Νέες επιθέσεις της φασιστικής ομάδας στη Γκορυτσά Ασπροπύργου κατά των Πακιστανών εργατών γης

Κοινή ανακοίνωση Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ομόνοια» και Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.

Η γνωστή ομάδα των φασιστοειδών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου προχωρά ξανά σε ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Πακιστανών εργατών γης. Στο στόχαστρο έχουν μπει τα θύματα τα οποία έχουν καταγγείλει τις δεκάδες ρατσιστικές επιθέσεις οι οποίες συνέβησαν από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Ιούνη του 2017.

Την Δευτέρα στις 23 Απρίλη ομάδα 5-6 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες στο σπίτι του Μοχάμεντ Λατίφ, ενός από τα πρώτα θύματα των επιθέσεων. Φώναζαν “ακόμη εδώ είσαι;” και έβριζαν χυδαία. Αποχώρησαν μόνο όταν ήρθε στο σπίτι ο εργοδότης του, τον οποίο ειδοποίησε ο Λατίφ. Ο ίδιος τον συμβούλευσε να μην βγει έξω διότι κινδύνευε, όπως του είπε.

Στις 27 Φλεβάρη είχε προηγηθεί επίθεση ομάδας 10-12 ατόμων στο σπίτι του Ναφίζ και του Βαρίς. Οι φασίστες φόραγαν όλοι κουκούλες. Αφού πέταξαν πέτρες εισέβαλαν στην αυλή και χτυπούσαν την πόρτα για να την σπάσουν. Φώναζαν και έβριζαν διαρκώς. Οι μετανάστες έφυγαν από την πίσω έξοδο προς τα χωράφια. Τους καταδίωξαν για δέκα λεπτά περίπου χωρίς να μπορέσουν να τους εντοπίσουν.

Μετά και τις συλλήψεις των ρατσιστών τον περασμένο Ιούνη, ανάμεσα στους οποίους υπήρξε και ένα μέλος της Χρυσής Αυγής Ασπροπύργου, έχουν γίνει αναγνωρίσεις τουλάχιστον πέντε από τους δράστες των ρατσιστικών επιθεσεων. Η φασιστική ομάδα έχει βάλει στο στόχαστρο της τους μετανάστες οι οποίοι έκαναν τις καταγγελίες.

Ωστόσο, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η δίκη των φασιστών αφού η εισαγγελία δεν έχει ολοκληρώσει την σύνταξη της σχετικής δικογραφίας.

Είναι καιρός να μπουν στη φυλακή οι φασίστες που έχουν οργανώσει πάνω από πενήντα επιθέσεις.

Δεν είναι δυνατό να υπάρχει η παραμικρή ανοχή στη δράση μιας ομάδας φασιστών και ρατσιστών που έχουν όνομα και επίθετο και είναι γνωστοί στην Αστυνομία.

Μήπως δεν είναι ευθύνη του υπουργού Δημόσιας Τάξης και της Αστυνομίας να βάλουν τέλος στην ανοιχτή δράση μιας φασιστικής ομάδας της οποίας οι επιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε νεκρούς;

Καλούμε σε συμμετοχή στην Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 1 Μάη με συγκέντρωση στην Ομόνοια-Χαυτεία στις 10.30πμ για να διαδηλώσουμε όλοι μαζί ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και το πόλεμο.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝOTHΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η “ΕΝΟΤΗΤΑ”
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο