#Moria35: Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε όποιον βρήκαν – 1η & 2η δικάσιμος

Οι τέσσερις αστυνομικοί δεν αναγνώρισαν κάποιον από τους κατηγορούμενους

Την Δευτέρα 24/3/2018 έλαβε χώρα στο πρωτοδικείο Χίου η δεύτερη δικάσιμος των 35 μεταναστών που είχαν συλληφθεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσηςτης Μόριας στη Λέσβο τον Ιούλιο του 2017, μετά από βίαιη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Η πρώτη δικάσιμος (20/4/2018) είχε διακοπεί αμέσως μετά την εκφώνηση του κατηγορητηρίου καθώς λόγω της απεργίας των ναυτικών ήταν αδύνατο να παραστούν ορισμένοι κατηγορούμενοι και συνήγοροι.

Στις 18 Ιουλίου 2017 – με αφορμή κάποια επεισόδια που είχαν λήξει μια ώρα νωρίτερα – τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας βιαιοπραγώντας κατά όσων μεταναστών βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα και πραγματοποιώντας 35 συλλήψεις ατόμων, πολλά από τα οποία είχαν τραυματιστεί σοβαρά από τη βίαιη επίθεση. Οι μετανάστες κατηγορούνται μεταξύ άλλων για: εμπρησμό, πρόκληση ταραχών, σωματικών βλαβών σε αστυνομικούς, και καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας.

Συνολικά κατέθεσαν 5 μάρτυρες κατηγορίας – 4 αστυνομικοί και 1 πυροσβέστης. Οι τέσσερις αστυνομικοί δεν αναγνώρισαν στο πρόσωπο κάποιου από τους κατηγορούμενους άτομο που να συμμετείχε νωρίτερα στα επεισόδια, λέγοντας πως θεωρούσαν αυτονόητο ότι όποιος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο συμμετείχε και στις συμπλοκές.

Στην κατάθεσή του ο πυροσβέστης αναγνώρισε 3 άτομα – διαφορετικά όμως από αυτά που είχε αναγνωρίσει αρχικά στο αστυνομικό τμήμα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, ενώ την Παρασκευή 27 Απριλίου είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη των «8 της Π. Ράλλη» οι οποίοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικό κατηγορητήριο παρ’ ότι οι ίδιοι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στα κρατητήρια.

Με πληροφορίες από @Theurgia_Goetia

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο