Βόλος: Την Πέμπτη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην ΑΓΕΤ – Lafarge

Επτά μήνες μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου στην πόλη, η Επιτροπή προβαίνει σε νέες κινητοποιήσεις. 

Χαρακτηριστική των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά και των παραβιάσεων της ΑΓΕΤ υπήρξε η συνέντευξη που μας παραχώρησε η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, τον Μάρτιο με αφορμή το πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργάνωσε η Επιτροπή.

Έκτοτε η Επιτροπή προχώρησε σε νέες κινητοποιήσεις αλλά και στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην ΑΓΕΤ- Lafarge.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου εκδικάζονται στο τοπικό δικαστήριο του Βόλου τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει 100 πολίτες κατά της ΑΓΕΤ- Lafarge. Τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν την εισαγωγή σκουπιδιών από χώρες του εξωτερικού, κατά παράβαση της σύμβασης, για να καούν στους κλιβάνους της με καταστροφικές επιπτώσεις για την υγεία και το περιβάλλον των πολιτών της Θεσσαλίας. Με αυτή της την ενέργεια η Επιτροπή επιδιώκει μέσω της δικαστικής οδού την παύση της καύσης σκουπιδιών.

Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης, μια μέρα πριν στις 16 Οκτώβρη, θα γίνει ολοήμερη κατάληψη έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με ενημερωτικές και πολιτιστικές δράσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε συναυλία. Όπως αναφέρει η Ι. Ηλιοπούλου: «στόχος  της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου είναι να συσπειρώσει τους κατοίκους της πόλης, ώστε να παρευρεθούν στα δικαστήρια προκειμένου να στηρίξουν τον τοπικό δικαστή ώστε να πάρει μια δίκαιη απόφαση για το καλό της πόλης και των πολιτών της».

Η ολοήμερη κατάληψη περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ, ομιλίες, συζητήσεις,  πολιτιστικές δράσεις και θα κλείσει με μια συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα.

Ο λόγος που η Επιτροπή επέλεξε την συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας έχει να κάνει με τις αρμοδιότητες της. Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη τόσο για τους ελέγχους όσο και για τυχόν κυρώσεις και ενέργειες κατά της ΑΓΕΤ. Στόχος είναι να ασκήσει πίεση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε αφενός να υπάρξει δέσμευση των απορριμμάτων που εισάγει η ΑΓΕΤ και έλεγχος τους, καθώς έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι δεν εισάγει μόνο RDF (πλαστικό χαρτί και ύφασμα)  αλλά και πλαστικά απορρίμματα, παραβιάζοντας την Άδεια Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων όσον αφορά την εκφόρτωση, αποθήκευση και μεταφορά των απορριμμάτων. Μέχρι στιγμής η Περιφέρεια με τις ενέργειες αλλά και τις παραλείψεις φαίνεται να στέκεται στο πλευρό της ΑΓΕΤ.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο