Συνέντευξη του Γιάννη Δημητράκη στο omniatv

Ο σκανδαλώδης σχεδιασμός της Αντιτρομοκρατικής. Στα πειθαρχεία χωρίς πειθαρχικό παράπτωμα. Tο εξπρές του μεσονυχτίου των φυλακών Κομοτηνής.

Στις 12 Ιουνίου 2019 οι αναρχικοί Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς συλλαμβάνονται από την Αντιτρομοκρατική αφού έχουν αποσπάσει χρηματικό ποσό από την χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε το ΑΤΜ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Η Αντιτρομοκρατική παραδέχεται ανοιχτά, τόσο μέσω των μίντια όσο και στη σχετική δικογραφία, ότι οι δύο αναρχικοί βρίσκονταν υπό παρακολούθηση καθώς και ότι ήταν γνωστό στην υπηρεσία τους ότι θα προβούν στην ενέργεια αυτή. Ωστόσο δεν επιχειρούν να αποτρέψουν τους δύο υπόπτους αλλά αντιθέτως αφήνουν την ληστεία να εξελιχθεί κανονικά. Παρακολουθούν τα όσα διαδραματίζονται και επεμβαίνουν αμέσως μετά, προκειμένου να κάνουν την σύλληψη.

Μετά από λίγες μέρες προφυλακίζονται, εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικία τους: Στις φυλακές Κομοτηνής ο Γιάννης Δημητράκης και Νιγρίτας Σερρών ο Κώστας Σακκάς. Η απόφαση αύτη έχει ως συνέπεια να στερούνται -μεταξύ άλλων- και το βασικό υπερασπιστικό τους δικαίωμα το οποίο είναι η επίσκεψη των συνηγόρων τους.

Ο ισχυρισμός που προβλήθηκε ήταν η πληρότητα των υπόλοιπων φυλακών. Τα γεγονότα όμως διαψεύδουν αυτή την πιθανότητα καθώς ο Γιάννης Δημητράκης παραμένει στα πειθαρχεία των φυλακών Κομοτηνής χωρίς να έχει υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Ο λόγος αυτή τη φορά, σύμφωνα με την διοίκηση της φυλακής είναι η πληρότητα στους θαλάμους του γενικού πληθυσμού.

Για όλα τα παραπάνω μιλάει σε τηλεφωνική μας επικοινωνία για λογαριασμό της στήλης The Case του omniatv ο Γιάννης Δημητράκης.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο