Υπόθεση Ζακ: Κατέρρευσε και το αφήγημα της επήρειας ναρκωτικών. Και τώρα;

Μήπως ήρθε ώρα να ασκηθούν διώξεις και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους;

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και νωρίς το πρωί ένας δυνατός κρότος ακούστηκε σε όλες τις γωνιές της Αθήνας.

Όχι δεν ήταν κάποια παλιά διαφημιστική πινακίδα που δεν άντεξε τον αέρα ούτε κάποια ξέμπαρκη κρότου λάμψης από την λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήταν ο πάταγος που προκλήθηκε από την κατάρρευση του αφήγηματος που επιχείρησαν να στήσουν ο κοσμηματοπώλης με τον μεσίτη σε συνεργασία με τις ομάδες ΔΙΑΣ και Ζ, το ΕΚΑΒ και κάποιους δημοσιογράφους, μερικά λεπτά μετά από τη στιγμή που ο Ζακ Κωστόπουλος αφήνει αιμόφυρτος την τελευταία του πνοή στα χέρια των αστυνομικών. Το ημερολόγιο έγραφε 21 Σεπτεμβρίου και κανείς δεν είχε φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το site Popaganda οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου ήταν καθαρές. Ο Ζακ δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, δεν ήταν «πρεζάκι που ήθελε τη δόση του», δεν ήταν «σε αμόκ λόγω ναρκωτικών». Συγκεκριμένοι αστυνομικοί συντάκτες εδώ και εβδομάδες προσπαθούσαν με δημοσιεύματά τους να δημιουργήσουν κλίμα όμοιο με αυτό που προσπαθούσε να δημιουργήσει ένας εκ των κατηγορούμενων για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του Ζακ.

Τώρα όμως τέλειωσαν αυτά, μετά το μαχαίρι και τη ληστεία, έπεσε και το τελευταίο κάστρο αυτής της τρομακτικής συνωμοσίας. Θα μπορούσε να την αποκαλέσει κανείς «συνωμοσία των νοικοκυραίων» προσεκτικά δουλεμένη για μέρες, με «καθυστερήσεις» από την αστυνομία στην εκτέλεση των αιτημάτων πολιτικής αγωγής και ανακριτή, με μπαράζ δημοσιευμάτων γεμάτα υπονοούμενα αλλά άδεια από στοιχεία και επιλεκτικές «διαρροές» από την αστυνομία.

Και τώρα; Τώρα που τίποτα απ’ όσα έλεγαν κατηγορούμενοι, αστυνομία, ΕΚΑΒ και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι δεν είναι αλήθεια, μήπως ήρθε η ώρα για απονομή δικαιοσύνης; Μήπως ήρθε η ώρα να ασκηθούν επιπλέον διώξεις; Μήπως πρέπει να μπουν κι άλλοι στο κάδρο αυτής της υπόθεσης;

Μήπως, λέω μήπως, ήρθε η ώρα να σταματήσουν επιτέλους τα παραμύθια;

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο