Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ο δεύτερος συλληφθείς έφτιαχνε κλίμα μέσω twitter

Ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει παραλείψει να συλλέξει σημαντικά στοιχεία και μαρτυρίες.

Με καθυστέρηση και ελλείψεις συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία για τον φόνο του Ζακ Κωστόπουλου την περασμένη Παρασκευή στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος. Ο ανακριτής ανέβαλε την εξέταση του πρώτου υπόπτου (ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου) από χτες Τρίτη για σήμερα Τετάρτη, καθώς διαπίστωσε ελλείψεις σημαντικών στοιχείων στη δικογραφία, όπως είχε αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του νεκρού, Άννυ Παπαρούσσου.

Οι αστυνομικοί, που φαίνονται σε ένα από τα βίντεο να κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο στην πλάτη όταν είναι γονατιστός και να τον χτυπούν ακόμα με γκλοπ όταν βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος, δεν είχαν συλλέξει έγκαιρα κανένα στοιχείο από τον τόπο του εγκλήματος, ούτε εξασφάλισαν μαρτυρικές καταθέσεις από τους αυτόπτες.

Εκτός από την απόπειρα συγκάλυψης, πολλά ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε κατ’ εξακολούθηση παραπληροφόρηση για τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης.

Ωστόσο, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που τελικά βρέθηκε και έχει προσέλθει να καταθέσει, δίνει ένα ακόμα στοιχείο για το τι είχε συμβεί λίγα δευτερόλεπτα πριν από το γνωστό βίντεο. Όπως μας περιέγραψε στο omniatv:

Βρισκόμουν λίγα μέτρα παραπέρα. Άκουσα φασαρία και γύρισα. Είδα κάποιους να πετούν καρέκλες και να σπάνε την βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου. Κατόπιν πλησίασα για να δω τι συμβαίνει και διαπίστωσα ότι κάποιος είχε κλειστεί μέσα και προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα με τον πυροσβεστήρα για να βγει.

Η περιγραφή αυτή είναι απολύτως συμβατή με το γνωστό βίντεο από το φονικό που έχει κυκλοφορήσει, στο οποίο φαίνεται ο ιδιοκτήτης να πετάει κάποιο αντικείμενο στον Ζακ Κωστόπουλο από το πάνω μέρος της βιτρίνας, όπου ήδη δεν υπάρχει τζάμι.

Ο δεύτερος από τους δράστες, ιδιοκτήτης μεσιτικού στον ίδιο δρόμο, είναι αυτός που φαίνεται καθαρά να κλωτσάει το θύμα σπάζοντας το κάτω μέρος της βιτρίνας μαζί με τον κοσμηματοπώλη και έχει δηλώσει ήδη σε ΜΜΕ ότι προέβη στον άγριο ξυλοδαρμό «για αμυντικούς λόγους».

Μάλιστα, κατά τις τελευταίες ημέρες, πριν ακόμα εντοπιστεί και συλληφθεί, έχει αναρτήσει πληθώρα tweets αποκλειστικά για το περιστατικό:

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο