10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Με πρωτοβουλία του αναρχικού χώρου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου το απόγευμα Σαββάτου 16 Ιούνη. Αφορμή στάθηκε η θλιβερή προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να στήσει συγκέντρωση για το Μακεδονικό.

Μετά την ανοιχτή ομολογία του αρχηγού της Μιχαλολιάκου πως «στην Αθήνα δεν μπορούμε να κάνουμε ανοικτή πολιτική εκδήλωση ούτε σε ξενοδοχείο», η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να δημιουργήσει εκδηλώσεις και γεγονότα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγει να κάνει αυτοαναφορικές συγκεντρώσεις και να κλείνει τα τοπικά γραφεία της, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Χίο. Έτσι και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε μια πορεία 80 τραμπούκων γύρω από τα γραφεία της, βγάλανε φωτογραφίες και περιμένουν τη Νέα Δημοκρατία για να ξαναδούν το φως της ημέρας.

Όμως, δεν μπορούμε να εφησυχαζόμαστε. Μπορεί η Χρυσή Αυγή ή οι Ιερολοχίτες να παραμένουν μια μικρή οργανωτική δύναμη που δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν τη δυναμική της Αθήνας το `10-`13, όμως υπάρχει μια ισχυρή συστημική ακροδεξιά που διαχέεται στην εργατική τάξη, στη νεολαία και στο οπαδικό «κίνημα» και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πρέπει και στη Θεσσαλονίκη να ξεπεραστεί το δίπολο που αδρανοποιεί το ταξικό κίνημα «οι φασίστες όταν είναι λίγοι δεν αξίζει να ασχοληθούμε και όταν είναι πολλοί δεν έχουμε τις δυνάμεις». Ο αντιφασισμός μπορεί να είναι πολιτικός με ανοικτές, καθαρές τακτικές και πολιτικές συμμαχίες με όλες τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος που ανήκουν στην αριστερά και την αναρχία, αλλά και μαχητικός προβάλλοντας τις υπαρκτές δυνατότητες αντίστασης στον φασιστικό βόρβορο.

Η συγκρότηση τοπικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού από το φθινόπωρο θα συμβάλλει στην υλοποίηση μιας επιτυχημένης αντιφασιστικής αντικαπιταλιστικής πολιτικής.

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

0
0
votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0 0 votes
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο