10 χρόνια

Τα οργουελιανά ψεύδη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Παρουσιάζει μια μαγική εικόνα που αποκαλεί «πραγματικά γεγονότα»

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσίευσε νωρίτερα ανακοίνωση προκειμένου να απαντήσει στις ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την καταστολή της 17ης Νοεμβρίου και τα διάφορα δημοσιεύματα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Το υπουργείο κάνει λόγο για τις «επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας» παρουσιάζοντας μια μαγική εικόνα που αποκαλεί «πραγματικά γεγονότα».

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει ως «επιτυχίες» την «εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους» ή την «εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν» και τον «αμείλικτο πόλεμο που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά».

Η συνέχεια της ανακοίνωσης περιέχει και πολύ ωραίες φρασούλες που στοχεύουν στην επίκλιση του συναισθήματος τον τηλεθεατών – ψηφοφόρων όπως: «Σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ», και «να μην ξέρεις αν θα βρεις την πόρτα σου παραβιασμένη όταν γυρίζεις σπίτι» με κορυφαία την παράγραφο που περιγράφει τη «λύση» που ισχυρίζεται ότι έδωσε το υπουργείο με τα σώματα ασφαλείας του, υιοθετώντας τα ατεκμηρίωτα ψεύδη των δελτίων ειδήσεων: «Η Αθήνα δεν κάηκε. Οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται. Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε. Η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει. Και στα Εξάρχεια, δυστυχώς ακόμη, μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν, η αστυνομία θα περιπολεί, και με πολιτικά και με συμβατικές πινακίδες. Η αστυνομία έχει αποστολή και νομιμότητα. Οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα».

Δυστυχώς, το υπουργείο και ο πολιτικός του προϊστάμενος Μ. Χρυσοχοϊδης επιδίδονται για άλλη μια φορά σε ένα κρεσέντο ψευδολογίας επινοώντας «άβατα», «τρομοκράτες» και «γιάφκες», ενώ επιχειρούν χωρίς καμία συστολή να συνδέσουν την πραγματική εγκληματικότητα των κλοπών, ληστειών και γενικότερα πράξεων του ποινικού δικαίου με την πολιτική διαμαρτυρία, την πολιτική ανυπακοή, τις παρεμβάσεις και τις διεκδικήσεις της κοινωνίας.

Η «γιάφκα» του πανεπιστημίου της ΑΣΟΕΕ, όπως «πουλήθηκε» από μέσα όπως η «Καθημερινή», περιείχε φυλλάδια, μπουκάλια από ποτά, κράνη και πυροσβεστήρες, κουβάδες, γάντια, σημαίες, σπρέι, αλυσίδες και λουκέτα. Αυτά τα αντικείμενα συνιστούν γιάφκα για τους οργουελογράφους του υπουργείου και της Καθημερινής.

Όσο για την «επιχείρηση» της αστυνομίας, όλοι είδαμε τα «επεισόδια» που προκλήθηκαν όταν η ΥΑΤ μπούκαρε στην ΑΣΟΕΕ κυνηγώντας τους φοιτητές που ήθελαν να πραγματοποιήσουν συνέλευση στο κτίριο της σχολής τους.

Αναφορικά με τις καταλήψεις στέγης που εκκένωσε μαζικά τους τελευταίους δύο μήνες το υπουργείο, από το φωτογραφικό υλικό πράγματι φαίνονται μωρομάνες και παιδιά με αφοπλιστικό χαμόγελο και άγνοια κινδύνου για το φιάσκο μετεγκατάστασής τους που ακολούθησε.

Απέλπιδες ήταν και οι προσπάθειες των αρχών, με δημοσίευση δικού τους φωτογραφικού υλικού από φωταγωγούς, ακατάστατα δωμάτια και αυτοσχέδιες κουζίνες, να δείξουν τις «άθλιες συνθήκες» που επικρατούσαν στην «παρανομία» των καταλήψεων την ίδια στιγμή που καμία αξιόποινη πράξη δεν προέκυψε και τίποτα το αξιόποινο δεν βρέθηκε στους χώρους αυτούς.

Όσο για τις περιβόητες ταράτσες των τηλεοπτικών σόου, όσα λέει ένας από τους συλληφθέντες της νύχτας της 17ης Νοέμβριου που βρέθηκε στην πολυκατοικία της πλατείας Εξαρχείων καθώς και οι κατηγορίες οι οποίες τελικά του απαγγέλθηκαν, σχηματίζουν μια τελείως διαφορετική εικόνα από όσα ισχυρίζεται το υπουργείο.

Όλα τα είχε λοιπόν η ανακοίνωση του υπουργείου εκτός από απαντήσεις για τους μηχανισμούς παρακολούθησης που βρέθηκαν σε οχήματα πολιτών, τα μέτρα που θα πάρει για να μην επαναληφθούν περιστατικά βασανισμού και ξυλοδαρμού, καθώς και με ποιον τρόπο θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τις πράξεις επίορκων αστυνομικών.

Τα υπόλοιπα δεν συντελούν σε τίποτα άλλο από την ενίσχυση της εικόνας αναξιοπιστίας αλλά και επικινδυνότητας ενός υπουργείου που διατείνεται πως ο ρόλος του είναι η προστασία του πολίτη.

Τέτοιοι… προστάτες να μας λείπουν.

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
ypopto_mousi
ypopto_mousi
Simon said: Justice not vengeance.
Μετάβαση στο περιεχόμενο