#GDtrial | Αβάσιμες οι ενστάσεις, συντριπτικά τα στοιχεία

Με την απόρριψη των περισσότερων από τις ενστάσεις των χρυσαυγιτών δικηγόρων το δικαστήριο ολοκληρώνει την εξέταση των αναγνωστέων εγγράφων.

Με πέντε δικασίμους συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης κατά την περασμένη, 114η εβδομάδα της διεξαγωγής της. Όπως είδαμε στην εκπομπή του βιντεοχρονολογίου την περασμένη Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν οι προβολές των ψηφιακών πειστηρίων από τα αναγνωστέα, με τα περιεχόμενα των σκληρών δίσκων Πατέλη, Τσακανίκα, Πατέλη-Σκαρπέλη (συζύγου του πρώην πυρηνάρχη Νίκαιας), Καζαντζόγλου, Παναγιώταρου και Ουρανίας Μιχαλολιάκου. Εξετάστηκαν επίσης και επιπλέον επιλογές της πολιτικής αγωγής, όπως μηνύματα από το κινητό του βουλευτή και υπεύθυνου των τοπικών Πειραιά, Νίκαιας, Περάματος, Σαλαμίνας, Γιάννη Λαγού κ.ά.

Απόρριψη αιτημάτων/ενστάσεων υπεράσπισης της Χ.Α.

Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας, το δικαστήριο αποφάνθηκε για τα αιτήματα – ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης που εκκρεμούσαν τόσο από την διαδικασία εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας, όσο και από την διαδικασία των αναγνωστέων, απορρίπτοντας τα περισσότερα απ’ αυτά ως αβάσιμα.

Ενδεικτικά, κάποια από αυτά, αφορούσαν σε ισχυρισμούς για δήθεν αναξιοπιστία μάρτυρα από την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, σε ισχυρισμούς ακυρότητας της αναγνώρισης των κατηγορουμένων (Πανταζή και άλλων) στην ίδια επιμέρους υπόθεση, σε κλήτευση Σαμαρά ως ενορχηστρωτή μιας δήθεν «πολιτικής δίωξης», σε ισχυρισμούς αναξιοπιστίας του προστατευόμενου μάρτυρα Γ, καθώς και σε ενστάσεις για κάποια αναγνωστέα, όπως της Ουρανίας Μιχαλολιάκου.

Με την απόρριψη αυτών των αιτημάτων, το δικαστήριο έβαλε ουσιαστικά «ταφόπλακα» τους ισχυρισμούς της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης περί «τρυπών στο κατηγορητήριο» και «ανεπάρκειας στοιχείων».

Μηνύματα Λαγού: Εντολές για τα πάντα

Κατά την 257η δικάσιμο αναγνώστηκαν επιπλέον μηνύματα από τα SMS του κινητού του Γιάννη Λαγού. Για μια φορά ακόμα αποδεικνύουν την απόλυτη ιεραρχία στους κόλπους του ναζιστικού μορφώματος, καθώς οι υφιστάμενοι ενημέρωναν τον Λαγό για τα πάντα και εκείνος έδινε την έγκρισή του αντίστοιχα. Ενδεικτικά κάποια από τα SMS (με έντονα τα εξερχόμενα, δηλαδή τα απεσταλμένα από τον Λαγό):

Εισερχόμενο: 29/6/2013 11:01:40 πμ [Περικλης]

KAΛHMEPA ΓIANNH, ANAΦEPΩ ΠAPONTEΣ AΠO ΠEPAMA 10 ATOMA. ΣYNANTIOMAΣTE TΩPA OΛEΣ OI TOΠIKEΣ ΣTHN ΣAΛAMINA KAI ΞEKINAME AMEΣA

 

Εξερχόμενο: 29/6/2013 11:09:07 μμ [Περικλης]

Εγινε

 

Εξερχόμενο: 29/6/2013 11:38:38 πμ [Μπαμπανης]

Ποσα ατομα Πειραιωτες;

 

Εισερχόμενο: 29/6/2013 11:50:18 πμ [Μπαμπάνης]

30 ΣYNOΛO ΠANΩ AΠO 100 ΓIANNH. THΣ ΠOYTANAΣ. TΩPA ΣTAMATHΣAME NA MOIPAΣOYME

 

Εισερχόμενο: 4/7/2013 6:28:19 μμ [Τσακανικας]

KYPIE ΓIANNH ΛOΓΩ THΣ OMIΛIAΣ TOY MAKH ΔEN MΠOPOYME NA KATEBOYME.EΓΩ TO KOITAΩ KAI ΘA ΣAΣ ANAΦEPΘΩ AYPIO

 

Εισερχόμενο: 4/7/2013 7:30:18 μμ [Περικλής]

PYΘMIΣTHKE TO ΘEMA ΓIANNH, MAZEYTHKAN HΔH ΠEPIΣΣOTEPOI AΠO 70 ATOMA KAI EPXONTAI KAI AΛΛOI

 

Εισερχόμενο: 4/7/2013 11:06:41 μμ [T.O.NIKAIA]

ΓIANNH MOY EIΠEΣ 9 NA EIMAΣTE ΓPAΦEIA NA ΦYΓOYME MAZI. MOY EIΠE O TΣAKAΣ KATI ΓIA TO VILAGE.ΠOY ΘEΛEIΣ NA EPΘOYME MHN ΓINEI MΠEPΔEMA ?

 

Εξερχόμενο: 4/7/2013 11:23:04 μμ [T.O.NIKAIA]

9 παρα δεκα γραφεια Νικαια

 

Εισερχόμενο: 6/7/2013 4:08:33 μμ [Καζαντζόγλου]

K.ΓIANNH ΠAPTE ΣAΣ ΠAPAKAΛΩ TON ΠATEΛH

Ούτε τον λογαριασμό του ρεύματος δεν πλήρωναν χωρίς εντολή Λαγού:

Εισερχόμενο: 30/6/2013 12:53:07 μμ [Τ.Ο. Νίκαια]

ΓIANNH KAΛHMEPA EXΩ THN AΔEIA ΣOY NA KANΩ ME THN YΠEYΘHNH ΣTA KAMINIA ΣTHN ΔEH ΔIAKANONIΣMO ΓIA TO ΓPAΦEIO ? ΣE ΠEIPAZEI NA THΣ TO ΠΩ

 

Εισερχόμενο: 1/7/2013 12:32:20 μμ [Τ.Ο. Νίκαια]

ΓIANNH KAΛHMEPA ΣOY EΣTEIΛA KAI XΘEΣ MHNYMA MΠOPEI NA MHN TO EIΔEΣ.EXΩ THN AΔEIA ΣOY NA KANΩ ΔIAKANONIΣMO EKEI ΠOY EIXAME ΠAEI ΓIATI ΔEN ΘA EXΩ PEYMA AYPIO?

 

Εξερχόμενο: 1/7/2013 12:35:07 μμ

Καντο Γιωργο

Επίσης συντριπτικά είναι τα μηνύματα Λαγού για την επίθεση στο Συνεργείο 10/7/2013. Ο Λαγός περιγράφει στους «συναγωνιστές του» την επίθεση και δέχεται συγχαρητήρια. Όπως και με τα τηλεφωνήματά του για την επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τα μηνύματα αυτά βεβαιώνουν όχι μόνο την εντολή του αλλά και την αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Συνεργείο.

Εξερχόμενο: 10/7/2013 8:33:25 μμ

Πηγε πολυ καλα.αλλα στο τελος κανανε προσαγωγες.παμε τωρα στο τμημα

 

Εισερχόμενο: 10/7/2013 9:57:01 μμ

ΞEMΠEPΔEΨATE ΦIΛE;

 

Εξερχόμενο: 10/7/2013 7:59:07 μμ

Κοντευουμε αδελφε

 

Εξερχόμενο: 10/7/2013 10:03:58 μμ

Φιλε εχουμε θεμα στον Αλιμο.ηρθαμε και τους γαμησαμε.γινανε κατι προσαγωγες

 

Εισερχόμενο: 12/7/2013 3:18:51 μμ

Πλακα πλακα τ συνεργειο στην ηλιουπολη ειχε δουλεια 50 μηχανακια 😀 χα

 

Εξερχόμενο: 12/7/2013 3:19:31 μμ

Χαχαχα.καλο

 

Εισερχόμενο: 12/7/2013 3:22:09 μμ

Γραφανε οτι διακοψατε τ μαθημα των αγγλικων 😀 αχαχαχα

 

Εξερχόμενο: 12/7/2013 3:22:48 μμ

Πλακα πλακα απο κει ξεκινανε ολα τα πεσιματα στην περιοχη.χρειαζοτανε

 

Εισερχόμενο: 12/7/2013 3:25:25 μμ

Δλδ τους αλαξατε λαδια κ τους γρασαρατε?:-P

 

Εξερχόμενο: 12/7/2013 3:24:35 μμ

Ναι μωρε.ενα ρεκτιφιε

Οι φωτογραφίες: Κατέγραφαν τις «δράσεις» και ενημέρωναν την «Κεντρική Διοίκηση»

Στις φωτογραφίες που προβλήθηκαν κατά την 259η δικάσιμο, ολοκληρώνοντας τις επιλογές ψηφιακών πειστηρίων της πολιτικής αγωγής από τα κατασχεθέντα των κατηγορουμένων, διαπιστώνεται ένα μοτίβο: κάποιες από τις φωτογραφίες των «δράσεων» βρίσκονταν στους δίσκους περισσότερων από ενός κατηγορουμένων. Κάτι που τεκμηριώνει την αλυσίδα, καθώς τα μέλη των τοπικών απαθανάτιζαν τις όποιες «δραστηριότητές» τους και, κατόπιν, έστελναν το υλικό – μέσω των ιεραρχικά ανωτέρων τους – στα «κεντρικά», προκειμένου να δημοσιεύονται στο κοινό της εγκληματικής οργάνωσης.

Άλλωστε, όπως διαπιστώθηκε, ο «Αρχηγός» Ν. Μιχαλολιάκος διατηρούσε αρκετά μεγάλο αρχείο με υλικό από τη δράση των ταγμάτων εφόδου στον δικό του υπολογιστή.

Οι φωτό από τον δίσκο των Πατέλη – Σκαρπέλη, εκτός από σωρεία επιπλέον αποδείξεων για τη ναζιστική φύση της οργάνωσης, δείχνουν και τη στενή σχέση «των παιδιών με τα μαύρα» της Νίκαιας με τον ηγετικό πυρήνα της Χ.Α. Οι «Νικαιώτες» όπως έλεγε ο Λαγός, πόζαραν σε διάφορα ενσταντανέ με Λαγό, Κασιδιάρη, Ηλιόπουλο, Παναγιώταρο, Ζαρούλια, παρέα και με τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος εικονίζεται με την στολή των ταγμάτων εφόδου, καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό «δεν τον ξέραμε, δεν τον είδαμε».

Στις φωτογραφίες του Καζαντζόγλου, απεικονίζεται ο ίδιος στην θέση του ως μέλος τότε της «ομάδας ασφάλειας» της «Κεντρικής Διοικήσεως», όπως ονομάζουν οι χρυσαυγίτες τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στην Λ. Μεσογείων. Επιπλέον στις φωτογραφίες του φαίνονται περίστροφα, σφαίρες, αυτοσχέδιος εξοπλισμός μάχης στο μπαλκόνι της ΧΑ στη Μεσογείων, όπως είχαμε δημοσιοποιήσει στο omniatv, καθώς και να διδάσκει τον ναζιστικό χαιρετισμό σε ανήλικο – όμοια με ό,τι είδαμε από τον δίσκο του ηγετικού στελέχους, Χρ. Παππά.

Στις φωτογραφίες Τσακανίκα υπάρχει η – κατά τους ισχυρισμούς των χρυσαυγιτών – «απαγορευμένη» διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα. Γεγονός που αποδεικνύεται ως άλλο ένα fake news, δεδομένου ότι οι φωτογραφίες δείχνουν ξεκάθαρα πως η διανομή πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά την – χαλαρή – παρουσία αστυνομικών της ΥΑΤ στο σημείο. Ενώ ο πυρηνάρχης Νίκαιας, μαζί με τον Τσακανίκα, ποζάρουν περήφανα δίπλα στον «εκπρόσωπο Τύπου» της ναζιστικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη.

Τα βίντεο: Όλοι τους ιδεολόγοι του εθνικοσοσιαλισμού, πειθαρχημένοι εκτελεστές εντολών

Κατά την ίδια, 259η δικάσιμο, εξετάστηκαν και τα τελευταία βίντεο από τους κατασχεθέντες σκληρούς δίσκους και άλλα μέσα ψηφιακής αποθήκευσης των χρυσαυγιτών.

  • Σε ομιλία του στη Νίκαια, ο ίδιος αναφέρεται στο πώς εφάρμοζαν την πειθαρχία στο στο εσωτερικό των Τ.Ο.: «άτομο το οποίο έφυγε κακήν κακώς από δω πέρα», «καλά έγινε και σπάσαμε και τη μύτη του», «όποιος μπαίνει από δω και πέρα αντιμέτωπος στο κίνημά μας και πάνω απ’ όλα στον αρχηγό μας, θα φεύγει από το μπαλκόνι». Τις πρακτικές αυτές επιβεβαιώνει και ο πυρηνάρχης της Σαλαμίνας, Μιχάλης Παπαδημητρίου, πράγμα που δείχνει ότι οι ισχυρισμοί για «περαστικούς» που «έδρασαν αυτοβούλως», τους οποίους προβάλλει η υπεράσπιση σχεδόν για όλες τις επιθέσεις, πέφτουν στο κενό.
  • Ο Παπαδημητρίου αναφέρεται στην χιτλερική ευγονική ως στοιχείο του «πολιτικού προγράμματος» της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενος σε «φυλετικά νόθα και ψυχολογικώς διεφθαρμένα άτομα».

  • Ο Περικλής Μουλιανάκης, σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χ.Α. και περιφερειακός σύμβουλος, κάνει ιδεολογική καθοδήγηση στην Τ.Ο. Περάματος: «Στη συγκεκριμένη τοπική του Περάματος θέλαμε να δώσουμε έμφαση στην πειθαρχία και την ιδεολογία». «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κίνημα απλά εθνικιστικό όπως π.χ. ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ αλλά έχει ιδεολογία», «από το 1980-1992 ως ιδεολογική πλατφόρμα», «είμαστε Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές, μην σας τρομάζουν αυτές οι λέξεις…».
  • Οι καθοδηγητές παίρνουν «παραγγελίες» από το χρυσαυγίτικο κοινό για στοχοποίηση ακόμα και μαθητών που πρόσκεινται στην ΚΝΕ. Ο Πατέλης απαντά ότι «έχει αναφερθεί στον Λαγό και εντός των ημερών θα πράξουμε τα δέοντα».

  • Σε διάφορα πλάνα, φαίνεται η χρήση πραγματικών όπλων, η προετοιμασία για επιθέσεις, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί. Σε ένα από τα βίντεο, φαίνεται πως ο Καζαντζόγλου τραβάει με το κινητό του άλλα βίντεο που προβάλλεται σε οθόνη υπολογιστή, από την επίθεση τάγματος εφόδου στην Πάρο.
  • Σε πολλά επίσης πλάνα φαίνεται η, χωρίς καμμιά αμφιβολία, στενή σχέση όλων τους με τον Ρουπακιά.
  • Αναγνωρίζονται οι κατηγορούμενοι για την επίθεση τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα, Άγγος και Μιχάλαρος να κατασκευάζουν ασπίδες, ενώ σε πορεία του τάγματος εφόδου με ασπίδες φαίνονται επίσης οι Τσορβάς Ν., Τσακανίκας, Καλαρίτης και Ρουπακιάς.

  • Το πρώτο βίντεο είναι από την επίθεση τάγματος εφόδου στην Πάρο, για την οποία είχε καταθέσει η μάρτυρας Μ. Τρούλου. Σε αυτό διακρίνονται Παναγιώταρος και Τσακανίκας.
  • Στο δεύτερο βίντεο, ο Μίχος αναλύει στην τοπική της Νίκαιας όλο το σχέδιο της Χ.Α. για την «εκκαθάριση» του ΠΑΜΕ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με κεντρικό θέμα «δουλειά μόνο για Έλληνες».

  • Ο τότε βουλευτής της Χ.Α. Κουκούτσης δίδασκε στα μέλη «να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αρχηγό», εφαρμόζοντας τη ναζιστική «αρχή του Αρχηγού».
  • Τεκμηριώνεται και πάλι ο απόλυτος έλεγχος της ηγεσίας και του ίδιου του «Αρχηγού» Μιχαλολιάκου πάνω στις ενέργειες των τοπικών. Μεταξύ άλλων, ο Μιχαλολιάκος προαναγγέλλει ότι «θα διώξει χωρίς να ρωτήσει» την «ξένη ακρίδα», εννοώντας τους μετανάστες, σε ομιλία του στη Νεμέα.

  • Ο τότε βουλευτής Αρβανίτης ξερνάει μίσος για τους Εβραίους, ενώ εκθειάζει τη δικτατορία του Μεταξά.
  • Ο Πατέλης σε ομιλία του ανέφερε ψευδείς ειδήσεις για «αλβανική μαφία στην Α’ Δημοτικού, λέγοντας χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε μαθητές: «να κάνουμε τα Πακιστανάκια, τα Αλβανάκια και τους Μπλαγκλαντεσιανούς να μην ξέρουν που πατάνε γιατί εδώ είναι Ελλάδα».
  • Ο Παναγιώταρος σε ομιλία του επιβεβαιώνει πώς η δράση των ταγμάτων εφόδου δεν ήταν ούτε ευκαιριακή, ούτε πρωτοβουλιακή αλλά αναπόσπαστο μέρος της «πολιτικής» της Χ.Α.

  • Η Χ.Α. παρέα με διμοιρία αστυνομικών της ΥΑΤ και επικεφαλής τον Παναγιώταρο, σε «εξόρμησή» της στο κέντρο της Αθήνας. Στο τέλος της συντεταγμένης πορείας, διακρίνονται τα μέλη της «Ασφάλειας» της Χ.Α., οι κατηγορούμενοι: Μπαρέκας, Πατέλης και Αποστόλου.
  • Σε κάποιο σημείο ο Παναγιώταρος ρωτάει «έχει κανέναν εδώ;», εννοώντας ότι είναι έτοιμοι να κυνηγήσουν και κάποιον «ξένο» που μπορεί να βρίσκεται στο σημείο.

Η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τα περιστατικά ρατσιστικής βίας

Κατά την 260ή δικάσιμο αναγνώστηκε ολόκληρη η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη: «ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ», από το 2013, που αφορά σε 281 καταγγελίες για επιθέσεις κατά μεταναστών από την 1 Ιανουαρίου 2012 έως τις 30 Απριλίου 2013.

Ολόκληρη την έκθεση μπορείτε να την βρείτε εδώ

Η οργανωτική δομή της ναζιστικής οργάνωσης

Από τον δίσκο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, που εξετάστηκε κατά την 261η δικάσιμο, αναγνώστηκαν κι επισκοπήθηκαν διάφορα έγγραφα, όπως λίστες μελών και αναφορές δραστηριοτήτων, που καταδεικνύουν την οργανωμένη δράση από τα κεντρικά της Χ.Α.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει 15σέλιδο έγγραφο με τίτλο: Κανονισμός Λειτουργίας Τοπικών Οργανώσεων. Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα, στα οποία περιγράφονται επακριβώς όσα έχουμε δει στο οπτικοακουστικό υλικό (εκπαιδεύσεις στη φύση, πειθαρχία μελών κ.ο.κ.) αλλά και όσα έχουν καταθέσει οι μάρτυρες – πρώην μέλη όπως ο Σταύρου και οι προστατευόμενοι.

[…]

Ο Γραμματέας της Τ.Ο. προτείνει στην Κεντρική Διοίκηση την ένταξη ενός νέου μέλους ή την αποπομπή ετέρου που θεωρεί ότι παρέβη τα καθήκοντα του. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της μηνιαίας αναφοράς του προς την Κεντρική Διοίκηση, δια υποβολής των στοιχείων του προς ένταξη ή αποπομπή μέλους.

[…]

Ο Γραμματέας της Τ.Ο. εισηγείται τον διορισμό ή την αντικατάσταση Συντονιστών της Τ.Ο. στην Κεντρική Διοίκηση δια της Μηνιαίας Αναφοράς. Την ευθύνη όμως του διορισμού τους φέρει η Κεντρική Διοίκηση, η οποία και καθιστά γνωστή την τελεσίδικη κρίση της δια εγκυκλίου προς την Τ.Ο.

[…]

Ο Συντονιστής Πολιτικής Δράσεως οφείλει να γνωρίζει τα νομικά ζητήματα τα σχετικά με τον χώρο των Γραφείων, ώστε σε πιθανή είσοδο αστυνομικών να γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Σε μία τέτοια περίπτωση, οφείλει να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να μην προβεί σε ενέργειες ή να δώσει πληροφορίες που ενδέχεται να εκθέσουν σε άσκοπους κινδύνους την κίνηση. Πρέπει να έχει πάντα υπόψη του ότι ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ είναι μια απόλυτα νόμιμη κίνηση. Ο Συντονιστής Πολιτικής Δράσεως οφείλει να τίθεται επικεφαλής των μελών της Τ.Ο. εντός ή εκτός Γραφείων εις περίπτωση επεισοδίων και να εξασφαλίζει με σωστές επιλογές τακτικής τη μέγιστη δύναμη κρούσεως.

[…]

Εκτέλεση πολιτικών ενεργειών: Κάθε πολιτική ενέργεια απαιτεί ξεχωριστό και προσεκτικό σχεδιασμό. Οι πολιτικές ενέργειες πρέπει να είναι συχνές και να γίνονται κατά τακτά διαστήματα και όχι πολλές μαζί ακολουθούμενες από μακρά σιωπή. Καταιγισμός πολιτικών ενεργειών λαμβάνει χώρα μόνο όταν αποβλέπει σε σίγουρο πολιτικός όφελος κι εφόσον δεν αναστέλλει το τακτό πρόγραμμα κρούσεων. Σημεία που ενδείκνυνται για στόχοι είναι τα σχολεία, σχολές, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, γήπεδα, γυμνάσια κλπ. Απαιτείται λεπτομερειακή γνώση του στόχου και του πέριξ αυτού χώρου (ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων, γραφείων πολικών κομμάτων) η δε σχεδίαση της ενέργειας συνδέεται άμεσα με τα παραπάνω. Κάθε πολιτική ενέργεια εκτελείται από μικρό, αυστηρά προκαθορισμένο αριθμό ατόμων και σε μικρή χρονική διάρκεια, ώστε να αποφεύγεται πιθανή προστριβή με αντιφρονούντες ή την αστυνομία. Η ταυτόχρονη δράση ομάδων εκ δυο-τριών ατόμων, είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Τα μέλη της Συντονιστείας Πολιτικής Δράσεως οφείλουν να εκτελούν πιστά τις οδηγίες που έχουν λάβει από τον Συντονιστή, να μην αυτενεργούν και γενικά να μη θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία της πολιτικής ενέργειας. Τέλος, εις περίπτωση αναπόφευκτης εμπλοκής, οφείλουν να επιδείξουν ηρωισμό και αυταπάρνηση.

[…]

Βιοσωματική εκπαίδευση μελών: Προβλέπεται τακτική σωματική άσκηση, άσκηση στις πολεμικές τέχνες, ασκήσεις ψυχικής αντοχής, εκδρομές με εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ορειβασίες και χειμερινές διαμονές. Η Βιοσωματική Εκπαίδευση των μελών είναι αδήριτη ανάγκη για τη σύσφιξη των σχέσεων συντροφικότητας αλλά είναι επιβεβλημένες και για λόγους συνέπειας προς την Πίστη και την Ιδεολογία μας, συνοδεύονται δε πάντα και από ιδεολογική κατήχηση. Την εποπτεία του όλου εκπαιδευτικού προγράμματος έχει ο Συντονιστής Πολιτικής Δράσεως.

[…]

Στα περιεχόμενα του δίσκου της Ουρ. Μιχαλολιάκου υπάρχει και άρθρο για την επίθεση τάγματος εφόδου στην Πάρο, στο οποίο όχι μόνο παραδέχεται την επίθεση αλλά και καμαρώνει γι’ αυτήν:

Ομάδες αναρχοαριστεριστών με αστυνομική κάλυψη επιχείρησαν προχθές να επιτεθούν στην οργανωτική συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής Πάρου. Η αστυνομία ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους έφερε συνοδεία μέχρι την αίθουσα της εκδήλωσης κι έτσι οι γνωστές… λιράτες κότες πήραν θάρρος. Η απόπειρά τους να διαλύσουν την συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής όμως απέτυχε παταγωδώς. Και μόνο στη θέα των Συναγωνιστών, οι παρακρατικοί διαλύθηκαν ‘πετώντας’ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τρέχουν ακόμα με κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά. Αυτά κάνουν έρχονται προκαλούν τις τρώνε και μετά κλαίγονται και λένε οι φασίστες οι ναζί μας βαράνε. Ε καλά σας κάνουμε πως θα το κάνουμε δηλαδή τώρα. Και δεν πάτε να μας λέτε όπως θέλετε.

Σημαντικό είναι ακόμα το κείμενο με τίτλο «Ιεραρχία-Δομή» που επαναλαμβάνει την «Αρχή του Αρχηγού» σε χρόνο που η Χρυσή Αυγή είναι ήδη κοινοβουλευτικό κόμμα:

Στην κορυφή αυτής της Ιεραρχικής πυραμίδας βρίσκεται ο Άνθρωπος που όλοι σεβόμαστε και όλοι ακολουθούμε. Ο γνήσιος εκφραστής της Ιδεολογίας μας, ο Αρχηγός μας ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Η έννοια του Αρχηγού – Καθοδηγητή στην Ιδεολογία μας προσλαμβάνει μεταφυσικό περιεχόμενο. Ως μεταφυσικό περιεχόμενο ορίζουμε την ακράδαντη πίστη όλων των Χρυσαυγιτών πως ο Αρχηγός μας είναι ο Άνθρωπος που θα οδηγήσει την Ιδεολογία μας στην Τελική Νίκη εναντίον των δυνάμεων του σκότους που απεργάζονται τον θάνατο του Ελληνισμού και θα οδηγήσει ολόκληρη την Χώρα στην δημιουργία του Γ’ Ελληνικού Πολισμού που όλοι μας ονειρευόμαστε. Ο κάθε Άνθρωπος έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία, είτε μιλάμε για τον Αγώνα, είτε μιλάμε γενικότερα. Το ίδιο ισχύει και για τους Χρυσαυγίτες της όποιας ιεραρχικής βαθμίδας μιλάμε. Ο Αρχηγός μας συγκεντρώνει τα θετικά στοιχεία όλων των αγωνιστών της Χρυσής Αυγής όντας πρώτος μεταξύ ομοίων στην αδιάσπαστη φάλαγγα των Εθνικιστών που παρατίθεται εναντίον του αμαρτωλού καθεστώτος που μολύνει την Πατρίδα μας με την ύπαρξη του. Είναι ο Άνδρας ο Ερχόμενος, ο οποίος θα σαρώσει με την παρουσία του, το οτιδήποτε σάπιο ταλανίζει και βασανίζει το Ελληνικό Έθνος».

Η δίκη συνεχίζεται

Οι δικάσιμοι για τον μήνα Ιούλιο:

Δευτέρα 02/07 Εφετείο

Τετάρτη 04/07 Κορυδαλλός

Δευτέρα 09/07 Κορυδαλλός

Τετάρτη 11/07 Κορυδαλλός

Δευτέρα 16/07 Κορυδαλλός

Τετάρτη 18/07 Εφετείο

Πέμπτη 19/07 Κορυδαλλός

Δευτέρα 23/07 Εφετείο

Λεπτομέρειες για τη συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής μπορείτε να βλέπετε ζωντανά κάθε Παρασκευή (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι), λίγο μετά τις 9μμ, στο βιντεοχρονολόγιο του omniatv. Μπορείτε να δείτε και το αρχείο όλων των προηγούμενων εκπομπών, από την αρχή της δίκης μέχρι τώρα.

Επισκεφθείτε επίσης τις σελίδες:

  • της ομάδας δικηγόρων πολιτικής αγωγής JailGoldenDawn, με πληθώρα στοιχείων και τεκμηρίωσης για το σύνολο της δίκης αλλά και τις επιμέρους υποθέσεις
  • του παρατηρητηρίου της δίκης Golden Dawn Watch, με τις αναφορές των παρατηρητών για κάθε ημέρα διεξαγωγής της δίκης.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο