Τετάρτη 7/11 η δίκη για την επίθεση μελών της Χ.Α. εναντίον αντιφασιστών της ΟΡ.Μ.Α. στο Πέραμα

Μεταξύ των χρυσαυγιτών μπροστά στα γραφεία του «σωματείου Άγιος Νικόλαος» διακρίνεται ο καταδικασμένος Ν. Αποστόλου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι από την πρώτη στιγμή την υπόθεση «ανέλαβε» ο τοπικός επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Αύριο Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής με σιδερολοστούς εναντίον αντιφασιστών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού στις 26 Μαΐου, έξω από τα γραφεία του χρυσαυγίτικου σωματείου «Άγιος Νικόλαος» στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή την υπόθεση «ανέλαβε» ο τοπικός επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς είχε μεταβεί άμεσα στο Α.Τ. Περάματος, ενώ ήταν επίσης παρών και τις επόμενες ημέρες στα δικαστήρια Πειραιά, επικεφαλής συγκέντρωσης χρυσαυγιτών σε συμπαράσταση προς τους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες.

Στη δε επίθεση φαίνεται πως συμμετείχε και ο γνωστός χρυσαυγίτης, Ν. Αποστόλου, ο οποίος καταδικάστηκε τελεσίδικα τον περασμένο Απρίλιο, μαζί με τον συγκατηγορούμενό του, Νεκτάριο Σαλούφα, για την επίθεση κατά των μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά στις 15 Σεπτεμβρίου 2012.

Όπως κάνουν συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις, οι χρυσαυγίτες υπέβαλαν μηνύσεις, εμφανίζοντας εαυτούς ως θύματα επίθεσης. Έτσι, στην ίδια υπόθεση, δικάζονται τόσο 3 χρυσαυγίτες όσο και 6 αντιφασίστες.

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3, Πειραιάς).

Διαβάστε επίσης τη σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού:

Να κλείσει η χρυσαυγίτικη «σωματείο» – γιάφκα του «Αγ. Νικολάου» στο Πέραμα!

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο