«Σύντροφοι, τώρα στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ΟΥΑ) της πόλης Αρχάγγελσκ θα πραγματοποιηθεί τρομοκρατική ενέργεια…

...την ευθύνη της οποίας αναλαμβάνω εγώ»

Το πρωί της 31ης Οκτώβρη εκρήγνυται βόμβα στην είσοδο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (η αντίστοιχη αντιτρομοκρατική) στην πόλη Αρχάγγελσκ στη Ρωσία. Αμέσως γίνεται γνωστό ότι ο δράστης σκοτώθηκε κατά την έκρηξη, ενώ τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίζεται στο ιντερνετικό φόρουμ αναρχικών «Λόγια ενός επαναστατημένου» προειδοποίηση για την έκρηξη, γραμμένη στις 08.48, τέσσερα μόλις λεπτά πριν την έκρηξη.

Ο χρήστης με το όνομα Βαλεριάν Πανόφ κ με άβαταρ το σήμα της ΡΑΦ έγραψε:

Σύντροφοι, τώρα στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ΟΥΑ)της πόλης Αρχάγγελσκ θα πραγματοποιηθεί τρομοκρατική ενέργεια, την ευθύνη της οποίας αναλαμβάνω εγώ. Οι λόγοι σάς είναι απολύτως ξεκάθαροι. Δεδομένου ότι η ΟΥΑ στήνει υποθέσεις και βασανίζει ανθρώπους, αποφάσισα να το κάνω. Το πιο πιθανό είναι ότι θα πεθάνω από την έκρηξη, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός θα ενεργοποιηθεί απευθείας μόλις πατήσω το κουμπί, που είναι στερεωμένο στο κάλυμμα της βόμβας.Γι’ αυτό το λόγο σας ζητάω να διαδώσετε την πληροφορία για την τρομοκρατική ενέργεια, ποιος την έκανε και γιατί.

Αυτά πάνω κάτω. Σας εύχομαι να βαδίζετε προς τον σκοπό μας ακλόνητα και ασυμβίβαστα. Σας εύχομαι τον λαμπρό μελλοντικό αναρχικό κομμουνισμό.

Όπως αποκαλύφθηκε λίγες ώρες αργότερα, δράστης ήταν ένας 17χρονος φοιτητής, κάτοικος της περιοχής όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Δυο μέρες αργότερα το ρωσικό κράτος συλλαμβάνει στη Μόσχα έναν 14χρονο μαθητή, ο οποίος κατά την αστυνομία διατηρούσε επικοινωνία με τον 17χρονο και στο σπίτι του βρέθηκαν υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Διάφορες κουβέντες μπορούν να ανοίξουν για το θέμα του μάρτυρα, της θυσίας, του ήρωα. Αδιάφορες ή περισσότερο αδιάφορες. Μπροστά στο γεγονός. Μπροστά στα λόγια που το συνοδεύουν. Μπροστά στις εξελίξεις που μπορεί, όχι να πυροδοτήσει, μα να εμπνεύσει περισσότερο. Σε μια χώρα φοβισμένη και υποταγμένη, σε μια χώρα με την ιστορία του αναρχισμού και του κομμουνισμού να γεννιέται και να πεθαίνει, κι άλλοτε, σαν τώρα, μόνο να γεννιέται, και με τον θάνατο ενός παιδιού να ξαναγίνεται αθάνατη, να ξαναγίνεται λαμπρή και, κυρίως, μελλοντική.

Αυτά πάνω κάτω.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο