Διεθνιστική συγκέντρωση την Κυριακή 8 Ιουλίου στη Βουλή

Την Τρίτη 3/7 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την διοργάνωση διεθνιστικής συγκέντρωσης την Κυριακή, όπου εκτός από την ΟΡ.Μ.Α. παρευρέθηκαν Ε.Ε.Κ., Ο.Κ.Δ.Ε. – Σπάρτακος, Α.Π.Ο. και ανταλλάξαμε απόψεις.

Παρ` όλη την ακύρωση του εθνικιστικού συλλαλητήριο, εκτίμηση της ΟΡ.Μ.Α. είναι πως πρέπει να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση. Δεν θα αφήσουμε καμιά φασιστική γκρούπα να πατήσει για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή την πλατεία Συντάγματος και να στήσει σκηνικό ακροδεξιάς αγανάκτησης. Έτσι κι αλλιώς, καλούν σφραγίδες ανύπαρκτες μια ή δύο μέρες νωρίτερα και μόνο η πιθανότητα αντίθεσης με το αντιφασιστικό κίνημα τους οδήγησε σε υποχώρηση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – κάλεσμα της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού:

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τα συνεχόμενα «συλλαλητήρια για τη Μακεδονία» που καλούνται στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να στηθεί ένα ακροδεξιό πολιτικό μπλοκ.
Η κατάρρευση των εθνικιστικών συλλαλητηρίων που ποτέ δεν έφτασαν την επικαλούμενη «πανεθνική ομοψυχία» της δεκαετίας του `90 φθίνουν ολοένα και περισσότερο. Οι μερικές δεκάδες χιλιάδες του Φεβρουαρίου, μετατράπηκαν σε μερικές εκατοντάδες τον Ιούνιο και πλέον έχουν εκφυλιστεί σε μερικές δεκάδες παραχριστιανικών και ακραίων εθνικιστικών ομάδων.

Η ΝΔ, τα κανάλια της τηλεόρασης, η εκκλησία και η αστυνομία έχουν ανοίξει την διαδικασία επανεμφάνισης και ανασυγκρότησης της ακροδεξιάς. Οι οργανωτές των «συλλαλητηρίων» είναι περιθωριακές ομάδες χωρίς την οποιαδήποτε κοινωνική νομιμοποίηση που χρησιμεύουν ως «μπροστινοί» των φασιστικών ομάδων. Η αστυνομία και τα ΜΜΕ δεν ανέχονται, απλά, αυτές τις ομάδες αλλά προκλητικά υποστηρίζουν τις επιθέσεις τους ώστε να στηθεί ένα πολιτικό σκηνικό απορρύθμισης και εθνικιστικής αγανάκτησης.

Το ταξικό κίνημα και οι οργανώσεις τους οφείλουν να σταθούν αποφασιστικά απέναντι στην προσπάθεια να στηθεί μια ακροδεξιά αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη δημιουργική λογιστική προσπαθεί να εμφανίσει το τέλος των μνημονίων την ώρα που η φτώχεια, η ανεργία και οι κατασχέσεις σπιτιών εξαπλώνονται σε ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Η κατοχύρωση των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως εγγυητές όχι μόνο της οικονομίας αλλά και των εθνικών διαφορών, λειτουργεί ως βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού ιστού.

Καλούμε σε διεθνιστικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή 8 Ιούλη στις 7μμ στη Βουλή για να βάλουμε ένα φραγμό στα συνεχόμενα εθνικιστικά συλλαλητήρια των μερικών δεκάδων. Απέναντι στον εθνικισμό, το φασισμό και την ιμπεριαλιστική διαμεσολάβηση υψώνουμε την προοπτική της ταξικής συναδέλφωσης των Ελλήνων, Μακεδόνων, Τούρκων, Βούλγαρων και Αλβανών εργατών. Για Βαλκάνια της ειρήνης, ανοιχτά σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο