Σκουριές: Η δίκη μιας τοπικής κοινωνίας ξεκινά

21 κατηγορούμενοι που βαρύνονται με 9 κακουργήματα για τον αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Αύριο, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου ξεκινά (όπως όλα δείχνουν) η μια από τις δυο μεγάλες δίκες του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική. Η δίκη των Σκουριών.

Το κίνημα και πιο συγκεκριμένα 21 αγωνιστές διώκονται κακουργηματικά για τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις 17 Φλεβάρη του 2013. Εννέα κακουργήματα βαραίνουν το κατηγορητήριο, μεταξύ αυτών η απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών. Η σύνταξη αυτού του κατηγορητηρίου, είχε ως συνέπεια να προφυλακιστούν τον Απρίλη και τον Ιούλη του 2013 τέσσερις αγωνιστές για διάστημα έξι μηνών.

Το εισαγγελικό βούλευμα είναι αποκαλυπτικό καθώς ράβει και ξηλώνει με βάση τηλεφωνικές κλήσεις. Είτε σήκωσες, είτε δε σήκωσες εκείνο το βράδυ ή το επόμενο πρωί το τηλέφωνό σου είσαι πέραν από ύποπτος και κατηγορούμενος. Δεν αρκεί βέβαια μόνον αυτό, πρέπει να μη θέλεις και την εξόρυξη, την εταιρία και τον καρκινογόνο αμίαντο στο χωριό σου.

Οι διωκόμενοι αναφέρουν ότι αντιλαμβάνονται αυτή τη δίωξη ως μια πολιτική δίωξη και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουν. Θα βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να γκρεμίσουν αυτό το σαθρό κατηγορητήριο και να μιλήσουν για τον αγώνα τους. Αυτόν τον μαραθώνιο ετών που κρατάει πολύ πριν έρθει η ELDORADO και ταλαιπωρεί γενιές και γενιές στην Χαλκιδική. Ένας αγώνας που δε θα σταματήσει αν δε δικαιωθεί.

Από αυτήν την Δευτέρα και μέχρι το τέλος αυτής της πολύμηνης, όπως αναμένεται, δίκης θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την εξέλιξη της λεπτό προς λεπτό στην στήλη του The Case στο omnia tv.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο