#Moria35 – 4η δικάσιμος: 26 μήνες φυλάκιση με αναστολή για 32 μετανάστες

«Εδώ δεν είναι Αφρική»

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη των 35 μεταναστών που συνελήφθησαν από το στρατόπεδο της Μόριας, με τις απολογίες των κατηγορουμένων, την εισαγγελική πρόταση και την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Και πάλι υπήρχε έλλειψη διερμηνέων, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι να καλούνται να μεταφράσουν τα λεγόμενα συγκατηγορουμένων τους. Την ίδια στιγμή η Πρόεδρος δεν έδινε το περιθώριο στους κατηγορούμενους να πουν στην απολογία τους όλα όσα επιθυμούσαν σχετικά με την υπόθεση.

Στην απολογία τους όλοι οι μετανάστες περιέγραψαν τη στιγμή που δέχθηκαν την βίαιη επίθεση της αστυνομίας που έστειλε πολλούς από αυτούς στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Σύμφωνα και με τους κατηγορούμενους, η επίθεση των αστυνομικών έγινε εναντίον όσων είχαν μαύρο δέρμα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, τη στιγμή που δεν υπήρχαν επεισόδια και έκαναν μπάνιο, προσεύχονταν, έτρωγαν κλπ. Ένας από τους κατηγορούμενους περιέγραψε τη στιγμή που ένας αστυνομικός τον έφτυσε στο πρόσωπο λέγοντάς του ότι «Εδώ δεν είναι Αφρική» ενώ άλλος κατηγορούμενος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί τον αποκαλούσαν «μαύρο σκυλί».

Αντίστοιχο τσουβάλιασμα με αυτό της αστυνομίας έγινε και από την εισαγγελέα, η οποία πρότεινε να κατηγορηθούν οι 32 από τους 35 μετανάστες με το σκεπτικό ότι παρ’ ότι δε μπορεί να αναγνωριστεί κανείς, όλοι όσοι ήταν στο σημείο του στρατοπέδου τη στιγμή εκείνη, συμμετείχαν στα επεισόδια. «Αντιμετωπίστηκαν όπως θα αντιμετωπιζόταν ο οποιασδήποτε εθνικότητας άνθρωπος», ανέφερε.

Τρεις από τους κατηγορούμενους αθωώθηκαν, ενώ όλοι οι υπόλοιποι 32 κρίθηκαν ένοχοι για τετελεσμένες σωματικές βλάβες κατά συρροή και απόπειρα σωματικών βλαβών. Η ποινή που επιβλήθηκε είναι 26 μήνες φυλάκισης για κάθε κατηγορούμενο. Ασκήθηκε έφεση με ανασταλτικό χαρακτήρα, οπότε και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Αναμένεται η υπόθεση να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Με πληροφορίες από Theurgia_Goetia

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο