Ενημέρωση 16:40: Ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι κατέθεσε την Παρασκευή 12/4 ως μάρτυρας στον ανακριτή. Περισσότερα προσεχώς.

***

Η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie, στην οποία συμμετέχει και η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι αναγνωρίστηκε από μάρτυρες που έχουν καταθέσει στον ανακριτή και δεν ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., παρά τα σχετικά δημοσιεύματα.

Το Justice For Zak/Zackie σημειώνει ωστόσο [12/04/2019 13:55] ότι συνεχίζεται η ολιγωρία από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., καθώς αυτή «δηλώνει ακόμα ότι αδυνατεί να τον εντοπίσει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έκανε το ανεξάρτητο διεθνές ερευνητικό ινστιτούτο Forensic Architecture και τη μαζική ανταπόκριση του κόσμου, ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι που αποτελεί βασικό μάρτυρα στη δολοφονία του Zak αναγνωρίστηκε από μάρτυρες.

Παρά το γεγονός ότι οι μάρτυρες έχουν καταθέσει τα στοιχεία που διαθέτουν στις αρμόδιες αρχές, η Αστυνομία δηλώνει ακόμα ότι αδυνατεί να τον εντοπίσει.

Με δεδομένο ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει εντοπίσει ανθρώπους με πολύ λιγότερα διαθέσιμα στοιχεία, θεωρούμε εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι αδυνατεί να τον βρει προκειμένου να καταθέσει και να διερευνηθεί ο ρόλος του.

Ζητάμε από τις αρχές να πράξουν το καθήκον τους σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δολοφονία του Ζακ και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Forensic για την πολύτιμη συνδρομή του και τους χιλιάδες ανθρώπους που συντάσσονται με το αίτημα απονομής δικαιοσύνης.
Ο αγώνας συνεχίζεται!

Justice For Zak/Zackie

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments