Μη διαβάζετε όπως διαβάζουν τα παιδιά, για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας, ούτε όπως διαβάζουν οι φιλόδοξοι, για να μορφωθείτε. Όχι, διαβάστε για να ζήσετε.

Φλωμπέρ

Το Θερινό Βιβλιοστάσιο, που φέτος διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά, προέκυψε από την ιδιαίτερη συνάντηση μικρών εκδοτικών εγχειρημάτων με διαφορετικές αφετηρίες αλλά συνδιαλεγόμενες διαδρομές.

Στόχος μας είναι το Θερινό Βιβλιοστάσιο να γίνει και πάλι ένας τόπος συνάντησης με αφορμή τα βιβλία: τα βιβλία που απευθύνονται σε ανήσυχα πνεύματα και φλογερές ψυχές, τα βιβλία που μετουσιώνουν τη μοναχική ανάγνωση σε συλλογική πρακτική, που ασκούν κριτική στο υπάρχον, που φιλοδοξούν να δημιουργούν ρωγμές και ανοίγματα εκεί όπου υψώνονται μόνο τοίχοι.

Αυτή είναι η κοινή αντίληψη για το βιβλίο όλων εμάς που συμμετέχουμε στη Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων, και στο φετινό Θερινό Βιβλιοστάσιο θέλουμε να τη μοιραστούμε με όλους και όλες εσάς που είστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

Σας καλούμε να βρεθούμε, λοιπόν, ξανά, επιμένοντας στη συμπόρευση, την αλληλεγγύη, την αντίσταση, τη δημιουργία. Σας καλούμε να συζητήσουμε, να μοιραστούμε αναζητήσεις, απόψεις και ιδέες. Γνωρίζουμε πως έτσι μόνο μπορούμε να δώσουμε το στίγμα ενός διαφορετικού πολιτισμού, ενός πολιτισμού συνεργασίας, παρέμβασης και αμφισβήτησης.

Θέλουμε το Θερινό Βιβλιοστάσιο να γεμίσει και αυτό το καλοκαίρι με φίλους των βιβλίων, ώστε να γίνει εφαλτήριο για μια νέα άνθηση της «εκτός των τειχών» βιβλιοπαραγωγής, στην οποία εντάσσουμε και τη δική μας εκδοτική δραστηριότητα.

Συμμετέχουν:

Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλφειός, Angelus Novus, Απρόβλεπτες Εκδόσεις, Ασίνη, Βαβέλ, Biblioteque du temps perdu, Βιβλιοπέλαγος, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Εκδόσεις των Ξένων, Εκτός γραμμής, Ενύπνιο, Έρασμος, Εργατική Πάλη, Έρμα, Εύμαρος, Ισνάφι, Κενότητα, Μάγμα, Oposito, Opportuna, Red n Noir, Redmarks, Πανοπτικόν, Σοφίτα, Τυφλόμυγα, Φαρφουλάς, Futura

Ελάτε!

Η Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων

Facebook event

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

19:30 – 21:00: Στη χώρα των κλουβιών. Μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές

21:00 – 23:00: Η πολιτική ορθότητα στα κόμικς, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

19:30 – 21:00: Μια υλιστική θεωρία δικαιοσύνης – Το Ένα – Οι Πολλοί – Αυτό που δεν έχει ακόμα Συμβεί

21:00 – 23:00: Μήπως τελικά this is not a gender? H δίωξη της vita sexualis

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019

19:30 – 21:00: Οι Αντινομίες του Αντόνιο Γκράμσι

21:00 – 23:00: Στα χνάρια της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

19:30 – 21:00: Όταν ο Κόκκορας Λαλούσε στο Σκοτάδι… Ανθολογία αναρχικών κειμένων 1971 – 1978

21:00 – 23:00: Ήταν ο Φουκώ απατεώνας;

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments