Α. Παπαρούσσου: «Έχω την αίσθηση ότι η αστυνομία δεν συνδράμει καθόλου την ανάκριση»

Απροθυμία των αστυνομικών αρχών να συνδράμουν στην ανάκριση - έλλειψη ως τώρα βασικών μαρτύρων, καθώς και υλικού από τις κάμερες των καταστημάτων.

Με πολύ αργούς ρυθμούς εξελίσσεται η διαδικασία της ανάκρισης για την υπόθεση του φονικού ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης συν το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος και με πολύ ελαφρείς περιοριστικούς όρους.

Όπως σημειώνει η Άννυ Παπαρούσσου, μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, η αστυνομία δεν έχει εξασφαλίσει παρά ελάχιστες καταθέσεις από τους – περισσότερους από 100 – αυτόπτες των γεγονότων. Ταυτόχρονα, τα αιτήματα, τόσο της πολιτικής αγωγής όσο και του ανακριτή, για την εξασφάλιση του βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες των καταστημάτων δεν έχουν ακόμα ικανοποιηθεί.

Από τη δικογραφία λείπουν επίσης πολύ σημαντικά τεκμήρια από τον τόπο του εγκλήματος.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση που μας παραχώρησε η κ. Παπαρούσσου:


Η ανάκριση εξελίσσεται χωρίς να υπάρχει, από τη μεριά των [αστυνομικών] αρχών, καμμία συνδρομή στο έργο της, που σημαίνει: Κι εμείς έχουμε ζητήσει υλικό από τις κάμερες – και από την κάμερα του καταστήματος, ενδεχομένως, αν αυτή υπάρχει – αλλά το ίδιο αίτημα το έκανε και ο ανακριτής. Αυτό το αίτημα σε καμμία περίπτωση δεν έχει καλυφθεί.

Η ανάκριση συνεχίζεται με μάρτυρες, τους οποίους παρουσιάζουμε εμείς: εξετάζονται, είναι λίγοι. Η καταγραφή είναι ότι υπάρχουν περισσότερα από 100 άτομα, τα οποία δεν πηγαίνουν να καταθέσουν, για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Δεν υπάρχει καμμία ουσιαστική πρόοδος ως προς την ανεύρεση των περιστατικών που λείπουν από τις καταγραφές. Αυτό που προκύπτει είναι ότι έχουμε κι ένα πεδίο όπου φαίνεται ότι οι αστυνομικές αρχές άσκησαν βία, από τη δική τους πλευρά, σ’ έναν τραυματισμένο ήδη άνθρωπο, ο οποίος δεν μπορούσε να προβάλει στην πραγματικότητα καμμία αντίσταση.

Η δικαστική εξέλιξη που είχαμε σήμερα είναι ότι αφέθηκε, ο κατηγορούμενος, ελεύθερος. Δεν ετέθη σε προσωρινή κράτηση – βεβαίως με το αδίκημα, έτσι όπως αποδόθηκε, δεν θα μπορούσε να τεθεί – αλλά οι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν ήταν εξαιρετικά ελαφρείς: ούτε εγγύηση, απλώς μια απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Τμήμα.

Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής. Δεν βλέπω καμμία πρόοδο στη συλλογή στοιχείων. Έχω την αίσθηση ότι οι αστυνομικές αρχές δεν συνδράμουν καθόλου το έργο της ανάκρισης και είμαστε σε ένα επίπεδο πολύ κοντινό απ’ αυτό που αρχίσαμε.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο