9 Τούρκοι και Κούρδοι αντικαθεστωτικοί δικάζονται στην Ελλάδα

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει στοιχεία όπως μαγειρική σόδα, αεροβόλα και ένα πιστόλι από διπλανή πολυκατοικία. Συνέντευξη της Αλέκας Ζορμπαλά, συνηγόρου υπεράσπισης, στο The Case / omniatv.

Στις 4 Φλεβάρη 2019, ξεκινάει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η δίκη των 9 Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων οι οποίοι συνελήφθησαν στις 28 Νοεμβρίου 2017.

Οι 9 αντιμετωπίζουν ένα φάσμα βαρύτατων κατηγοριών: από συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση μέχρι πλαστογραφία και κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Όμως τα ευρήματα σχεδόν εξαντλούνται σε ένα κιλό μαγειρικής σόδας, δυο αεροβόλα αλλά και ένα πιστόλι που βρέθηκε όχι σε κάποιο από τα τρία σπίτια που έκανε έφοδο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) αλλά σε μια κρύπτη παρακείμενης πολυκατοικίας.

Παρά την απουσία οποιουδήποτε στοιχείου για την στήριξη οποιασδήποτε κατηγορίας οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι δεν αρνούνται την πολιτική τους ταυτότητα και την στράτευση τους στον αντιϊμπεριαλιστικό – αντικαπιταλιστικό αγώνα. Οι 9 συλληφθέντες αλλά και η οργάνωση στην οποία κατηγορούνται ότι συμμετέχουν, δεν συνδέονται, με κανέναν τρόπο, με οποιαδήποτε ενέργεια εκτός τουρκικού κράτους.

Η αντιτρομοκρατική, μέσω ορισμένων μίντια, αναπαρήγαγε το σενάριο «ενδεχόμενου χτυπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν», ο οποίος θα επισκεπτόταν την Αθήνα μια βδομάδα αργότερα (στις 7 Δεκεμβρίου 2017). Κάτι τέτοιο όμως δεν αποτυπώθηκε καν στο πραγματικό κατηγορητήριο.

Ωστόσο, οι συλλήψεις τους φαίνεται να συνδέονται, αντίστροφα, με την συγκεκριμένη επίσκεψη.

Οι 9 συλληφθέντες αντιμετώπισαν μια πρωτόγνωρη βαρβαρότητα κατά την σύλληψή τους από την αντιτρομοκρατική. Βασανιστήκαν άγρια, ενώ η εναντίον τους εκδικητικότητα συνεχίστηκε με τον διασκορπισμό τους σε φυλακές πολύ μακριά από την Αθήνα, στερώντας τους έτσι βασικά υπερασπιστικά τους δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης:

Δελτίο Τύπου των συνηγόρων υπεράσπισης των 9 Κούρδων & Τούρκων συλληφθέντων

Συνέντευξη / παρουσίαση: Τάσος Θεοφίλου

Εικονοληψία / ηχοληψία / μοντάζ: Αντώνης Δημόπουλος

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο