«Πρεμιέρα» για νέα ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα

Ομάδα ακροδεξιών επίδοξων Μακβέι έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα του χθεσινού εθνικιστικo-ακροδεξιού συλλαλητηρίου το οποίο περιείχε παρέλαση βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στους «απλούς διαδηλωτές», βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να πουλάνε πατρίδα, μπόλικα χημικά, τραυματισμούς δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ – μεταξύ αυτών και ο «δικός» μας Θωμάς Ιακόμπι – οργανωμένες επιθέσεις από συγκεκριμένες ακροδεξιές ομάδες, διασπορά ψευδών ειδήσεων και απίθανες δημοσιογραφικές αλητείες. Επιπλέον όμως, είχε μια «πρεμιέρα» που πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα.

Νέα ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα

Όλα όσα περιγράφονται παραπάνω έγιναν λίγο-πολύ γνωστά μέσα από τις εικόνες και τις ανταποκρίσεις πολλών φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων. Ξεχωρίσαμε όμως την παρουσία μια νέας εξτρεμιστικής ομάδας, που φέρει ξεκάθαρα ακροδεξιά χαρακτηριστικά, ενώ, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δείχνει να είναι άκρως επικίνδυνη.

H εν λόγω ομάδα αυτοπροσδιορίζεται ως «Hellenic Resistance Department» και διατηρεί σελίδα «κοινότητας» στο Facebook, στην οποία και δημοσίευσε φωτογραφίες από την παρουσία μελών της στην πλατεία Συντάγματος.

Ομοιόμορφος εξοπλισμός και εμφάνιση

Τα άτομα αυτά εμφανίστηκαν από νωρίς στην Πλατεία Συντάγματος με τα διακριτικά HRD στα μπουφάν τους, μαύρα κράνη, μαύρα στρατιωτικά παντελόνια, σακίδια αλλά και ίδιου τύπου μεταξύ τους αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μαρτυρίες που έχουμε στη διάθεσή μας τοποθετούν χρονικά την αποχώρηση της ομάδας από τον χώρο των επεισοδίων, μέσω του σταθμού μετρό Μοναστηράκι, αργά το απόγευμα.

Στις εικόνες διακρίνεται ξεκάθαρα το ομοιόμορφο της αμφίεσής τους, καθώς και η εξόφθαλμη κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών με εύφλεκτη ύλη και εκρηκτικά. Στοιχεία που τράβηξαν την προσοχή κάποιων φωτορεπόρτερ οι οποίοι τους φωτογράφισαν σε διάφορες στιγμές, δίνοντας μας ακόμα καλύτερη εικόνα για την ενδυμασία, τις προθέσεις και τον εξοπλισμό τους.

Εμμονή με τα Εξάρχεια

Ψάχνοντας κανείς στην σελίδα «κοινότητας» που διατηρούν στο FB, μπορεί να δει φωτογραφίες από από την παρουσία μελών της ομάδας στα Εξάρχεια, με το σχόλιο:

Μακρυά απο καθε τι, Μη Ελληνικό και Μη χριστιανικό. Δεν ήμαστε οι αρχαίοι Έλληνες.. Δεν ήμαστε οι πρόγονοί μας.. Αλλά ήμαστε η συνέχεια τους..

Επιστροφή στις οικογένειες μας… Σύντομα κοντά σας… Ποιο σύντομα από ‘τι πιστεύετε απλυταρια… (και οχι μονο………) Γίναμε η σκια σας… Ηταν δίκαιο.. Και εγινε πράξη..

Σε άλλη εικόνα, δημοσιευμένη στις 28 Δεκεμβρίου 2018 εικονίζονται έξω από το χώρο που στεγάζει τον σύνδεσμο του Αστέρα Εξαρχείων στον πεζόδρομο της Τσαμαδού με σχόλιο:

Κοιμάστε όρθιοι εκει στα Εξάρχεια…

Μπαίνουμε βγαίνουμε και δεν παίρνετε χαμπάρι..

Εργαστήρια εκρηκτικών υλών;

Ακόμα πιο χαρακτηριστική για τον εξτρεμιστικό χαρακτήρα της είναι μια σύνθεση φωτογραφιών που η εν λόγω ομάδα έχει δημοσιεύσει και οι οποίες απεικονίζουν εργαστήριο με αντιδραστήρια, δοχεία και εργαστηριακό εξοπλισμό, ο οποίος παραπέμπει σε κατασκευή εκρηκτικών ουσιών και συνοδεύεται από το σχόλιο:

HRD… Εργαστήριο Χημείας..

Το ενα απο τα “δημιουργικά” εργαστήρια μας….

Η ομάδα αφήνει να εννοηθεί πως διατηρεί επιπλέον εργαστήρια αυτού του τύπου θυμίζοντάς μας ακροδεξιούς εξτρεμιστές άλλων χωρών των οποίων οι ενέργειες στέρησαν πολυάριθμες ζωές.

Το ερώτημα που δημιουργείται λοιπόν μετά την «πρεμιέρα» της συγκεκριμένης ομάδας ακροδεξιών εξτρεμιστών, είναι αν θα προλάβουν οι αρχές να ταυτοποιήσουν αυτά τα άτομα και να ερευνήσουν τις ενέργειες τους πριν οι έμμεσες απειλές της ομάδας γίνουν πραγματικότητα και θρηνήσουμε θύματα.

Ενημέρωση 22/01/2018 12:56: Η εν λόγω ομάδα κατέβασε το βράδυ της Δευτέρας 21/01 και μετά τη δημοσίευση του άρθρου, όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις και φωτογραφίες που αναφέρονται παραπάνω.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο