Άλλη μια καταδίκη για τον γνωστό χρυσαυγίτη της Χίου, Ματθαίο Μερμηγκούση

Ο Μερμηγκούσης είχε επιτεθεί στον διευθυντή της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας astraparis.gr κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης «αγανακτισμένων πολιτών»

Φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ με 3ετή αναστολή, επέβαλε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου στον γνωστό χρυσαυγίτη της Χίου Ματθαίο Μερμηγκούση. Ο Μερμηγκούσης είχε επιτεθεί στον διευθυντή της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας astraparis.gr Γιάννη Στεβή, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης “αγανακτισμένων πολιτών” την οποία ο Στέβης είχε πάει να καλύψει δημοσιογραφικά.

Η παραπάνω καταδίκη δεν είναι η πρώτη για τον χρυσαυγίτη Μερμηγκούση καθώς στις 24 Απριλίου 2017 είχε καταδικαστεί με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο σε συνολική φυλάκιση 18 μηνών. Τότε, είχε συλληφθεί μετά από επιθέσεις σε μετανάστες και τελικά καταδικάστηκε για υποκίνηση σε βία κατά ανθρώπων με βάση τη φυλή τους και για σωματικές βλάβες εναντίων μεταναστών.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα astraparis.gr, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, ο κ. Στεβής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνομαι δικαιωμένος με την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, γιατί οι άνθρωποι του Τύπου στη Χίο, που τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και σε ορισμένες περιπτώσεις εχθρικές συνθήκες, δώσαμε και στην δικαστική αίθουσα μια μάχη για την υπεράσπιση της δουλειάς μας και της ελευθεροτυπίας και την κερδίσαμε.

Αισθάνομαι, όμως και υπερήφανος, γιατί η Χίος, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση και απασχολεί το πανελλήνιο συνήθως με αρνητική δημοσιότητα, έστειλε με την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση ένα μήνυμα, ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν ανεμπόδιστα και ελεύθερα, χωρίς φόβο και χωρίς να τρομοκρατούνται, να ασκούν το επάγγελμά τους για την ενημέρωση της κοινωνίας».

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο