Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση στους Αγ. Αναργύρους

Φασιστική επίθεση στη Λαϊκή Αγορά Ανάκασας-Αγίων Αναργύρων την Τρίτη 22 Μαϊου καταγγέλει η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», κάνοντας λόγο για «ομάδα φασιστοειδών» που επιτέθηκαν σε 2 αδέρφια από το Πακιστάν, εργάτες της λαϊκής.

Συγκεκριμένα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Μια ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκαν σε δύο αδέλφια, εργάτες στη Λαϊκή οι οποίοι μετέφεραν προϊόντα στους πάγκους. Ο δεκαοκτάχρονος νεαρός εργάτης από το Πακιστάν, Αντνάν Αχμάντ τραυματίστηκε βαριά στο πρόσωπο από χτυπήματα ενός μποξέρ με το όνομα Χρήστος.

Προηγήθηκε χυδαία σεξουαλική παρενόχληση και όταν ο Αντνάν είπε ‘φύγε, άφησε με, έχω ραμαζάνι’ τον χτύπησε με ένα χαστούκι στο κεφάλι. Ο μποξέρ άρχισε να φωνάζει: ‘Οι Πακιστανοί είναι σκατά. Δεν θέλω να δουλεύει κανένας Πακιστανός στη Λαϊκή μου.’  Έδωσε απανωτά χτυπήματα με μίσος στο κεφάλι του Αντνάν Αχμάντ βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Προσπάθησε να φύγει και εν τω μεταξύ αντιλήφθηκε το περιστατικό ο αδελφός του ο οποίος έτρεξε για να σώσει τον νεαρό εργάτη. Τότε εμφανίστηκαν και άλλοι στο πλευρό του φασιστοειδούς. Όταν έπεσε κάτω, ο αδελφός του Αντνάν, έβαλε το σώμα του για να τον προστατέψει από τα χτυπήματα αλλά τον έσπρωξαν απότομα και τον απώθησαν. Άλλοι τέσσερις συμμετείχαν χτυπώντας τον πεσμένο στη γη δεκαοκτάχρονο εργάτη, οι δύο μάλιστα γνωστοί με τα ονόματα Στέλιος και Αλέξης.

Οι τραυματίες διασώθηκαν από παρέμβαση και διαμαρτυρίες των εργαζομένων της Λαϊκής. Μετά πήγαν στο ΚΑΤ όπου έγινε εισαγωγή του τραυματία για παρακολούθηση. Το βράδυ στις 11μμ εμφανίστηκαν τρία άτομα από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων οι οποίοι πήραν κατάθεση.»

Επιπλέον, ΚΕΕΡΦΑ και Πακιστανική Κοινότητα καταγγέλουν τους χειρισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας διότι δεν ειδοποιήθηκε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ενώ την επόμενη που κλήθηκε από τα θύματα ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλαμ προκειμένου να τα βοήθησει, όχι μόνο δεν μπόρεσε να βοηθήσει αλλά προσήχθη από ομάδα ΔΙΑΣ αφού είχε βγεί από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για το περιστατικό κατατέθηκε μήνυση ενώ κάνει λόγο για ευθύνες του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα.

Η ανακοίνωση κλείνει λέγοντας: «Το τελευταίο διάστημα τα φασιστοειδή χτυπούν ξανά απροκάλυπτα και στοχοποιούν μετανάστες εργάτες. Καλούμε τα συνδικάτα που ετοιμάζονται για την Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη, τις δημοτικές αρχές, τις συλλογικότητες στις γειτονιές, να σταθούμε μαζί στο πλευρό των θυμάτων των ρατσιστικών επιθέσεων.

Την ανεργία και τη φτώχεια τη φέρνουν τα μνημόνια και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια των αφεντικών, επιχειρούν να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους. Δεν θα τους αφήσουμε.»

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο