Αντιφασιστικές δράσεις για τον Νοέμβριο

Πανελλαδικά καλέσματα με άξονα την παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται τον Νοέμβριο σε πλήθος αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων οι οποίες συντονίζονται και καλούν σε σχετικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις με κεντρικό άξονα την διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, με αφορμή την εμφάνιση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε στον σταθμό της Καλλιθέας, δεν λείπουν και οι κινητοποίησεις με τοπικό χαρακτήρα όπως η συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 18:30 ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου καλεί στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα «τους εργαζόμενους, τους μαθητές και φοιτητές, τους άνεργους, τους μικροεπαγγελματίες που διαλύουν η κρίση και τα μνημόνια διαρκείας, όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους της γειτονιάς μας να απομονώσουν τα ναζιστικά φίδια, το μακρύ χέρι του συστήματος, τους μπράβους των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων.»

και συνεχίζουν στο κάλεσμά τους λέγοντας:

«Ελάτε να δώσουμε μαζί τον αγώνα για τη ζωή και την ελευθερία, για όμορφες, φωτεινές γειτονιές, χωρίς τη μπότα του φασισμού και της καταστολής, να αγωνιστούμε συλλογικά για ένα καλύτερο αύριο.»

 

 
Στο Εφετείο Αθηνών την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Καθώς συμπληρώνονται τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας, οι νεοναζί νοσταλγοί της είναι ακόμη ελεύθεροι. Προκαλούν τις δημοκρατικές ευαισθησίες όλων και απειλούν ξανά με πραξικόπημα.

Η δίκης της Χρυσής Αυγής μπορεί και να πρέπει να επιταχυνθεί ώστε να ολοκληρωθεί και να πάνε στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι. Ήδη, η πίεση του αντιφασιστικού κινήματος αποδίδει όπως έδειξαν οι δεσμεύσεις προς τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, του Προέδρου Εφετών και Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών Κ. Σταμαδιάνου. Γι αυτό χρειάζεται να συνεχίσουμε την δυναμική παρουσία ώστε να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις και όχι να μείνουν στα χαρτιά.»
 

 

Πλατύ ενωτικό αντιφασιστικό κάλεσμα δράσης πραγματοποιεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 9:30 στο Εφετείο Αθηνών, ενώ καλεί συλλογικότητες να πραγματοποιήσουν σχετικές κινητοποιήσεις πανελλαδικά.
Την ανακοίνωση της κινητοποίησης υπογράφουν 10 συλλογικότητες και χώροι και στηρίζουν άλλες 14 ενώ μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Οι εκλογικές επιτυχίες της ακροδεξιάς διεθνώς, η μερική επανεμφάνιση ταγμάτων εφόδου και “αγανακτισμένων” ακροδεξιών σε μια σειρά χώρους, τα προβλήματα στην διεξαγωγή και περαίωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, παρά το ότι το δικαστήριο έχει αυξήσει τον αριθμό των δικασίμων, καθιστούν επιτακτική την αναβαθμισμένη ενωτική και μαχητική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος.»

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο