Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση στο Πέραμα, Σάββατο 23/6, 7μμ, πλ. Ηρώων

Οι γειτονιές του Περάματος, περιοχή εργατών και προσφύγων, έχει αποτελέσει μέσα στα χρόνια της κρίσης πεδίο αντιφασιστικού αγώνα, λόγω της προσπάθεια επιβολής του κοινωνικού κανιβαλισμού από την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Μετράμε έξι οργανωμένες φασιστικές επιθέσεις σε Πέραμα και Σαλαμίνα μέχρι σήμερα, με τις οποίες οι εγκληματίες νεοναζί έχουν επιχειρήσει να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας σε Πέραμα, Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και Σαλαμίνα.

12/06/2012 – Τάγμα Εφόδου επιτίθεται ξημερώματα σε Αιγυπτίους αλιεργάτες μέσα στα σπίτια τους. 12/09/2013 – Τάγμα Εφόδου επιτίθεται σε συνδικαλιστές του ΚΚΕ.
17/01/2017 – Τραμπούκικη επίθεση με επικεφαλής τον υπόδικο Ι.Λαγό σε γονείς και καθηγητές στο Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου.
20/09/2017 – Συντονισμένη επίθεση χρυσαυγιτών και ΜΑΤ σε αντιφασίστες της ΟΡ.Μ.Α. σε αντισυγκέντρωση για το προκλητικό κάλεσμα της Χ.Α. δύο ημέρες μετά την επε΄έτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
17/12/2017 – Προκλητική επίθεση μελών της Χ.Α. σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας από Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α., Π.Ε.Ν.Ε.Ν. και ΟΡ.Μ.Α.
26/05/2018 – Προκλητική επίθεση μελών του ναζιστικού εργοδοτικού σωματείου “Αγ. Νικόλαος” σε πολίτική παρέμβαση της ΟΡ.Μ.Α.

Καθοριστικός παράγοντας στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή και προστάτης των λαικών στρωμάτων αποτελεί ο κόσμος του μαχητικού αντιφασιστικού αγώνα που βάζει φραγμούς σε κάθε προσπάθεια επανεμφάνισης των φασιστών και παράλληλα οριοθετεί το βηματισμό προς νικηφόρες μάχες. Ήδη από τον Ιανουάριο του ’18 καταφέραμε να κλείσουν τα τοπικά γραφεία της Χ.Α. στο Πέραμα και τώρα είναι η ώρα να κλείσουμε και τα γραφεία του ναζιστικού σωματείου τους.

Στο Πέραμα το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στους ναζί, αποτελειώνοντας το φασιστικό σωματείο του «Αγ. Νικολάου». Μπορούμε να αποδείξουμε στην πράξη πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν βάλει οριστικά στο περιθώριο τις απόψεις του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού διοργανώνει ανοικτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση, με συμμετοχή του προέδρου της Π.Ε.Ν.Ε.Ν. στο Πέραμα, το Σάββατο 23/6 στην πλατεία Ηρώων στις 7μμ.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο