Δίκη μελών ΧΑ για το «Συνεργείο» | 7η δικάσιμος

Συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση μηχανοκίνητης ομάδας της Χ.Α. στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013.

Δείτε εδώ τις ανταποκρίσεις από τις προηγούμενες δικασίμους

Ακολουθεί η απευθείας καταγραφή μας από την δικαστική αίθουσα.


Συνεχίζεται η εξέταση αναγνωστέων εγγράφων, με ενστάσεις της υπεράσπισης όσον αφορά σε έγγραφα που πιστοποιούν την παρουσία άλλων μελών της ΧΑ. Η υπεράσπιση επικαλείται και λόγους προσωπικών δεδομένων.

Σχολιασμός των εγγράφων της πολ. αγωγής από την υπεράσπιση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Μπραβάκου διατείνεται ότι δεν έχουν καμμία σχέση τα έγγραφα με τον πελάτη του.

Συν.Μπρ: Αναφέρουν τα SMS «τους πήραμε και φύγαμε». Αλλά δεν αναφέρονται ονομαστικά οι συλληφθέντες (SMS Λαγού).

Βελέντζα (υπεράσπιση Μπαρέκα): Εντελώς αυθαίρετα και ενάντια στο νόμο προστασίας προσωπικών δεδομένων αναφέρθηκαν ονόματα ετέρων ατόμων.

Δεν αφορούν τα έγγραφα αυτά στον εντολέα μου άρα δεν έχω να σχολιάσω. Μιλάμε για απόσπασμα ενός εγγράφου, δεν έπρεπε να αναγνωστεί, δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη. Δεν προκύπτει καμμία αξιόποινη πράξη, δεν προκύπτει ούτε τα περί οργάνωσης, ούτε καμμία σημαντική δράση.

Συνήγορος υπεράσπισης Καλπιτζή: Επιβεβαιώνεται ότι ουδέποτε έλαβε κάποια επικοινωνία ο Καλπιτζής. Άνευ προηγουμένου άρση απορρήτου, που δεν προέκυψε τίποτα για Καλπιτζή. Δεν είχε καμμία απολύτως επαφή ο Καλπιτζής με το κόμμα της ΧΑ. Επιδείχθηκαν οι φωτογραφίες και δεν αναγνώρισε κανείς μάρτυρας μηχανή που να μοιάζει με αυτήν του Καλπιτζή.

Διαβάστηκε απόσπασμα παραπεμπτικού βουλεύματος, που δεν έχει άλλη αξία, δεν έχει κριθεί. Όποια κατηγορία αποδίδεται στον πελάτη μου, περιορίζεται στο συμβάν της Ηλιούπολης.

Συνήγορος Αγιοβλασίτη, Φιλοξενίδης: Συνεχίζεται με την ανοχή του δικαστηρίου σας το σώου το αντιδικονομικό της πολιτικής αγωγής. Κάθε αποδεικτικό στοιχείο πρέπει να έχει σχέση με την ενδυνάμωση ή την αποδυνάμωση της κατηγορίας. Απ’ όλα τα έγγραφα αυτά, αποδεικνύεται η επικοινωνία των «ηθικών αυτουργών» Μίχου και Λαγού με τους κατηγορούμενους; Δεν αποδεικνύουν αυτά τα έγγραφα που είναι για σώου. Έπρεπε το δικαστήριο αμέσως να αποβάλει τα έγγραφα.

Ρουσσόπουλος: Η πολιτική αγωγή κάνει ένα σόου για την ΕΦΣΥΝ και κάποια περιφερειακά κανάλια. Να σας φέρω την εφημερίδα Χρυσή Αυγή και Στόχος να σας πω ποιος είναι ο Δριμυλής. Που κατέδωσε τον Μαρίνο. Αλλά τι αποδεικνύουν αυτά; Τι είναι η ΕΦΣΥΝ; Το ευαγγέλιο; Είναι στοιχεία της δικογραφίας, πού τα βρήκε η ΕΦΣΥΝ;!

Πρόεδρος: Διατυπώθηκε αυτή η ένσταση και απορρίφθηκε.

Ρουσσόπουλος: Να μη σχολιάσω; Για να βγάλουν πρωτοσέλιδα όπως χτες: «Ξεκινούν οι απολογίες, ένοχοι οι κατηγορούμενοι». Η εκτελεστική εξουσία για μια ακόμα φορά χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη!

Βελέντζα: Έχουμε φέρει αναγνωστέα δημοσιεύματα που κατηγορούν τον εισαγγελέα που έβαλε την υπόθεση αρχικά στο αρχείο. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Η αναφορά του Μπαρέκα σε αυτό το κατηγορητήριο είναι απλή σκοπιμότητα. Δεν προέκυψε τίποτα από τους ανακριτές. Τώρα με το ζόρι ανασύρουμε αυτή τη δικογραφία για να μας πει η πολιτική αγωγή «ήταν φίλοι». Οι ανακριτές δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τη συγκεκριμένη κατηγορία σε πρόσωπα. Σκοπός ήταν να πουν ότι «ψηφίζουν ΧΑ». Αυτό τους ενοχλεί. Δεν προκύπτει πράξη.

Γρηγορίου (Συνήγορος Μίχου): Συμπληρωματικά για τα δημοσιεύματα. Το δικαστήριο πρέπει να τα αξιολογήσει. Κατά πόσον παρέχουν αποδεικτική αξία.

Στην προκειμένη περίπτωση, ας πάρουμε το αναγνωστέο της ΕΦΣΥΝ όπου φαίνεται ότι ο Μίχος είναι παρών. Βλέπουμε μια πλαστή φωτό, όπως εξηγήσαμε στις προηγούμενες. Αυτή η φωτό χρησιμοποιήθηκε από την εισαγγελία να παραπεμφθεί κατηγορούμενος. Στα αποσπάσματα εφημερίδων που φέρνει η πολ. αγ., παρουσιάζονται πρόσωπα που σχετίζονται με γεγονότα στην περιοχή της Νίκαιας και τα εμφανίζουν ότι συμμετείχαν εν προκειμένω. Ότι είναι μια ομάδα κρούσης. Προϊόν επικοινωνίας μεταξύ δικηγόρων πολ. αγωγής και δημοσιογράφων. Συντάσσομαι με τους προλαλήσαντες συνηγόρους. Είναι στοιχεία που χορηγεί η πολιτική αγωγή σε εφημερίδες για να επηρεασει την κρίση του δικαστηρίου. Στημένα δημοσιεύματα. Δεν πρέπει να αποτελέσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποδεικτικά στοιχεία.

Ρουσσόπουλος: Σχετικά με τις δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες: το σκάνδαλο Βατοπεδίου, επεσε η κυβέρνηση, αλλά μετά αθώοι. Αυτές είναι οι δημοσιογραφικές έρευνες.

Πρ: Να διακόψουμε για λίγο, 5 λεπτά να πάρει η υπεράσπιση αντίγραφα και να περάσουμε στα αναγνωστέα της υπεράσπισης.

Διακοπή 5′ 10:08

Πρόεδρος: κ. συνήγοροι, εδώ είναι όλα τα έγγραφα σε φωτοτυπίες για δική σας χρήση. Να περάσουμε στα έγγραφα της υπεράσπισης; Κ. Ρουσσόπουλε, να αρχίσουμε με σας;

Ρουσσ: Τί να φέρουμε, ποιος είναι ο Δριμυλής; Ή ποιός είναι ο Λαγός; 4 χρόνια βουλευτής. Αυτό τα λέει όλα. Δεν έχω κάτι.

Γρηγορίου: Η απομαγνητοφώνηση από τη δικογραφία του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Όλη. Καλύπτει και την υπόθεση αυτή.

Ζώτος: Είναι μηνύματα, όχι συνομιλίες

Γρηγορίου: Ναι, δεν υπήρχε κάτι άλλο. Αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε επικοινωνία στον επίδικο χρόνο μεταξύ των φερόμενων ως συμμετεχόντων και του Μίχου.

Ρουσσόπουλος: Αν μου επιτρέπετε να σας φέρω διάφορα δημοσιεύματα. ΕΦΣΥΝ, «200 υπογραφές αλληλεγγύης στο Ρουβίκωνα» (και ο Δριμυλής μεταξύ αυτών). Στο Βήμα, δημοσίευμα του 2008. Από τα Νέα, που ο Δριμυλής πήγε με τον Μαρίνο και πυροβόλησαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Και δημοσίευμα 2017 από τη σελίδα της ΧΑ.

Προσκομίζονται έγγραφα για τον κατηγ. Μπραβάκο, φωτογραφίες του χώρου που βρισκόταν η μοτοσυκλέτα του.

Πρ: Για τον κατηγορούμενο Μπαρέκα;

Βελέντζα: Έχω προσκομίσει πρακτικά δημοτικών συμβουλίων, που αποδεικνύουν ότι ουδέποτε ενόχλησε δημοτικά συμβούλια η δράση της ΧΑ. Οικογενειακή κατάσταση Θωμά Μπαρέκα, έγγαμος με ένα ανήλικο τέκνο. Επειδή έχουν δημιουργηθεί εντυπώσεις…

Πρ: Αυτό το δικαστήριο δεν δικάζει με εντυπώσεις. Αξιολογούμε στο σύνολό του το αποδεικτικό υλικό. Όχι μεμονωμένα.

Βελ: Προσπαθώ να δείξω ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα….

Πρ: Θα το αξιολογήσει το δικαστήριο.

Βελ: Όταν κατηγορείσαι ότι είσαι ελέφαντας, δεν μπορώ κι εγώ να κάνω κάτι άλλο για την υποτιθέμενη αυτή πράξη…

Πρ: Για τον 5ο κατηγορούμενο (Καλπιτζή);

Συνήγορος Καλπιτζή: Δεν υπήρχε αναγνώριση, μόνο μια πινακίδα εχουμε να αντικρούσουμε. Βεβαίωση εγγραφης σε σχολή κραβ-μαγκά στο Περιστέρι. Βεβαίωση από Α.Τ. ότι 10-11 Ιουλίου δεν προσήχθη ο Καλπιτζής. Δεν είχε καμμία σχέση με τη ΧΑ εκτός από μία δύο φορές που πήρε τρόφιμα σε διανομή. Βεβαίωση εισδήματος, χαμηλά εισοδήματα, ασθένεια της μητέρας του. Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ. Δίπλωμα τιμής που έλαβε ως ΕΠ.ΟΠ. 3 μήνες ήταν στη Σομαλία.

Προσκομίζω και όλα τα αναγνωστέα από τη μεγάλη δίκη: Μηνύματα που λάμβανε από τον Καζαντζόγλου, λίστα από τον δίσκο Πατέλη που έχει απλά το όνομα Καλπιτζής. Δεν αποδεικνύεται τίποτα.

Πρ: Ολιγόλεπτη διακοπή ζήτησε η κ. εισαγγελέας, 10′.

Διακοπή 10:51

Συνέχιση διαδικασίας 11:07

Προσκόμιση αναγνωστέων για άλλους κατηγορούμενους, βεβαιώσεις κλπ.

Πρ: Έχω εδώ ονόματα μαρτύρων Μπραβάκου…

Συνήγορος Μπραβάκου: Λείπουν, είναι ασθενείς… παραιτούμαστε εκτός μίας.

Ο συνήγορος Καλπιτζή ζητά να έρθουν οι μάρτυρές του σε προσεχή δικάσιμο

Πρ: Έτσι όμως χάνουμε χρόνο που δεν έχουμε… Θα εξεταστούν όσοι είναι παρόντες.

Μάρτυρας υπεράσπισης για τον κατηγ. Κονταξίου, οικογενειακή φίλη και δικαστικός: Εργαζόταν στον Πειραιά ως ντελίβερι, δεν είχε σχέση με Ηλιουπολη, εχει ανάγκη να εργάζεται, συντηρεί το παιδί του […] Δεν είχε ποτέ καμμία σχέση με καμμία τέτοια οργάνωση, ούτε πολύ περισσότερο με τη ΧΑ.

Γρηγορίου: Οι μάρτυρες του κ. Μίχου δεν θα εξεταστούν;

Πρ: Μα δεν έχει δώσει κανέναν.

Γρηγ: Α, δεν έχει δώσει; Μάλιστα.

Πρ: Απ’ ό,τι καταλαβαίνω δεν έχουμε μάρτυρες παρόντες. Να προχωρήσουμε στη μάρτυρα του κ. Μπραβάκου και θα πούμε μετά για προσεχή δικάσιμο.

Βελέντζα: Ξεκινούν οι απολογίες στην κύρια δίκη, επομένως…

Πρ: Κατανοώ, αλλά κι εμείς πρέπει να τελειώσουμε. Ας έρθει η κ. Ν. Μπραβάκου και θα δούμε μετά.

Προσήλθε η σύζυγος του κατηγ. Μπραβάκου:

ΝΜ: Ξαφνιαστήκαμε. Ο σύζυγός μου ποτέ καμία σχέση με αυτά τα πράγματα. Ήρεμος άνθρωπος.

Πρ: Τη μηχανή πώς τη χρησιμοποιεί;

ΝΜ: Την αφήνει στο αμαξοστάσιο στη δουλειά του.

Ερωτήσεις της έδρας στη μάρτυρα σχετικά με την χρήση της μηχανής. Απαντά ότι τη χρησιμοποιεί κυρίως ο ίδιος.

Πάρεδρος εξ αριστερών: Με τη ΧΑ είχε σχέση;

ΝΜ: Όχι, ποτέ.

Καμπαγιάννης: Αφού τελικά εκτιμάτε ότι υπήρχε η δυνατότητα να το είχε πάρει κάποιος τρίτος το μηχανάκι, εκτιμάτε ότι μπορεί όντως τελικά να το πήρε κάποιος;

ΝΜ: Το είδε στις 4μμ κάποιος γνωστός μας στο αμαξοστάσιο. Και την άλλη μέρα δεν έλειπε βενζίνη, τίποτα, σαν να μην είχε κινηθεί.

Ερωτήσεις από την υπεράσπιση στη μάρτυρα, σχετικά με τη διαδρομή που έκανε ο κατηγορούμενος από εργασία στο σπίτι και τις συνήθειές του.

Υπεράσπιση Μπραβάκου: Έχουμε και την κ. Ε.Λ. που εργάζεται στον χώρο του αμαξοστασίου…

Συζητείται για το πότε θα οριστούν οι επόμενες δικάσιμοι. Κωλύματα από Ρουσσόπουλο που είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Χ.Α. και από την Βελέντζα λόγω απολογιών στη μεγάλη δίκη.

Διακοπή για να αναζητηθούν ημερομηνίες δικασίμων και να προσέλθουν μάρτυρες – 11:56.

Συνέχιση της διαδικασίας 12:44

Προσήλθε και ο μάρτυρας για τον κατηγορούμενο Καλπιτζή.

Η μάρτυρας υπεράσπισης Ε.Λ. για τον κατηγορούμενο Μπραβάκο:
Δούλευε στο αμαξοστάσιο όπου δουλεύω κι εγώ. Γύρισε από δρομολόγιο με λεωφορείο γύρω στις 3:30. Το μηχανάκι το άφησε στο αμαξοστάσιο. Το συνηθίζει. Τα κλειδιά τα άφησε εκεί, γιατί πολλές φορές γίνονται αλλαγές.

Πρ: Υπάρχει περίπτωση, αφού τα κλειδιά είναι εκεί, να το πάρει κάποιος άλλος και να πάει π.χ. για τσιγάρα;

Ε.Λ.: Όχι δεν νομίζω.

Πρ: Εκείνη τη μέρα δε βγήκε καθόλου απ’ το σπίτι.

ΕΛ: Όχι.

Πάρεδρος εκ δεξιών του προέδρου: Αν κάποιος πάρει το μηχανάκι μπορεί να το ξέρει;

ΕΛ: Δεν νομίζω ότι μπορεί αν συμβεί.

Πάρ. εκ δεξ: Όταν κλήθηκε, ρώτησε κανέναν άλλον μήπως τυχόν το πήρε;

ΕΛ: Τον κάλεσαν ως μάρτυρα. Απ’ ό,τι έχω ακούσει στο σπίτι δεν είχε κινηθεί το μηχανάκι.

Καμπαγιάννης: Τα κλειδιά είναι σε κλειστό χώρο. Μπορεί να μπει όποιος θέλει εκεί;

ΕΛ: Κανονικά όχι, αλλά μπαίνουν καμμιά φορά.

Καμπ: Επειδή ειπώθηκε ότι ο κ. Μπραβάκος ζήτησε από τον κ. Αθ. να πάει να πάρει τα κλειδιά, η ερώτησή μου είναι αν μπορεί να μπει κάποιος.

ΕΛ: Αν δεν τον ξέρουν δεν θα τον αφήσουν.

Ζώτος: Πότε μάθατε ότι εμπλέκεται ο κ. Μπραβάκος;

ΕΛ: Όταν κλήθηκε ως μάρτυρας. Από τον ίδιο. Ήμουν στο σπίτι.

Ζώτος: Όταν κλήθηκε ο κ. Μπραβάκος, δεν τα είπε όλα αυτά στην κατάθεσή του.

Συνήγορος Μπραβάκου: Δεν μπορεί να ξέρει!

Πρόεδρος: Να απαντήσει η μάρτυς…

Ερωτήσεις από συνήγορο υπεράσπισης Μπραβάκου.

Συν. υπ. Μπ: Σας όχλησε κανείς στις 10/7; Γιατί θυμάστε την ημερομηνία

ΕΛ: Γιατί θα πήγαινε τον αδελφό του για μπάνιο… δούλευε από 6 το πρωί, παρέδιδε στις 14:00 στο Νομισματοκοπείο και από εκεί πήγε σπίτι στην Αγ. Παρασκευή, για να μη πάει ως την Ανθούσα να πάρει τη μηχανή.

13:25 Επόμενος μάρτυρας Γ.Μπ. για κατηγορούμενο Καλπιτζή

Γ.Μπ: Δεν ξέρω τίποτα για τα γεγονότα, πολύ καλό παιδί και συνάδελφος στο ναυτικό, καμμία σχέση με Χ.Α.

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των παρόντων μαρτύρων υπεράσπισης.

Πρόεδρος: Ποιούς μάρτυρες υπεράσπισης περιμένουμε ακόμα; Δύο ή τρεις ακόμα, καταλαβαίνω. Μπορεί τέσσερις. Λογικά θα γίνουν και οι απολογίες στην επόμενη δικάσιμο.

Οπότε: μετά τις εκλογές, θεωρητικά από 11/7 θα είμαστε ανοιχτά. Αρα μπορούμε να βάλουμε 2 συνεδριάσεις Ιουλίου. 11/7 θα ξεκινήσουμε 9πμ σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Παρακαλώ ενημερώστε τους εντολείς σας να είναι εδώ για απολογίες. Και αν τυχόν έχει αναστολή λόγω εκλογών θα πάμε 18/7.

Διακοπή: 13:20

Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλος
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο