Χανιά: 15 μέρες μέχρι το τέλος του κόσμου όπως τον θέλετε

Μετά από την μαζική πορεία και την επιτυχημένη συναυλία της 26ης Οκτωβρίου και σε συνέχεια της Ανακοίνωσης-απάντησης στο τελεσίγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της παρέμβασης στο δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού η Συνέλευση Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Καταλήψεις (πλήρης τίτλος: Συνέλευση Αλληλέγγυων Συντρόφων/Συντροφισσών σε Πρόσφυγες/Μετανάστριες και Καταλήψεις) προχώρησε σε μια καμπάνια δράσεων και εκδηλώσεων με τίτλο: 15 Μέρες Μέχρι Το Τέλος του Κόσμου (όπως τον θέλετε).

Οι δράσεις περιλαμβάνουν αφισοκολλήσεις, μοιράσματα κειμένων και παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και τα ΜΜΕ από τις οποίες η πρώτη έγινε στις 22 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ Χανίων, ενώ ανοιχτή μικροφωνική στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς έγινε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί. Στην μικροφωνική διαβάστηκαν, αλλά και μοιράστηκαν σε έντυπη μορφή, η Ανακοίνωση της συνέλευσης, κείμενο της Κατάληψης Rosa Nera, κείμενο που επεξεργάστηκε το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών και το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας δρόμου Άπατρις, η οποία επίσης διανεμήθηκε.

Στην καμπάνια εντάχθηκαν επίσης εκδηλώσεις που ήδη είχαν προγραμματιστεί στην κατάληψη, όπως ο κύκλος προβολών με θέμα την Αποικιοκρατία και η συναυλία που διοργάνωσε η Μουσική Αμηχανία το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις δέκα το βράδυ.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ έγινε επίσης παρουσίαση με το “Ημερολόγιο του Εργαζομένου 2020” από την ΕΣΕ Ρεθύμνου. Το ημερολόγιο περιέχει κείμενα για τον τουρισμό και η εισήγηση συνοδεύτηκε από μια πολύ ζωντανή συζήτηση. Η εκδήλωση ηχογραφήθηκε από το Κοινωνικό Ραδιόφωνο Χανίων για να μεταδοθεί μετά από την απαραίτητη ηχητική επεξεργασία.

Στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό ανακοίνωση στήριξης εξέδωσε το ΜΕΡΑ25.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο