Αντιφασιστική παρέμβαση στο Νέο Ηράκλειο την 21/04

Τις τελευταίες μέρες, έχει παρατηρηθεί στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου μια προσπάθεια μελών της Χρυσής Αυγής να ξαναβγούν στις γειτονιές. Οι φασιστές δεν έχουν χώρο ούτε στις γειτονιές, ούτε στα σχολεία, ούτε στα σωματεία, ούτε πουθενά. Όπου και όποτε προσπαθούν να αναδυθούν τσακίζονται από τον μαχητικό αντιφασισμό. Αντιφασίστριες και αντιφασίστες της ΟΡ.Μ.Α., το Σάββατο 21/4, πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση στο Νέο Ηράκλειο, όπου μοιράσαμε την «Αντιφασιστική Φρουρά», συνομιλήσαμε με τον κόσμο για τις θέσεις μας επί της πολιτικής περιόδου.

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο πως η Χρυσή Αυγή δοκιμάζει να κρυφτεί μέσα στο κλίμα των εθνικιστικών συλλαλητηρίων και να ξαναβγεί στην «νόμιμη» κεντρική πολιτική σκηνή ως σεβαστός συνομιλητής της δεξιάς «πολυκατοικίας». Η κατάρρευση του ναζιστικού μηχανισμού με το διαρκές φυλλορρόημα στελεχών και τα κλεισίματα γραφείων και τοπικών οργανώσεων έχουν σπρώξει τους ναζί σε αλλαγή τακτικής. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια ήρθαν σαν σανίδα σωτηρίας στις ναζιστικές ομάδες. Μέσα από την κάλυψη της ΝΔ, της εκκλησίας και μεγάλων κομματιών των μίντια μπορούσαν ξανά να απευθυνθούν σε μαζικά τμήματα του δεξιού στρατοπέδου.

Η συντριβή του αδύναμου αλλά υπαρκτού φασιστικού μηχανισμού θα πρέπει να συνδυαστεί με την προβολή μιας ταξικής διεθνιστικής στρατηγικής. Κόντρα στη διάθεση του συμβιβασμού με τα εθνικιστικά παραληρήματα χρειάζεται η προώθηση της διεθνιστικής στρατηγικής σε μαζικά κοινωνικά κομμάτια της εργατικής και της νεολαίας. Το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να είναι βασικός φορέας σε αυτή την προσπάθεια.

Πηγή: Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο