News-Views #12 | Συμφωνία έκδοσης Χονγκ Κονγκ – Κίνας | «Συμφωνία του Αιώνα» για παλαιστινιακό | Ιόνιο – υδρογονάνθρακες

Περιεχόμενο επιγραμματικά:

Κεφάλαιο 1 : Χονγκ Κονγκ: Ένα εκατομμύριο διαδηλωτές παγώνουν νομοσχέδιο που θα διευκόλυνε την έκδοση για δίκη στην ηπειρωτική Κίνα.

Πλάνα: Αεροφωτογραφία της διαδήλωσης ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στο Χονγκ Κονγκ.

Κεφάλαιο 2 [00.49-01.48]: Ισραήλ/Παλαιστίνη: Συνάντηση Τραμπ για τη “Συμφωνία του αιώνα” και αντιδράσεις από τις Παλαιστινιακές αρχές.

Πλάνα: Δυτική Όχθη, συνθήματα στους τοίχους, σημείο ελέγχου, είσοδος γραφείων PLO, συρματοπλέγματα, διαδηλώσεις στην Ιορδανία.

Κεφάλαιο 3 [01.49-02.38]: Ιόνιο: Συνάντηση δεκατριών ομάδων ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων με αφορμή την πλεύση του Rainbow Warrior.

Πλάνα: Διαμαρτυρίες στην έξοδο του πλοίου σε λιμάνι, πλωτές εξέδρες εξόρυξης, συνάντηση συλλογικοτήτων στην Κέρκυρα, διαμαρτυρία του Rainbow Warrior,

Περιεχόμενο αναλυτικά:

Κεφάλαιο 1: Χονγκ Κονγκ: Ένα εκατομμύριο διαδηλωτές παγώνουν νομοσχέδιο που θα διευκόλυνε την έκδοση για δίκη στην ηπειρωτική Κίνα.

Στα μέσα Ιουνίου ένα εκατομμύριο διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ ζητώντας να παύσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο που θα έδινε πράσινο φως για την έκδοση κατοίκων του Χονγκ Κονγκ, ώστε να δικαστούν στην ηπειρωτική Κίνα. Υπό την πίεση του πλήθους και μετά από συγκρούσεις μέρους του με την αστυνομία, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανέβαλαν τη συζήτηση και δήλωσαν ότι θα προηγηθούν διαβουλεύσεις. Ο βασικός φόβος των διαδηλωτών ήταν ότι η Κίνα θα κάνει χρήση αυτού του νόμου για να στοχοποιήσει αντιφρονούντες.

Κεφάλαιο 2: Ισραήλ/Παλαιστίνη: Συνάντηση Τραμπ για τη “Συμφωνία του αιώνα” και αντιδράσεις από τις Παλαιστινιακές αρχές.

«Συμφωνία του Αιώνα» αποκαλείται το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει η διοίκηση Τραμπ για τη διευθέτηση της Ισραηλινο-παλαιστινιακής σύρραξης. Χωρίς τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ και χωρίς Ισραήλ και Παλαιστίνη να έχουν συμφωνήσει στο πολιτικό σκέλος της πρότασης, κλήθηκαν στο Μπαχρέιν μαζί με τεχνοκράτες, επιχειρήσεις και υπουργούς Οικονομικών να συζητήσουν μόνο την οικονομική της πλευρά. Ο πρόεδρος της Φατάχ Μαχμούντ Αλ Αλούλ δήλωσε, πως για την Παλαιστίνη, η ειρηνική επίλυση βρίσκεται στην εφαρμογή των Διεθνών Συνθηκών Ειρήνης, δηλαδή στο ψήφισμα 242 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στη Συμφωνία του Όσλο. Διαμαρτυρίες εναντίον της Συμφωνίας Τραμπ γίνονται αυτές τις μέρες σε χώρες της Μ. Ανατολής.

Κεφάλαιο 3: Ιόνιο: Συνάντηση δεκατριών ομάδων ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων με αφορμή την πλεύση του Rainbow Warrior.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα κοινής γνώμης του Pew Research Center, το 90% των πολιτών της Ελλάδας θεωρεί την κλιματική αλλαγή τεράστια απειλή για τη χώρα και επιθυμεί πολιτική στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στις 24 Ιουνίου, δεκατρείς πρωτοβουλίες και συλλογικότητες Ελλήνων πολιτών συναντήθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας για να μοιραστούν την εμπειρία τους και να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Η παρουσία του πλοίου Rainbow Warrior σε Αθήνα, Κεφαλονιά, Πάτρα και Κέρκυρα, έδωσε αφορμή να συζητηθούν προτάσεις προς μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση σε οικονομία μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ταυτότητα:

Κωδικός: 01.12

Δημοσίευση: 2019-06-27

Δημιουργοί: pressenza.com/el – omniatv.com

Τόπος: Αθήνα

Γλώσσα: Ελληνικά

Μουσική: Πρωτότυπη σύνθεση

Διάρκεια: 2’48

Πηγές: CCTV+, RT, WWF, Greenpeace, Save Epirus, Aftodioikisi.gr, pressenza

Προσβασιμότητα: Creative Commons 4.0

Κατηγορίες: Video, Ασία, Μέση Ανατολή, Οικολογία και Περιβάλλον, Ειρήνη και Αφοπλισμός.

Tags: Χονγκ Κονγκ, Κίνα, δίκη, έκδοση, αντιφρονούντες, διαδήλωση, αναβολή, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Τραμπ, Μπαχρέιν, οικονομικά, τεχνοκράτες, ειρήνη, μεσανατολικό, πόλεμος, αντάρτες, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, Δυτική Όχθη, ελευθερία, ειρήνη, δύο κράτη, ΟΗΕ, Όσλο, Ιόνιο, εξορύξεις, υδρογονάνθρακες, Κεφαλονιά, Πάτρα, Κέρκυρα, συνελεύσεις, περιβάλλον, πρωτοβουλίες, πράσινες πολιτικές, Greenpeace, Rainbow Warrior

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο