Επιτροπή Αγώνα Φυλακών: Υπομονή τέλος (σχετικά με τον αποσυμφορητικό νόμο)

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Υπ΄όψιν Υπουργού Σ. Κοντονή
Γενικού γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής Ε. Φυτράκη
Διευθυντή συντονισμού σωφρονιστικών καταστημάτων Π. Δουλάμη

Εδώ και μήνες στις ελληνικές φυλακές (Κορυδαλλός ανδρικές-γυναικείες, Κέρκυρα, Γρεβενά, Δομοκός, Τρίκαλα, Κω, Λάρισα, Γιάννενα, Ελαιώνα Θήβα-γυναικείες κ.ά.) έχει ξεκινήσει μια μεγάλη κινητοποίηση, αρχικά για τον σωφρονιστικό κώδικα και στην συνέχεια για τον ποινικό κώδικα και την παράταση του αποσυμφορητικού νόμου 4322/2015. Παρά τις διαβεβαιώσεις από εκπροσώπους του υπουργείου για το δίκαιο των αιτημάτων μας, ο σωφρονιστικός κώδικας δεν βελτιώθηκε, ο ποινικός παρέμεινε στάσιμος και στις 28 Αυγούστου λήγουν οι διατάξεις του αποσυμφορητικού νόμου.

Αυτή την στιγμή υπάρχει μια έκρυθμη κατάσταση σε όλες τις φυλακές, καθώς εμείς οι κρατούμενοι δεν βλέπουμε καμία προοπτική στον ορίζοντα, παρά μόνο τους τοίχους των φυλακών να υψώνονται ακόμα περισσότερο. Τα δικαστήρια συνεχίζουν να επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές, εκατοντάδων χρόνων, βασιζόμενα σε ενδείξεις και διαβιβαστικά της αστυνομίας, με αποτέλεσμα οι φυλακές να είναι γεμάτες κρατουμένους χωρίς ελπίδα. Μόνο στον Κορυδαλλό υπάρχουν ακτίνες (όπως η Β, η Γ και η Ε) που κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα ανάμεσα σε κατσαρίδες και κοριούς. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι καθημερινές εντάσεις, καθώς πλέον οι φυλακές είναι ένα καζάνι που βράζει έτοιμο να σκάσει.

Η λήξη του αποσυμφορητικού νόμου στις 28 Αυγούστου και η μη ανανέωσή του, θα είναι και η λήξη των ορίων αντοχής που έχουμε ως κρατούμενοι, αφού θα μας στερήσει κάθε ελπίδα. Για αυτό διεκδικούμε την παράταση του αποσυμφορητικού νόμου, μακριά από τις σειρήνες και την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε., ως την μόνη θεραπεία απέναντι στην εκδικητικότητα και τον παραλογισμό του δικαστικού συστήματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δικαίωμα στην ελπίδα που μας δίνουν οι διατάξεις του αποσυμφορητικού νόμου.

Πριν κλιμακώσουμε την κινητοποίησή μας, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε ως κρατούμενοι, φτάνοντας τον αγώνα μας στα άκρα, καλούμε τους εκπροσώπους του υπουργείου να μας επισκεφτούν στις φυλακές Κορυδαλλού και να μας ενημερώσουν υπεύθυνα σχετικά με τις εξελίξεις για την παράταση ή μη του αποσυμφορητικού νόμου.

Εδώ και μήνες το υπουργείο κρατά κλειστές τις πόρτες της επικοινωνίας και έχει επιβάλλει ένα άτυπο καθεστώς καραντίνας στις φυλακές και φακελώματος των κρατουμένων που συμμετέχουν τις κινητοποιήσεις. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Π. Δουλάμης, εδώ και μήνες έχει διακόψει κάθε ενημέρωση προς τους κρατουμένους, αφήνοντας ημιτελείς τις δεσμεύσεις του.

Όμως η ζωή μας στις φυλακές δεν είναι απλά ημιτελής, είναι αιχμάλωτη σε εξοντωτικές συνθήκες και ποινές και θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για να την διεκδικήσουμε. Για αυτό θα περιμένουμε ως την 1η Ιουλίου να μας επισκεφτεί κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου δικαιοσύνης ενημερώνοντάς μας και όχι βυθίζοντας μας στην σιωπή, αλλιώς… υπομονή ΤΕΛΟΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Πτέρυγες Α, Β, Γ, Δ, Ε
Α όροφος γυναίκειων φυλάκων
Υπόγειο παράρτημα Α θέση
Τετάρτη 20/6/2018

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο