#GDtrial | Το μίσος επιβεβαιώνεται και από τα αναγνωστέα της υπεράσπισης

Ενώ σύσσωμη η πολιτική αγωγή κατέθεσε επίσημο αίτημα στη νέα διοίκηση του Εφετείου για συγκεκριμένα μέτρα επιτάχυνσης της διαδικασίας.

Στο βιντεοχρονολόγιο για την δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης την περασμένη Παρασκευή, με το @ypopto_mousi, και τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο της πολιτικής αγωγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, Θανάση Καμπαγιάννη, ανατρέξαμε στις δικασίμους 277 και 278 των περασμένων εβδομάδων.

Επερωτήσεις στη βουλή για τους στόχους των ταγμάτων εφόδου

Το δικαστήριο βρίσκεται στη φάση που εξετάζει τα επιπλέον αναγνωστέα έγγραφα που προσκομίζει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Σε αυτά, ως τώρα, περιλαμβάνονται δεκάδες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και κάποιες ομιλίες, όσον αφορά στους κατηγορούμενους βουλευτές. Χαρακτηριστικά, για τον Α. Γρέγο προσκομίστηκαν και διαβάστηκαν 82 επερωτήσεις, ενώ για τον Π. Ηλιόπουλο, 100.

Εκτός ίσως της καθυστέρησης η οποία προκαλείται στη διαδικασία με την εξέταση αυτής της πληθώρας επερωτήσεων – που είναι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, άσχετες με τις υποθέσεις που εκδικάζονται – προκύπτουν και κάποια στοιχεία, που ρίχνουν περισσότερο φως στο πώς η ναζιστική οργάνωση, χρησιμοποιούσε (και χρησιμοποιεί) την υπόστασή της ως «κοινοβουλευτικού κόμματος» συμπληρωματικά και υποστηρικτικά προς τη δράση των ταγμάτων εφόδου.

Οι «παράνομοι Ρομά» και οι 100 ερωτήσεις

Κάποιες ερωτήσεις π.χ. αφορούν σε «παράνομους Ρομά» και «καταλήψεις αναρχικών», δηλαδή κοινωνικές ομάδες και πολιτικούς χώρους που αποτελούσαν στόχους της δράσης των ταγμάτων εφόδου, όπως είδαμε στα αναγνωστέα που συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Αλλοδαποί, αναρχικοί και μαύροι μαρκαδόροι

Επιτάχυνση με αφιέρωση περισσότερων πόρων στη διαδικασία

Εκτός από την παραπάνω σύνδεση κάποιων από τις ερωτήσεις των βουλευτών με την εγκληματική δράση της Χ.Α., προκύπτει και μια άλλη πτυχή για το δικαστήριο, όπως σημείωσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του: Εφ’ όσον το δικαστήριο έχει αναγνώσει δεκάδες ερωτήσεις για καθέναν από τους κατηγορούμενους 18 τότε βουλευτές της Χ.Α., θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουν δεκτό τον ισχυρισμό ότι «οι βουλευτές δεν γνώριζαν για τη δράση των απλών μελών». Κι αυτό γιατί, με πληθώρα κατάθεσης ερωτήσεων, με τόσο λεπτομερή ενημέρωση για μια ποικιλία επιμέρους ζητημάτων, οι βουλευτές δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τι συνέβαινε στις τοπικές οργανώσεις του ίδιου τους του κόμματος.

Την περασμένη Τρίτη, 9/10, το σύνολο των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής (οικ. Φύσσα, Αιγυπτίων αλιεργατών, μελών ΠΑ.Μ.Ε./Κ.Κ.Ε.) συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών και Πρόεδρο Εφετών κ. Κωνσταντίνο Σταμαδιανό, υποβάλλοντάς του υπόμνημα για την ως τώρα εξέλιξη της διαδικασίας και τις δυνατότητες επιτάχυνσής της.

Σχετικά με αυτό, ο Θ. Καμπαγιάννης ανέφερε πως η θέση των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής είναι ότι η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί με την εξ ολοκλήρου μεταφορά της στην αίθουσα του Εφετείου και την αποκλειστική απασχόληση σε αυτή την υπόθεση όλων των μελών της σύνθεσης, πράγμα που θα μπορούσε να διευκολύνει την διεξαγωγή της δίκης ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο