#GDtrial | Η πολιτική αγωγή προσκόμισε τις καταδίκες χρυσαυγιτών από άλλα δικαστήρια

Σημαντική εξέλιξη που αφορά στο σύνολο της διαδικασίας ήταν η απόφαση του δικαστηρίου - κατά πλειοψηφία - να καταχωρηθούν στα πρακτικά της δίκης οι σχολιασμοί.

Κατά την τελευταία δικάσιμο πριν την μεγάλη διακοπή για τον Σεπτέμβριο, συνεχίστηκε η εξέταση των επιπλέον αναγνωστέων εγγράφων που προσκομίζονται εκ μέρους της πολιτικής αγωγής και αφορούν στη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών για την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Δείτε την εκπομπή του βιντεοχρονολογίου για την 118η εβδομάδα

Οι άλλες καταδίκες

Η πολιτική αγωγή προσκόμισε επιπλέον έγγραφα και δικαστικές αποφάσεις για τις υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη ή έχουν τελεσιδικήσει σε άλλα δικαστήρια. Μεταξύ αυτών η δικογραφία για την επίθεση στο «Συνεργείο», της οποίας ηγούνταν ο Γιάννης Λαγός, που η εκδίκασή της έχει οριστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018.

Για την προσκόμιση και εξέταση αυτών των καταδικαστικών αποφάσεων προέβαλε ένσταση η υπεράσπιση των χρυσαυγιτών.

Παράλληλα αναγνώστηκαν έγγραφα για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» το 2008, καθώς και για την επίθεση από τάγμα εφόδου σε αντιφασίστες στην Πάρο το 2013 και για την επίθεση σε σπίτι Πακιστανών εργατών στην Ιεράπετρα, πάλι το 2013.

Εξετάστηκαν επίσης τα ρεπορτάζ που αποδείκνυαν τη στημένη – με τη συνδρομή του μέλους και υποψήφιου της Χ.Α., Πλωμαρίτη – αρθρογραφία του Πρώτου Θέματος με τις «γριούλες στον Άγιο Παντελεήμονα».

Οι σχολιασμοί θα καταχωρηθούν στα πρακτικά

Μια σημαντική εξέλιξη που αφορά στο σύνολο της διαδικασίας ήταν η απόφαση του δικαστηρίου – κατά πλειοψηφία – να καταχωρηθούν στα πρακτικά της δίκης οι σχολιασμοί όσων συνηγόρων το επιθυμούν. Το αίτημα είχε κατατεθεί παλιότερα από τον Κ. Παπαδάκη, καθώς – πράγματι – οι δομημένοι σχολιασμοί εκ μέρους των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής συνδέουν την πληθώρα στοιχείων που προέκυψαν, τόσο από τους μάρτυρες, όσο κι από τα αναγνωστέα, με τις συγκεκριμένες κατηγορίες για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, την ένταξη των κατηγορουμένων σε αυτήν και την διεύθυνσή της από τον Μιχαλολιάκο και τα ηγετικά στελέχη.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης φάνηκαν αιφνιδιασμένοι, παρ’ ότι παλιότερα είχε ζητήσει το ίδιο και ένας εξ’ αυτών.

Η δίκη συνεχίζεται

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο