχεια, για τη συγκάλυψη του ξυλοδαρμού, οι μπάτσοι αμέσως έστησαν δικογραφία εναντίον τους.

Το βίντεο έχει συντεθεί με τα σημεία της δικογραφίας που αναιρούνται:

 • Κατά τον χρόνο που υποτίθεται ότι είχε ήδη ξεκινήσει η «στάση των κρατουμένων» (7μμ), φαίνονται ευκρινώς αστυνομικοί να ανοίγουν ήρεμα την καγκελόπορτα και να βγάζουν κάποιους από τους κρατουμένους, χωρίς να κινδυνεύουν από κανέναν και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή κίνηση εναντίον τους.
 • Παρ’ ό,τι φαίνεται πως οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται, δεν γίνεται καμμία κίνηση εναντίον αστυνομικών.
 • Στις 7:06μμ που υποτίθεται πως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «απόπειρα απόδρασης βρίσκεται σε εξέλιξη και η στάση κλιμακώνεται», δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε.
 • Ένα λεπτό μετά, 6 αστυνομικοί ανοίγουν την πόρτα, εισβάλλουν βίαια και αρχίζουν να ξυλοκοπούν τους κρατούμενους, οι οποίοι τρέχουν να σωθούν από τη μανία των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί τους κυνηγούν στα ενδότερα του κρατητηρίου.
 • Οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους ισχυρίζονται τα αντίθετα απ’ όσα φαίνονται στο βίντεο:
  • «Δεχτήκαμε συνεχείς σωματικές επιθέσεις με εμφανή πρόθεση των κρατουμένων να μας απωθήσουν και να εξέλθουν»
  • «Βγάλαμε τις αστυνομικές μας ράβδους από τη θήκη τους αλλά δεν κατέστη απαραίτητη η χρήση τους… οι κρατούμενοι κατά την οπισθοχώρησή τους γλίστρησαν και χτύπησαν, ο ένας μάλιστα στο κεφάλι».
 • Στην πραγματικότητα, οι αστυνομικοί φαίνονται καθαρά στην κάμερα να βγαίνουν ήσυχοι αφού ξυλοκοπούσαν τους κρατούμενους μετανάστες επί 5 λεπτά.
 • Αρκετά λεπτά αργότερα, ξανανοίγουν την πόρτα και βγάζουν γυμνούς τους χτυπημένους από το κρατητήριο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον των 8 ξυλοκοπημένων, αφορά σε στάση, οπλοκατοχή και απόπειρα σωματικής βλάβης. Οι δύο πιό βαριά χτυπημένοι μάλιστα, αναφέρεται ότι είχαν ως αυτοσχέδια όπλα καπάκι αναπτήρα και μεντεσέ πόρτας (!).

Περισσότερα σχετικά με την υπόθεση των 8 της Π. Ράλλη που δικάζονται στις 27 Απριλίου 2018 στη Λουκάρεως και την αντίστοιχη των 35 της Μόριας που δικάζονται στις 20 Απριλίου στη Χίο, μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό κείμενο του Συντονισμού συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης.

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο