Όχι στον εθνικισμό, Όχι στον πόλεμο – Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση Παρασκευή 18/5 7μμ Πειραιάς

Τους τελευταίους μήνες έχουν ανέβει οι εθνικιστικοί ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια και βάζουν σε κίνδυνο την εύθραυστη ισορροπία της περιοχής.

Η προσπάθεια αναμόχλευσης της εθνικιστικής υστερίας ενάντια στο Μακεδονικό λαό και της Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Παρατηρούμε μια επικίνδυνη κλιμάκωση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού σε κάθε πεδίο πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας. Η κατοχύρωση των βραχονησίδων στο Αιγαίο, η ρύθμιση της ΑΟΖ στο κυπριακό νησί, η επιρροή της Ελλάδας και της Τουρκίας σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, η σχέση Τουρκίας – Ελλάδας και Ευρώπης σε συνδυασμό με την ρατσιστική αντι-προσφυγική και αντι-μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ έχουν ανοίξει μια τεράστια ατζέντα αντιπαλότητας. Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν αφήνει κανένα περιθώριο «μοιρασιάς» που να αφήνει και τις δυο πλευρές ικανοποιημένες.

Η τουρκική «επιθετικότητα» δεν είναι τίποτε άλλο από την αντίστοιχη «επιθετικότητα» των ΗΠΑ – ΕΕ και Ελλάδας, που έχουν απομονώσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα εκτός ΕΕ, υποβαθμίζουν την τουρκική λίρα και απειλούν να πετάξουν το τουρκικό κεφάλαιο εκτός ενεργειακής πολιτικής στη Μεσόγειο. Σε αυτή την διαμάχη δεν υπάρχει «δίκαιη» μοιρασιά, παρά ένα εφιαλτικός κατήφορος προς την «νίκη του ισχυρού» και τον πόλεμο.

Η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων στα Βαλκάνια είναι η μόνη εφαρμόσιμη, ρεαλιστική πολιτική κόντρα στην πολεμική κλιμάκωση. Ο πατριωτισμός δεν είναι παρά ο Δούρειος Ίππος του εθνικισμού στο ταξικό κίνημα. Όλες οι πολιτικές εθνικής ενότητας αναγκαστικά προσαρμόζονται σε ρατσιστικά – εθνικιστικά στερεότυπα που διακόπτουν τη διαδικασία συνεννόησης των λαών.

Η υπονόμευση της επιθετικότητας του ελληνικού αστικού μπλοκ δεν δικαιώνει την τουρκική πλευρά, αλλά δείχνει το δρόμο για την εφαρμογή μιας διεθνιστικής πολιτικής στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Πρέπει να σταματήσουμε τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει η ελληνική στρατοκρατία, πότε με την εισβολή έμπειρων αξιωματικών σε τουρκικό έδαφος και πότε με βολές σε τουρκικά ελικόπτερα εντός τουρκικού εναέριου χώρου.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.) μαζί με την Οργάνωση Κομουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας – Σπάρτακος (Ο.Κ.Δ.Ε. – Σπάρτακος), το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Ε.Ε.Κ.), την Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (Ο.Ε.Ν.), την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση (Α.Δ.Κ.), την αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε και το elaliberta.gr, έχουμε πάρει μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που περιλαμβάνει τοπικές πολιτικές εκδηλώσεις και θα κορυφωθεί με μια διεθνιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στις 2 Ιούνη.

Η επόμενη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μάη στις 7μμ στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Πειραιά και θα εκθέσει στον Πειραϊκό λαό το σχέδιο διεθνιστικής πολιτικής ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ελληνικού αστισμού.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο