Πρώην εργαζόμενοι City Plaza: Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εργαζομένων του πρώην ξενοδοχείου City Plaza

Η ιστορία του City Plaza έχει δύο αναγνώσεις. Η μια είναι η βιωμένη, δηλαδή η συλλογική εμπειρία αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και συνύπαρξης προσφύγων, ελλήνων και διεθνών ακτιβιστών που έζησαν μαζί για τρία χρόνια που διήρκησε η κατάληψη του κτιρίου διαμορφώνοντας στην πράξη ένα αντιρατσιστικό υπόδειγμα. Η άλλη είναι η μιντιακή που κάνει ζουμ σε μια κατσαρίδα στον τοίχο και ρίχνει φαρμακερά δάκρυα πάνω από τα ντουβάρια της ατομικής ιδιοκτησίας.

Η ιδιοκτήτρια του κτιρίου κα Αλίκη Παπαχελά όλον αυτόν τον καιρό και με αποκορύφωμα τις μέρες μετά το κλείσιμο της κατάληψης είχε πάντα μικρόφωνο και το αξιοποίησε στο έπακρο για να λοιδορήσει το εγχείρημα αναπαράγοντας συχνά τερατώδη μυθεύματα. Ωστόσο, στην αφήγηση της παρέλειψε να αναφερθεί στους απλήρωτους – πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου και στις σκόπιμα αποσιωπημένες υποχρεώσεις της απέναντι τους, τις οποίες αρνείται να εκπληρώσει. Βλέπεις, αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους δε διανοήθηκαν ποτέ να στραφούν ενάντια σε αυτούς που είχαν χάσει τα πάντα, αποδεικνύοντας ότι η ταξική συνείδηση είναι πολύ σπουδαία υπόθεση για να χωρέσει σε τηλεοπτικά πάνελ.

Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα δημοσιεύουμε την ανακοίνωση των πρώην εργαζομένων του City Plaza που κάνει ορισμένες καίριες υπενθυμίσεις και επισημάνσεις.


Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 πρόσφυγες και αλληλέγγυοι αποχώρησαν από το ξενοδοχείο City Plaza.

Ως όφειλαν, μας παρέδωσαν τα κλειδιά του ξενοδοχείου, όπως είχαν δεσμευθεί από την έναρξη της χρήσης του, καθώς εμείς –και μόνο εμείς– οι πρώην εργαζόμενοι του City Plaza, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, περιμένουμε τον πλειστηριασμό του κινητού εξοπλισμού που ανήκει στην πτωχευτική περιουσία, ώστε να μας καταβληθούν οι αποζημιώσεις που μας οφείλονται.

Η πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρίας που έχει στην ιδιοκτησία της το City Plaza κ. Αλίκη Παπαχελά περιηγείται τα τηλεοπτικά κανάλια και εγείρει αξιώσεις σε κάτι που δεν της ανήκει: τον κινητό εξοπλισμό του ξενοδοχείου, τον οποίο, δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε δικό της σκοπό, όπως έκριναν αμετάκλητα τα δικαστήρια, διότι πρέπει αυτός να τεθεί σε πλειστηριασμό αμέσως ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τουλάχιστον ένα μέρος των νόμιμων αποζημιώσεών μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μόνος αρμόδιος είναι ο Σύνδικος της πτώχευσης ο οποίος πρέπει να πράξει τα νόμιμα για την αποκατάστασή μας. Η κ. Παπαχελά, η οποία επί έξι χρόνια που ήταν το ξενοδοχείο κλειστό και εγκαταλελειμμένο (2010 – 2016), εμπόδιζε το σύνδικο να εισέλθει στο ξενοδοχείο και προσπαθούσε να ματαιώσει την ικανοποίηση των νομίμων δικαιωμάτων μας, οφείλει να πειθαρχήσει στις διατάξεις των δικαστικών αποφάσεων και να μην επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά

Παρότι είμαστε άνθρωποι του μεροκάματου και όχι μεγαλοϊδιοκτήτες, για λόγους συναδελφικών αρχών και ταξικής αλληλεγγύης, εξ αρχής δηλώσαμε στους χρήστες του ξενοδοχείου ότι δεν θα αξιοποιήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας για να στραφούμε εναντίον τους – πώς είναι δυνατόν Έλληνες απολυμένοι και άνεργοι να καταδιώκουν τους κυνηγημένους από τον πόλεμο και την φτώχεια πρόσφυγες;

Όπως είναι φυσικό, ο κινητός εξοπλισμός του City Plaza, κυρίως κρεβάτια και καθίσματα, κατά την τρίχρονη κατάληψή του υπέστη φθορές μια που φιλοξένησε πολύ κόσμο και πολλά παιδιά. Όμως, αν κάποιος βλάπτεται από αυτό είμαστε εμείς, όχι η ιδιοκτήτρια που δεν της ανήκει.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι «καταληψίες» συντήρησαν όσο μπορούσαν το για χρόνια εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο και όπως πληροφορηθήκαμε εγκατέστησαν νέο υποσταθμό ηλεκτροδότησης, προέβησαν σε αγορά νέων δεξαμενών ζεστού νερού που είχαν σαπίσει από την εγκατάλειψη, ανασκεύασαν εκ βάθρων τον καυστήρα, τα κλιματιστικά και την κουζίνα του, έχουν δε τις σχετικές αποδείξεις.

Απαιτούμε, λοιπόν, από τον Σύνδικο να πράξει τα νόμιμα, και από την κ. Αλίκη Παπαχελά να πάψει να διεκδικεί τον κινητό εξοπλισμό που με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, Δεν της ανήκει.

Πέρα από την άποψη που έχει οποιοσδήποτε για το Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza, τώρα το ζήτημα αφορά απλήρωτους απολυμένους εργαζόμενους. Είναι υπόθεση ταξικής αλληλεγγύης!

H Επιτροπή Εργαζομένων του πρώην ξενοδοχείου «City Plaza»

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο