Ενημέρωση για την εκκένωση του 5ου Λυκείου Αθηνών: Οι ιδέες δεν εκκενώνονται!

Ανακοίνωση αλληλέγγυων 5ου Λυκείου Αθηνών

“Που είναι ο Μποσεντ;”
Αυτό θα ρωτήσει σήμερα ο δάσκαλος για τον Μποσεντ και για τα άλλα παιδιά της καταληψης- στέγης προσφύγων του 5ου Λυκείου Αθηνών που δεν θα πάνε σήμερα στο σχολειο.

Και αυτό γιατί σήμερα στις 6.30π.μ. πραγματοποιήθηκε η 7η σε σειρά εκκένωση κατάληψης στεγης- κοινωνικού χώρου.

Η συγκεκριμένη κατάληψη φιλοξενούσε περισσότερους από 130 πρόσφυγες και μετανάστες, προερχόμενους από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, όλοι όμως έχοντας περάσει σύνορα τουλάχιστον 2 χωρών και έχοντας καταφέρει να είναι κάτι παραπάνω από έναν απλό αριθμό, από ένα κατειλημμένο κτίριο.. Να είναι μια ζωντανή κοινότητα αλληλεγγύης!

Διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και ΥΜΕΤ με Fullface και αυτόματα εξουδετέρωσαν μια ακόμα “απειλή”, μια ακόμα “εστία ανομίας” ναρκωτικών και όπλων. Το πρώτο επικίνδυνο που αντίκρισαν θα ήταν καμιά δεκαριά ψαλίδια, ξυλομπογιές, βιβλία και δύο σακούλες γεμάτες παιχνίδια που δεν πρόλαβαν να μοιραστούν.

Τα καθεστωτικά μέσα (βλ. zougla, CNN, ingr και πρώτο θέμα) ήταν και αυτά εκεί για να αναπαράγουν -χωρίς αιδώ – φωτογραφίες και βίντεο παιδιών που κλαίνε και αλληλέγγυων (που βρίσκονταν εκεί για να αποχαιρετήσουν τους ανθρώπους) χωρίς να έχουν καλύψει τα πρόσωπα τους, όπως υποχρεούνται. Ακόμη “σκηνοθέτες” της ΓΑΔΑ φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο ενώ θολώνουν τα πανό υποστήριξης και αλληλεγγύης, καταγράφουν με επιδεικτικό και χυδαίο τρόπο τις “άθλιες συνθήκες διαβίωσης”, όπως επίσης και στιγμές έμπρακτης μπατσικής αλληλεγγύης, όπου μοιράζουν νερά, φορώντας βέβαια τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό: μάσκες, γάντια (λες και μπαίνανε στο Τσερνόμπιλ).

Ελπίζουμε πως όλες αυτές οι παραπάνω εικόνες θα διαγραφούν από τις μνήμες των παιδιών -που άλλωστε έχουν αντιμετωπίσει ήδη τόσα πολλά- και θα μείνουν μόνο οι όμορφες στιγμές που έζησαν μέσα στο κτίριο του 5ου Λυκείου.

Απ’ την δική μας μνήμη όμως αυτό που ζήσαμε σήμερα δεν θα διαγραφεί. Γιατί εμείς ξέρουμε ότι οι ιδέες και τα όνειρα ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ!

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε σήμερα Δευτέρα 23/09 και ώρα 6.00μ.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση αλλοδαπών (Πέτρου Ράλλη 24)

Τρόπος πρόσβασης:
Με Γ18, Β18 στάση Αγίας Άννης.
Συγκέντρωση στην εκκλησία και πορεία προς Διεύθυνση αλλοδαπών.

Αλληλέγγυοι/ αλληλέγγυες 5ου Λυκείου Αθηνών.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο