Δίκη 9 Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων | 1η δικάσιμος

Έναρξη διαδικασίας στις 10:30

Με χειροκροτήματα υποδέχεται το ακροατήριο στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού τους 9 κατηγορούμενους.

Αυστηρά μέτρα ασφάλειας στην αίθουσα.

Της σύνθεσης προεδρεύει ο πρόεδρος εφετών Αλέξανδρος Ζιάκας.

Δηλώσεις κατηγορουμένων:

Ντεμίρ: Είμαι 20 χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα, από το 1999. Είμαι αγωνιστής, είμαι αριστερός. Αγωνίζομαι ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, για τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία. Δεν είμαι τρομοκράτης. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες και πρώτα απ’ όλα την τρομοκρατική οργάνωση. Ό,τι είναι ενάντια στον ιμπεριαλισμό δεν είναι τρομοκρατία. Τρομοκρατία είναι ό,τι είναι ενάντια στην ελευθερία.

Αγκαρμίς Μπουράκ: Είμαι σπουδαστής, ζω στην Ολλανδία, συμμετέχω στους δημοκρατικούς αγώνες στην ολλανδία και στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα ήρθα για διακοπές. Άδικα βρίσκομαι 15 μήνες φυλακή. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες που μου αποδίδονται και απαιτώ την αθώωσή μου.

Χασάν Μπιμπέρ: Είμαι γεννημένος 17/8/1958. Το 1989 εκλέχτηκα πρόεδρος εργατικού συνδικάτου και το 1991 πρόεδρος της ομοσπονδίας λιμενεργατών της Τουρκίας. Το 1993 εκλέχτηκα στην παγκόσμια ομοσπονδία εργατών με έδρα την Ολλανδία. Είμαι συγγραφέας, έχω εκδόσει 7 βιβλία και συνεχίζω το έργο μου. Επειδή είμαι επαναστάτης συγγραφέας έχω βασανιστεί, συλληφθεί και προσαχθεί στην Τουρκία πολλές φορές γι’ αυτόν τον λόγο.

Το 2011 λόγω του ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης προσέφυγα στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο. Προσάχθηκα το ίδιο βράδυ που επισκέφτηκα τον φίλο μου που ξέρω από το κέντρο δημοσιογράφων. Απορρίπτω τις κατηγορίες και απαιτώ την αθώωσή μου.

Ντογάν Μεμέτ: Είμαι 61 χρονών, από το Κουρδιστάν. Από το 2011 ζω στο Παρίσι. Είμαι επαναστάτης δημοσιογράφος. Από τα φοιτητικά μου χρόνια αγωνίζομαι στο Κουρδιστάν ενάντια στον φασισμό. Λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων έχω βρεθεί στις φυλακές του Κουρδιστάν και της Τουρκίας για 22 χρόνια. Στα 22 χρόνια έχω βασανιστεί στς φυλακές που ήμουν. Και ως αποτέλεσμα πυροβολισμών έχασα το μάτι μου και έχω βλάβες στα χέρια μου. Συμμετείχα στις απεργίες πείνας μέχρι θανάτου κατά των βασανιστηρίων. Διαγνώστηκα με νευρολογική ασθένεια λόγω των βασανιστηρίων και της απεργίας πείνας. Με την εντολή του τουρκικού φασισμού προσάχθηκα και τώρα ζητάνε και το δεύτερο μάτι μου. 15 μήνες είμαι φυλακισμένος στην Ελλάδα. Είμαι κρατούμενος σε μια χώρα που έχει αγωνιστεί κατά του φασισμού, απέναντι στον ιταλικό και γερμανικό φασισμό. Η σύζυγός μου δολοφονήθηκε από το τουρκικό κράτος, που ήταν συνδικαλίστρια ως εργαζόμενη στην υγεία. Απειλήθηκα κι εγώ και ζήτησα άσυλο στη Γαλλία. Η δίκη είναι πολιτική. Είναι αβάσιμες οι κατηγορίες και πρέπει να πέσουν.

Αλί Ερτζάν Γκόκογλου: Γεννήθηκα το 1968 στην Αγκυρα. 1990 τέλειωσα το πανεπιστήμιο, τμημα ΜΜΕ. Είμαι δημοσιογράφος. Μετά τη σχολή ξεκίνησα τη δουλειά σε μια εφημερίδα που ονομάζεται «Επαναστατικό Κίνημα». Το 1994 ιδρύθηκε ένας σύλλογος στην Άγκυρα που είχε σκοπό την αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρτατούμενους. Ήμουν ιδρυτικό μέλος και μέχρι το 1998 είχα δρση σε αυτόν τον σύλλογο. Το 2000 δουλεψα στην Ισταμπούλ σε ένα περιοδικό. Και μετά σε ένα άλλο που ονομάζεται «Ψωμί και Δικαιοσύνη. Ήταν πολιτικό περιοδικό και γι αυτό είχαμε συνεχώς ενοχλήσεις από την αστυνομία. Για να σταματήσει η κυκλοφορία του περιοδικού, εκτός από τις εφόδους που έκαναν στα γραφεία, μας απειλούσαν με θάνατο. Σε αυτό το διάστημα δύο φορές φυλακίστηκα: την πρώτη 6 μήνες και την δεύτερη 2,5 χρόνια. Το 2006 αποφυλακίστηκα αλλά λόγω της φυλάκισής μου σταμάτησε το περιοδικό. Τον Μάιο του 2006 ξεκίνησα άλλο περιοδικό. Μέχρι το 2013 συνέχισα να γράφω. Το 2013 βγήκε απόφαση για δυο υποθέσεις σε βάρος μου και δεν θέλησα να παραδοθώ. Το 2017 επικηρύχτηκα. Σε αυτό το διάστημα η διανοούμενη του περιοδικού σκοτώθηκε. Ένας άλλος επίσης δολοφονήθηκε στο σπίτι των γονιών του, μπροστά στους γονείς του. Πήρα την απόφαση να φύγω στο εξωτερικό. Γι’ αυτό τον λόγο ήρθα στην Ελλάδα για να ζητήσω άσυλο και συνέχισα να γράφω. Η ζωή μου η δικιά μου και άλλων φίλων μου δημοσιογράφων κινδύνευε η ζωή μας. Αυτή η υπόθεση είναι μια σκευωρία. Είναι μια επίθεση του τουρκικού φασιστικού κράτους. Αρνούμαι τις κατηγορίες. Απαιτώ την αποφυλάκισή μου.

Χαζάλ Σετσέρ: Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη και συμμετείχα στον δημοκρατικό αγώνα στην Τουρκία. Γι’ αυτόν τον λόγο έχω προσαχθεί πολλές φορές. παντου σε όλον τον κόσμο η πρωτομαγια είναι μια γιορτή και συμμετείχα και εγώ. Συμμετείχα στην επιτροπή για την δολοφονία του 14χρονου Μπερκίν Ελβάν. Ήμουν 17 χρονών τότε και προσάχθηκα στις σχετικές διαμαρτυρίες. Συμμετείχα σε δράσεις για να βρεθούν και να κατηγορηθούν οι δολοφόνοι. Συμμετείχα μαζί με εργάτες σε απεργίες πείνας. Η 18χρονη που είπε ο (5ος) ότι σκοτώθηκε μπροστά στους γονείς της ήταν φίλη μου. Μου βγήκε ένταλμα σύλληψης αλλά συνέχισα να πηγαίνω σπίτι μου και στην δουλειά μου. Μετά πήρα απόφαση μαζί με τους γονείς μου ότι κινδυνεύει η ζωή μου και ήρθα στην Ελλάδα για να ζητήσω άσυλο. Ήμουν μόλις 4 μέρες εδώ και με ένα ψεύτικο κατηγορητήριο προφυλακίστηκα. Ήρθα στην Ελλάδα μέσω του Μεμέτ γιατί γνώριζε τους γονείς μου. Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει κάτι σε βάρος μου.

Naci Ozpolat: Το ’69 γεννήθηκα. Είμαι Κούρδος. το ’87 πήγα Κων/πολη να σπουδάσω αρχιτέκτονας. Είμαι αγωνιστής, κομμουνιστής, αντιϊμπεριαλιστής. Συμμετείχα από νέος στις διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των φοιτητών και στον αντιφασιστικό αγώνα. Για τον αγώνα που έχω δώσει βαφτίστικα ως τρομοκράτης. Έχω συλληφθεί και φυλακιστεί πολλές φορές. 14 χρόνια σύνολο είμαι στις φυλακές. Σε αυτά τα χρόνια έχω δει 4 – 5 φορές επιθέσεις του κράτους στις φυλακές. Στην μία τα έζησα από πολύ κοντά. 19 Δεκέμβρη του 2000 που είχαν σκοτωθεί 28 κρατούμενοι, ήμουν μπροστά όταν φίλοι μου σκοτώθηκαν από σφαίρες μπροστά στα μάτια μου στην φυλακή. Δεκάδες τραυματίστηκαν. Το 1996 είχα συμμετάσχει σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Συμμετείχα στο περιοδικό «Ψωμί και Δικαιοσύνη». Από το 2002 μεχρι το 2004 είχα δραση στο πλαίσιο του συντονισμού κατά του πολέμου στο Ιράκ και κατά των Αμερικανών. Είχαμε δράσεις και συγκεντρώσεις για να σταματήσει η εισβολή στο Ιράκ. Γι’ αυτές τις δράσεις χαρακτηρίστηκα τρομοκράτης στην Τουρκία. Σε μια χώρα που σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι και Κούρδοι. Το καθεστώς ονομάζει την Τουρκία μια «δημοκρατική χώρα». Ο αγώνας κατά του φασισμού ονομάζεται τρομοκρατία. Τα πραξικοπήματα θεωρούνται ως «ελευθερία». Το 2006 βγήκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος μου και αναγκάστηκα να φύγω από την χώρα. Το 2009 στις αρχές, στην Γαλλία ζήτησα πολιτικό ασυλο. Έμεινα έξι χρόνια σε γερμανικές φυλακές γιατί όλες οι δράσεις μου ονομάστηκαν τρομοκρατικές. Ζήτησα πολιτικό άσυλο από την Γερμανία μετά την αποφυλάκισή μου αλλά δεν πήρε κανείς την ευθύνη και το αίτημά μου έγινε μπαλάκι. Έτσι ήρθα στην Ελλάδα να ζητήσω άσυλο. Αρνούμαι τις κατηγορίες. Ζητώ την αθώωσή μου.

Σαγιάρ Ανίλ: Γεννήθηκα στο Άμστερναμ. Είμαι φοιτητής νομικής. Στην Ελλάδα ήρθα για διακοπές. 15 μήνες άδικα βρίσκομαι στις φυλακές. Αρνούμαι τις κατηγορίες. Ζητώ την ελευθερία και την αθώωσή μου.

Ισμαήλ Ζατ: Είμαι Κούρδος. Είμαι ένας εργάτης που υπερασπίζεται τις σοσιαλιστικές ιδέες και αγωνίστηκα για τα δημοκρατικά δικαιώματα. Γι’ αυτόν τον λόγο διώχθηκα. Απολύθηκα από την δουλειά μου λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων. Αντιστάθηκα σε αυτό. Ζήτησα την δουλειά μου πίσω με απεργία πείνας. Ο εργοδότης ειδοποίησε την αστυνομία και γι’ αυτόν τον λόγο φυλακίστηκα και βασανίστηκα. Δέχθηκα απειλές σε αυτό το διάστημα. Το 1998 ήρθα στην Ελλάδα για να ζητήσω άσυλο. Το αίτημά μου έγινε δεκτό. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Απαιτώ την αθώωσή μου.

Μάρτυρες

Μετά τις δηλώσεις των κατηγορουμένων, το δικαστήριο προχωράει στην εξέταση των μαρτύρων.

Πρώτος μάρτυρας, αστυνομικός των ΕΚΑΜ.

Μάρτυρας: Ήμασταν αρκετά άτομα. Κυκλώσαμε το σπίτι, έγινε αντιληπτή η παρουσία μας. Βγήκαν στο μπαλκόνι και πετούσαν κεραμίδια εναντίον μας. Πήγαμε στην κεντρική είσοδο, καλέσαμε κλειδαρά, δεν άνοιγε η πόρτα, ανοίξαμε με πολιορκητικό κριό. Δεν βρήκαμε κάποιον μέσα γιατί ήταν στο μπαλκόνι. 3 άτομα. Τα ακινητοποιήσαμε. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης δεν προέβαλαν ιδιαίτερη αντίσταση. Τους δεσμεύσαμε και τους συνέλαβε η αντιτρομοκρατική.

Πρόεδρος: Διαπιστώσατε κάτι μέσα στην κατοικία;

Μάρτ.ΕΚΑΜ: όχι, εμείς δεν κάνουμε έρευνα. Ψάχνουμε μόνο ανθρώπους, όχι στοιχεία. Τα υπόλοιπα τα κάνει η αντιτρομοκρατική. Κάτι έσχιζε ένας κύριος, αυτός εδώ [δείχνει κατηγορούμενο], νομίζω διαβατήριο.

Πρ: Είχαν σκοπό να σας τραυματίσουν;

Μάρτ.ΕΚΑΜ: Όχι, δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση.

Πρ.: Μάθατε κάτι άλλο;

Μάρτ.ΕΚΑΜ: Από το ίντερνετ.

Πρ: Δεν μας ενδιαφέρει.

Εισαγγελέας: Για ποιά οργάνωση μάθατε από το ίντερνετ;

Μάρτ.ΕΚΑΜ: Ντετσκαπεσε, κάπως έτσι.

Εισ: Μάθατε αν ισχύει η κατηγορία;

Πρ: Κυρία εισαγγελέα, δεν μας ενδιαφέρει το ίντερνετ.

Ερωτήσεις από την υπεράσπιση στον μάρτυρα αστυνομικό των ΕΚΑΜ.

Συνήγορος Δ. Σαραφιανός: Πόσα άτομα ήσασταν;

Μάρτ.ΕΚΑΜ: Αρκετοί. Περίπου 10.

Σαρ: Κρατάγατε όπλα.

Μάρτ.ΕΚΑΜ: Προφανώς.

Σαρ: Θα μπορούσαν να έχουν φύγει;

Μάρτ.ΕΚΑΜ: Δεν ξέρω.

Συνήγορος Α. Ζορμπαλά: Είπατε ότι κάνατε γνωστή την ιδιότητά σας. Αφού σας είπαν ότι πρόκειται για τουρκικά [σ.: αναφέρεται στη γλώσσα και την κακή συνεννόηση λόγω απουσίας διερμηνέα] γιατί δεν μερίμνησε η υπηρεσία σας να έχει κάποιον που να γνωρίζει τουρκικά;

Μάρτ.ΕΚΑΜ: Δεν ξέρω.

Συνήγορος Ι. Κούρτοβικ: Έχει υποπέσει στην αντίληψή σας να έχει γίνει ποτέ από Κούρδους ή Τούρκους ενέργεια που να χαρακτηριστει τρομοκρατική;

Μάρτ.ΕΚΑΜ: Εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ.

Ρωτάει τον μάρτυρα ένας από τους κατηγορούμενους.

Κατηγ.: [Δείχει μια φωτογραφία] Είναι αυτό το σπίτι;

Μάρτ.ΕΚΑΜ: Ναι.

Κατηγ.: Εδώ δεν υπάρχει ούτε μία γλάστρα. Είναι αυτό το μπαλκόνι; Πώς πετούσαμε πράγματα; Δεν έχει ούτε μια γλάστρα.

Μάρτ.ΕΚΑΜ: Μπορεί να είχατε ανέβει στην ταράτσα. Δεν θυμάμαι.

2ος μάρτυρας, αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής Λαμπρόπουλος.

Λαμπ: 24/11/2017 ήρθε πληροφορία στην υπηρεσία μας ότι σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα ενδεχομένως να βρίκονται, στα σπίτια αυτά, μελη του DHKP-C. Στο πλαίσιο της παρακολούθησης είδαμε να εξέρχεται άνδρας που μας έμοιαζε σφόδρα με τον Ντεμίρ που είχε ένταλμα σύλληψης. Τον θέσαμε σε παρακολούθηση και τον είδαμε να πηγαίνει στο σπίτι στον Νέο Κόσμο.

Ο μάρτυρας Λαμπρόπουλος εξηγεί την παρακολούθηση και τι έκανε ο καθένας. Αναφέρεται σε κοινωνικές συναντήσεις και συναναστροφές των κατηγορουμένων. Λέει ότι έπαιρναν μέτρα αντιπαρακολούθησης. Ο μάρτυρας παρουσιάζει μια σειρά κοινωνικών συναντήσεων ως ύποπτες.

Ο πρόεδρος δεν μπορεί να καταλάβει πού ειναι το ύποπτο σε όλα αυτά και του κάνει σχετικές ερωτήσεις.

Ο μάρτυρας ολοκλήρωσε το σκέλος της περιγραφής των παρακολουθήσεων.

Πρ: Βρήκατε κάτι ύποπτο στο σπίτι;

Λαμπρ: Μετά ανέλαβε άλλη ομάδα, δεν ξέρω.

Πρ: Για ποια οργάνωση θεωρείτε ότι πρόκειται;

Λαμπρ: DHKP-C

ΠΡ: Από όλη την παρακολούθηση τι αποκομίσατε; Γιατί μόνο για απλές συναντήσεις μας λετε τόση ώρα; Πώς βγάλατε τέτοια συμπεράσματα;

Λαμπρ: Από τα μέτρα αντιπαρακολούθησης που έπαιρναν.

Πρ.: Ποια είναι αυτά;

Λαμπρ: Η αυξομείωση βηματισμού.

Πρ.: Δεν μάθατε κάτι άλλο;

Λαμπρ: Όχι.

Πρ.: Χρήση κινητών έγινε; Μάθατε;

Λαμπρ: Δεν έμαθα.

Πρ.: Τι άλλο μάθατε; Για πείτε μας.

Λαμπρ: …

Πρ.: Το ότι είναι μέλη αυτής της οργάνωσης, σαν πληροφορία που μας καταθετετε, έχει αξία;

Λαμπρ: Έχει αξία, από την στιγμή που εξακριβώνεται…

Πρ.: Ήταν μέλη αυτής της οργάνωσης ή το λέτε επειδή είναι αριστεροί;

Λαμπρ: Εγώ διαπίστωσα ότι έκαναν παρέα με τον κύριο Ντεμίρ. Είναι μυημένοι σε μεθόδους που χρησιμοποιούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις.

Εισαγγ.: Από πού το διαπιστώνετε;

Λαμπρ: Από το πώς περπατούσαν και παίρνανε μέτρα αντιπαρακολούθησης με τις αυξομειώσεις του βηματισμού και όλα αυτά.

Εισαγγ.: Εσείς έχετε στοιχεία ότι ανήκουν σε αυτήν την οργάνωση;

Λαμπρ: Από την φυσική παρακολούθηση δεν μπορείς να βγάλεις τέτοιο συμπέρασμα.

Πρ.: Έχουν εμπλακεί σε κάποια επίθεση στην Ελλάδα;

Λαμπρ: Ο κύριος Ντεμίρ έχει απασχολήσει για μεταφορά οπλισμού από την Μυτιλήνη [σ.: προς την Τουρκία] και έχει καταδικαστεί γι’ αυτο. Κάποια επίθεση όχι.

Πρ.: Πόσα χρόνια είστε στην υπηρεσία σας;

Λαμπρ: 5 χρόνια.

Πρ.: Σε πόσες παρακολουθήσεις έχετε συμμετάσχει γενικά;

Λαμπρ: Σε πάρα πολλές. Αυτή είναι η δουλειά μου.

Πρ.: Και θα την συνεχίσετε;

Λαμπρ: Ναι.

Πρ.: Μάλιστα.

Ερωτήσεις στον μάρτυρα, αστυνομικό της ΔΑΕΕΒ Λαμπρόπουλο, από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Συνήγορος Αλ. Ζορμπαλά: Από πού συμπεραίνεται ότι η οργάνωση αυτή, για την οποία κατηγορούνται, είναι τρομοκρατική;

Λαμπρ: Από τη σχετική λίστα της Ε.Ε.

Ζορμπ.: Έχετε ακούσει ότι σε αυτή τη λίστα είναι και νόμιμες κυβερνήσεις χωρών;

Λαμπρ: Δεν ξέρω.

Συνήγορος Ι. Κούρτοβικ: Η υπηρεσία σας παρακολουθεί τους Τούρκους και Κούρδους πρόσφυγες;

Λαμπρ: Δεν το γνωρίζω.

Κούρτ.: Έχετε παρακολουθήσει άλλες φορές Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες;

Λαμπρ: Όχι, πρώτη φορά.

Κούρτ.: Ο Ντεμίρ είπατε ότι είχε ένταλμα. Γνωρίσατε καιτα χαρακτηριστικά του, όπως είπατε…

Λαμπρ.: Μας έμοιαζε σφόδρα.

Κούρτ.: Από πού ξέρατε τα χαρακτηριστικά του;

Λαμπρ.: Από παλιούς συναδέλφους που δουλεύαμε μαζί.

Κούρτ.: Δηλαδή από κουτσομπολιά της υπηρεσίας σας;

Λαμπρ: Όχι.

Κούρτ: Χαρακτηρίσατε την οργάνωση αυτή ως «διεθνή». Από πού βγάζετε αυτό το συμπέρασμα;

Λαμπρ.: Επειδή δεν δρα στην Ελλάδα. Ξέρω ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει προβεί σε σειρά ενεργειών στην Τουρκία.

Έχουν ολοκληρώσει οι μάρτυρες που περιλαμβάνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, καθώς και οι σχολιασμοί των καταθέσεών τους από την υπεράσπιση.

Ακολουθούν τα αναγνωστέα έγγραφα, για τα οποία υπάρχει μια μικρή σύγχυση ως προς την αρίθμησή τους.

Διακοπή 20 λεπτών για να υπάρξει ένας συντονισμός όσον αφορά στον κατάλογο των αναγνωστέων εγγράφων.

Αναγνωστέα

Επανήλθε η έδρα.

Υπάρχει διαφωνία για το αν θα διαβαστεί και διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Η εισαγγελέας προτείνει να αναγνωστεί.

Η συνήγορος Κούρτοβικ αντιτείνει ότι αφορά σε ερμηνείες της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αποτελεί στοιχείο, οπότε δεν πρέπει να αναγνωστεί. Αν θέλουμε ερμηνείες και εκτιμήσεις τότε να φέρουμε μάρτυρα κατηγορίας να τα πει και να εξεταστεί, υφιστάμενος την έλεγχο της προφορικής διαδικασίας.

Εισαγγελέας: Το διαβιβαστικό περιέχει κι άλλα στοιχεία εκτός από εκτιμήσεις.

Η έδρα επιφυλάσσεται να κρίνει για το συγκεκριμένο έγγραφο.

Ξεκίνησε η εξέταση των αναγνωστέων εγγράφων.

Μεταξύ αυτών αποθηκευτικά μέσα USB, κλειδιά, μικροποσά χρημάτων, αποδείξεις αγορών.

Στο έγγραφο 27 αναφέρεται ένας σουγιάς.

Έκθεση πειστηρίων 8/12/2107, στην Βενιζέλου 31. Αντικείμενα, μεταξύ των οποίων χαρτί κουζίνας, τάπες, καλώδια…

Οι συνήγοροι υπεράσπισης σχολιάζουν ότι από τα έγγραφα μέχρι τώρα δεν προκύπτει καν κάτι αξιολογήσιμο.

Αναγιγνώσκονται εκθέσεις εξέτασης DNA.

Η συνήγορος Ζορμπαλά σημειώνει ότι η λήψη DNA έγινε στις φυλακές, με χρήση βίας και χωρίς παρουσία πραγματογνώμονα.

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των αναγνωστέων.

Η έδρα διακόπτει για την επόμενη δικάσιμο, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, οπότε θα εξεταστούν οι μάρτυρες υπεράσπισης και πιθανόν να ξεκινήσουν και οι απολογίες.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο