Δευτέρα 16/4 το εφετείο των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν

Οι δύο χρυσαυγίτες δικάζονται ταυτόχρονα και ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

[Ενημέρωση: Το εφετείο αναβλήθηκε για τις 14/06/2018]

Στο Β’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Ο Πακιστανός μετανάστης είχε δολοφονηθεί με μαχαίρι τα χαράματα της 17/01/2013 καθώς πήγαινε στην εργασία του με το ποδήλατό του, από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, Διον. Λιακόπουλο και Χρ. Στεργιόπουλο.

Οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος είχαν βγει σε «βόλτα», δηλαδή οργανωμένο κυνήγι μεταναστών, έχοντας αφαιρέσει τις πινακίδες από το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν και όντας εξοπλισμένοι με μαχαίρια. Τέτοιες «βόλτες» έχουν περιγραφεί από μάρτυρες αλλά και από τους ίδιους τους χρυσαυγίτες στις συνομιλίες τους, όπως αυτές έρχονται στο φως στο άλλο δικαστήριο που είναι σε εξέλιξη, την δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Οι δολοφόνοι του Σ. Λουκμάν δικάζονται και εκεί, ως μέλη της οργάνωσης καθώς η υπόθεση αυτής της δολοφονίας, όπως και δεκάδες άλλες από τη δράση των χρυσαυγιτών (όπως η επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια», πογκρόμ κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας 2011, η επίθεση στον κοιν. χώρο «Συνεργείο» κ.ά.) αποτελούν συσχετισμένες δικογραφίες.

Οι δύο δράστες είχαν συλληφθει λίγο μετά στην πλατεία Συντάγματος, καθώς το μαχαίρωμα του Σ. Λουκμάν έγινε αντιληπτό από περίοικους που ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία και τους εντόπισε στο Σύνταγμα, καθώς «έκαναν τον γύρο του θριάμβου», όπως χαρακτηριστικά είχε πει η εισαγγελέας.

Την Δευτέρα 16 Απριλίου καλούν σε συγκέντρωση στο Εφετείο αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, καθώς και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Ακολουθούν τα καλέσματα:


Σαχτζάτ Λουκμάν: Ένας από εμάς

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Την τελευταία περίοδο, με αφορμή την ανακίνηση του μακεδονικού ζητήματος και τη διεξαγωγή των δύο εθνικιστικών συλλαλητηρίων στις 21/1 στη Θεσ/νίκη και στις 4/2 στην Αθήνα, κράτος και κεφάλαιο στοχεύουν στην αφύπνιση των συντηρητικών ανακλαστικών της κοινωνίας, αποσκοπώντας στη συγκρότηση ενός εθνικιστικού και αντεπαναστατικού πόλου. Ταυτόχρονα, μέσα σε αυτό το κλίμα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, συμμορίες νεοναζί και τάγματα εφόδου της Χ.Α εξαπολύουν από τότε μέχρι και σήμερα δεκάδες επιθέσεις σε καταλήψεις και χώρους αντίστασης επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΣΑΧΤΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ – ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Ο Σ. Λουκμάν δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, στα Άνω Πετράλωνα, από τους φασίστες Χ. Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο. Στις 16/4 θα πραγματοποιηθεί η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των δύο νεοναζί. Η δολοφονία του Σ. Λουκμάν αποτελούσε την κορύφωση των νεοναζιστικών επιθέσεων εις βάρος μεταναστών μίας ολόκληρης περιόδου. Μίας περιόδου όπου τα παρακρατικά τάγματα εφόδου είχαν ενεργοποιηθεί μέχρις εσχάτων από το σύστημα, έχοντας την πλήρη κάλυψη και ανοχή της αστυνομίας, εξαπολύοντας δεκάδες επιθέσεις σε χώρους αγώνα και αγωνιστές φτάνοντας μέχρι και τη δολοφονία του Π. Φύσσα το Σεπτέμβρη του 2013.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Απέναντι στον φασισμό και τον πόλεμο, που αποτελούν τη μόνη απάντηση του χρεοκοπημένου κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος, προωθούμε τους διεθνιστικούς αγώνες των από τα κάτω, για την κατάργηση των επίπλαστων διαχωρισμών, των εθνών και των φυλών, οργανώνουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής του κόσμου της εξουσίας και στην οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Μικροφωνική/Συγκέντρωση: Πέμπτη 12/4, Προπύλαια 18.00
Συγκέντρωση: Δεύτερα 16/4, Εφετείο Αθηνών, 9.00
ημέρα της δίκης των νεοναζί δολοφόνων του Σ. Λουκμάν

αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, Πρωτοβουλία Αναρχικών Κομμουνιστών Πετραλώνων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, ομάδα Αδράστεια, Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση, σύντροφοι


ΚΕΕΡΦΑ: Δικάζονται την Δευτέρα 16 Απρίλη  στο Εφετείο οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος

Η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμαν εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών την Δευτέρα 16 Απρίλη στο Β ΜΟΕ στον 6ος όροφος. Οι δολοφόνοι δικάζονται και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η πρωτόδικη απόφαση 398/2014 του ΜΟΔ Αθηνών καταδίκασε τους δολοφόνους Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο σε ποινή ισόβια κάθειρξης χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών. Αντίθετα, για πρώτη φορά, απόφαση δικαστηρίου αναγνώρισε ξεκάθαρα το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε ο εργάτης από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν τα χαράματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 στο δρόμο για την δουλειά του στα Πετράλωνα στην οδό Τριών Ιεραρχών.

Οι δράστες συνελήφθησαν από την Αστυνομία αφού έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους της πολυκατοικίας μπροστά από την οποία δολοφονήθηκε ο Σαχζάτ Λουκμάν. Είχαν βγεί παγανιά με μηχανάκι κουβαλώντας μαχαίρια τύπου πεταλούδα. Συνάντησαν τον Σαχζάτ Λουκμάν στην οδό Τριών Ιεραρχών, του έκλεισαν το δρόμο και με εντελώς αιφνιδιαστικό τρόπο του κατάφεραν επτά μαχαιριές, μία στη καρδιά και τις άλλες στη πλάτη και τα χέρια αφήνοντας τον να ξεψυχήσει στο πεζοδρόμιο. Συνελήφθησαν κάπου στο Σύνταγμα όπου σύμφωνα με την εισαγγελέα “γύρναγαν σαν να έκαναν το γύρο του θριάμβου”(!), ο ένας έχοντας κρύψει το ματωμένο μαχαίρι στο παπούτσι του.

Η Αστυνομία στην έρευνα στα σπίτια τους βρήκε και άλλα μαχαίρια, στιλέτα, ρόπαλα του μπέϊζ μπολ αλλά και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής.

Ήταν η περίοδος των μαζικών ρατσιστικών επιθέσεων και των περιπολιών που οργάνωνε η Χρυσή Αυγή με θύματα μετανάστες κατά κύριο λόγο και που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβρη με τις επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ένταξη της υπόθεσης της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζει το βέρος της.

Το 2014, στη δίκη συγκλόνισε η παρουσία των γονέων του θύματος Χαντίμ Χουσείν και Σουγκράν Μπίμπι, οι οποίοι είχαν στην Ελλάδα από το Πακιστάν για την δίκη.

Αναφέρουμε εδώ απόσπασμα από την απόφαση:

“Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την αλλοδαπότητα του προπορευόμενου ποδηλάτη και εμφορούμενοι από ρατσιστικό μένος εναντίον του προσπέρασαν ελαφρώς από δεξιά το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε, αποκόπτοντάς του την πορεία. Ο αλλοδαπός σταμάτησε και κατέβηκε από το ποδήλατό του και ο εκ των κατηγορουμένων Διονύσιος Λιακόπουλος, συνοδηγός στην προαναφερόμενη μοτοσικλέτα, κινήθηκε προς το μέρος του και με ένα στιλέτο πεταλούδα που έφερε μαζί του έπληξε τον ως άνω αλλοδαπό με ένα θανατηφόρο χτύπημα στο στήθος. Ακολούθως, ο δεύτερος κατηγορούμενος, Χρήστος Στεργιόπουλος, με ενα στιλέτο που έφερε μαζί του κινήθηκε προς τον αλλοδαπό, που ήδη τραυμάτισε θανάσιμα ο συγκατηγορούμενός του, και τον έπληξε και αυτός με έξι χτυπήματα στη σπονδυλική στήλη, την πλάτη, τη δεξιά περιμασχαλιαία χώρα και το δεξιό βραχίονα…

Επιπλέον, η ανθρωποκτόνος πρόθεση των κατηγορουμένων, οι οποίοι από κοινού αφαίρεσαν τη ζωή του LUQMAN SHEHZAD  γνωρίζοντας την πράξη στην οποία προβαίνουν με την πλήξη του θύματος 7 φορές σε ευαίσθητα και ζωτικά σημεία του σώματος του και επιθυμώντας την καταστροφή της ζωής ενός αγνώστου σε αυτούς ανθρώπου λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών του χαρακτηριστικών, της εθνικής του καταγωγής και της θρησκείας του επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε εκ μέρους του θύματος οποιαδήποτε μορφη πρόκλησης είτε λεκτική… ειτε έμπρακτη…

… η κατοχή 4 σελίδων με την αναγραφή ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ www.XAgr.net – ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και 117 φυλλαδίων με την αναγραφή “ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” εκ μέρους του πρώτου κατηγορουμένου και συνακόλουθα η ύπαρξη των ακραίων πολιτικών πεποιθήσεών του δεν αρκεί από μόνη της για να προσδοθεί ρατσιστικός χαρακτήρας στην αξιόποινη συμπεριφορά αμφοτέρων των κατηγορουμένων, όμως οι ειδικές περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκε το έγκλημα (επίθεση από υπέρτερους αριθμητικά δράστες – μεταμεσονύκτια ώρα – κατά αγνώστου ανθρώπου που στοχοποιήθηκε ως Πακιστανός μετανάστης, με τη χρήση μαχαιριών, σε περιοχή που συχνάζουν αλλοδαποί μετανάστες και είναι ευχερής ο εντοπισμός του θύματος, χωρίς προηγούμενη πρόκληση από αυτό, πλήξη με αλλεπάλληλες μαχαιριές, διαφυγή με λήψη των πειστηρίων και απόκρυψη των διακριτικών γνωρισμάτων του μεταφορικού μέσου, κίνηση χωρίς το φόβο του εντοπισμού και της σύλληψης, όπως αναπτύχθηκαν ανωτέρω) δεν καταλείπουν καμία αμφιβολία στο Δικαστήριο για τη διάπραξη του εγκλήματος υπαγορευόμενου από αισθήματα ρατσιστικού μίσους…

… η πράξη τους τελέστηκε από μίσος προκαλούμενο λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών χαρακτηριστικών του θύματος, της θρησκείας του, της εθνικής και εθνοτικής του καταγωγής, σύμφωνα με το άρθρο 79 παρ. 3 εδ. τελ. ΠΚ, όπως ισχύει”.

Διεκδικούμε την οριστική καταδίκη των δολοφόνων σε ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου.

Είναι καιρός ταυτόχρονα να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής ώστε να πάει  φυλακή η ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης που οργάνωσε το κύμα ρατσιστικών επιθέσεων και δολοφονιών την περίοδο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν οι αστυνομικές αρχές της παρείχαν πλήρη ασυλία για τη δράση της.

Είναι καιρός να απομονωθούν πλήρως οι οι ναζί της υπόδικης Χρυσής Αυγής και όχι να έχουν κάλυψη από τα ΜΜΕ και χάϊδεμα στη Βουλή.

Ανάμεσα στους μάρτυρες στη δίκη είναι η Μαρία Κουβέλη, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης μεταναστών του Δήμου Αθήνας, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακσιτανικςη Κοινότητας Ελλάδος η “Ενότητα”, ο Παναγιώτης Δημητράς, Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο