Ταυτοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που εμφανίζονται στα σχετικά βίντεο να περνάνε κλωτσηδόν χειροπέδες στον ημιθανή Ζακ Κωστόπουλο. Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, κλήθηκαν να εμφανιστούν στον 23ο τακτικό ανακριτή το πρωί της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου, προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, όπου και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Παράλληλα ο συνδυασμός του δημοσιευμένου βιντεοληπτικού υλικού με την ιατροδικαστική έκθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, Σ. Τσαντίρη, που κάνει λόγο για 22 τραύματα τα οποία και επέφεραν τον θάνατο του Ζακ, οδήγησαν τους συνηγόρους της οικογένειας να καταθέσουν αίτημα για αναβάθμιση της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Υπενθυμίζουμε πως τις πρώτες ημέρες το περιστατικό είχε παρουσιαστεί από την αστυνομία και μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης ως «απόπειρα ληστείας από τοξικομανή» που «με την απειλή μαχαιριού εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο» ιδιοκτησίας ενός από τους κατηγορούμενους και «στην προσπάθειά του να διαφύγει τραυματίστηκε θανάσιμα από την σπασμένη τζαμαρία».

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments