Χανιά: Επιστρέφουν στους τοίχους τα “Αλλιώτικα Νέα”

Επιστρέφουν στους τοίχους των Χανίων τα “Αλλιώτικα Νέα”. Το τρίτο φύλλο της άτακτης εφημερίδας δρόμου -που είναι μια παραγωγή της κατάληψης Rosa Nera- είναι και πάλι απλώς ένα πρωτοσέλιδο που παραπέμπει σε ένα σώμα-φάντασμα τις περιλήψεις των άρθρων και φέρει την ημερομηνία “Νοέμβριος 2019”.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε εδώ την ιστορία της έκδοσης. Το πρώτο φύλλο των “Αλλιώτικων Νέων” κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017 ως άτακτη εφημερίδα τοίχου κι όχι δρόμου. Κάτω από τον αριθμό φύλλου διακρίνεται το κυκλάκι με την φράση “Τιμή δεν έχει η αγάπη”.

Ιδιαίτερες ικανότητες χρονοταξιδιού φαίνεται να έχουν τα “Αλλιώτικα Νέα” με αριθμό φύλλου 002, που κυκλοφόρησαν σε δύο εκδοχές. Την κλασική εκδοχή του πρωτοσέλιδου που φέρει την ημερομηνία “Ιανουάριος 2017” (δηλαδή έχει κυκλοφορήσει πριν από το πρώτο φύλλο) και την σπέσιαλ έκδοση που περιλαμβάνει άλλες τρεις σελίδες, οι οποίες φέρουν την χρονική ένδειξη “Δεκέμβρης 2017”. Πράγμα που -ενώ επαναφέρει την λογική στην αρίθμηση- καθιστά την έκδοση μοναδική, αφού φαίνεται να μεσολαβούν 11 μήνες μεταξύ της εκτύπωσης του πρωτοσέλιδου και των εσωτερικών σελίδων του ίδιου φύλλου. Στο φύλλο 002 μπορύμε επίσης να διακρίνουμε την αλλαγή του τοίχου με τον δρόμο στη συνοδεία της “άτακτης εφημερίδας”.

Τα “Αλλιώτικα Νέα” -εκτός από τα περίεργα χρονοταξίδια που κάνουν- είναι ένα εργαλείο παρέμβασης της κατάληψης Rosa Nera στην κοινωνία και καταφέρνουν να συνδυάσουν το χιούμορ με την ουσία σε αυτή την άστατη – αλλά πολύ δημοφιλή- έκδοση.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο