Κατέθεσε ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι μετά την αναγνώριση από μάρτυρες

Ενημέρωση 16:40: Ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι κατέθεσε την Παρασκευή 12/4 ως μάρτυρας στον ανακριτή. Περισσότερα προσεχώς.

***

Η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie, στην οποία συμμετέχει και η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι αναγνωρίστηκε από μάρτυρες που έχουν καταθέσει στον ανακριτή και δεν ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., παρά τα σχετικά δημοσιεύματα.

Το Justice For Zak/Zackie σημειώνει ωστόσο [12/04/2019 13:55] ότι συνεχίζεται η ολιγωρία από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., καθώς αυτή «δηλώνει ακόμα ότι αδυνατεί να τον εντοπίσει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έκανε το ανεξάρτητο διεθνές ερευνητικό ινστιτούτο Forensic Architecture και τη μαζική ανταπόκριση του κόσμου, ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι που αποτελεί βασικό μάρτυρα στη δολοφονία του Zak αναγνωρίστηκε από μάρτυρες.

Παρά το γεγονός ότι οι μάρτυρες έχουν καταθέσει τα στοιχεία που διαθέτουν στις αρμόδιες αρχές, η Αστυνομία δηλώνει ακόμα ότι αδυνατεί να τον εντοπίσει.

Με δεδομένο ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει εντοπίσει ανθρώπους με πολύ λιγότερα διαθέσιμα στοιχεία, θεωρούμε εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι αδυνατεί να τον βρει προκειμένου να καταθέσει και να διερευνηθεί ο ρόλος του.

Ζητάμε από τις αρχές να πράξουν το καθήκον τους σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δολοφονία του Ζακ και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Forensic για την πολύτιμη συνδρομή του και τους χιλιάδες ανθρώπους που συντάσσονται με το αίτημα απονομής δικαιοσύνης.
Ο αγώνας συνεχίζεται!

Justice For Zak/Zackie

Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλος
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο