Την Κυριακή 17/11/2019, καθώς η Άννα Νίνη – συντάκτρια του omniatv – βγήκε από το σπίτι της τρια άτομα της ασφάλειας ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στα στοιχεία και την τσάντα της.

Μέσα στην τσάντα της δε βρήκαν κάτι άλλο πέρα από μια φωτογραφική μηχανή. Όταν έδωσε την ταυτότητά της και τη δημοσιογραφική κάρτα του Μέσου, ρωτήθηκε «πού πάει» και εξήγησε ότι είναι δημοσιογράφος και πηγαίνει να τραβήξει πλάνα για το omniatv. Τότε ένας από αυτούς της είπε επί λέξει: «Όμνια ε; Σας ξέρουμε έναν έναν μουνόσκυλα, προσέξτε τι θα τραβήξετε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία επιχειρεί να εκφοβίσει άτομα που δραστηριοποιούνται στο omniatv. Έχουν υπάρξει κυνηγητά και απειλές κατά την διάρκεια βιντεοσκοπήσεων, φωνές ΜΑΤ όταν περνούν κάτω από το στούντιό μας, δικαστήρια με στημένα κατηγορητήρια σε βάρος μας κ.α.

Είμαστε βέβαιες/οι ότι αυτό δε θα συνέβαινε σε περίπτωση που με τα ρεπορτάζ μας συμμετείχαμε στο κλίμα αγαστής συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και ΜΜΕ που επικρατεί στην Ελλάδα.

Αντ’ αυτού επιλέγουμε, με όσες δυνάμεις έχουμε, να βρισκόμαστε στους δρόμους, στα δικαστήρια, στις εκδηλώσεις, δίπλα σε κάθε άνθρωπο που καταπιέζεται ή αγωνίζεται.

Αφού λοιπόν οι κύριοι αυτοί «μας ξέρουν έναν-έναν», θα έπρεπε να γνωρίζουν πως όποιο εμπόδιο στήθηκε σε βάρος μας, προσπεράστηκε και μας έδωσε περισσότερες δυνάμεις.

18/11/2019
Τα «μουνόσκυλα» του omniatv

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
sisyphus Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
sisyphus
Guest
sisyphus

Θα τα σπάσει τα μούτρα ο Μητσοτάκης και η ακροδεξιά συμμορία που έφτιαξαν για να ξανά φάνε ότι έμεινε από το προηγούμενο πλιάτσικο στη χώρα, πρέπει όμως. και η αριστερά να μην αφήσει τους ταγματαλήτες να σπείρουν τον φόβο στο κόσμο. Στην επαρχία θα πέσει μαυρίλα γιατί οι δεξιοί ξέρουν να το δουλεύουν αυτό -απειλές, -εκφοβισμός, βία, κουκούλωμα υποθέσεων κλπ. Εμείς τι θα κάνουμε έχει σημασία, αυτοί με τα συστημικά ΜΜΜΕ (Μαρινάκεια) μαζί τους και όλες τις εφημερίδες (80) θα κάνουν το μαύρο άσπρο. Ένα βήμα πίσω εμείς δυο αυτοί μπροστά.