Οδός Zackie oh για πάντα

Το ξέραμε ότι θα κατεβάσουν ξανά την πινακίδα «Οδός Zackie oh», γιατί διασαλεύει τη φονική κανονικότητα της Γλάδστωνος  και υπενθυμίζει τις ανοιχτές μας εκκρεμότητες με τους κανίβαλους αυτού του κόσμου. Θα έπρεπε, όμως, κι αυτοί να ξέρουν ότι θα την ξαναβάλουμε. Αυτό κάναμε το βράδυ του Σαββάτου 25 Γενάρη. Θα επιστρέψουμε όσες φορές κι αν χρειαστεί, γιατί στα γράμματα της αποτυπώνεται ένα κομμάτι της θλίψης μας για την απώλεια του Ζακ και της οργής μας για τους δολοφόνους του. 

Τη Δευτέρα πληροφορηθήκαμε μέσω του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου, ότι χρειάστηκαν 16 μήνες οι αρχές για να αποφανθούν πως τι αν στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 διαπράχθηκε μια στυγερή δολοφονία σε δημόσια θέα, οι δράστες της μπορούν να νιώθουν εφησυχασμένοι, αφού διώκονται με την πολύ ηπιότερη και αναντίστοιχη κατηγορία της θανατηφόρου σωματικής βλάβης. Επειδή η δικαστική εξουσία τους κλείνει το μάτι, αισθάνονται την αλαζονεία να διαπράξουν νέα εγκλήματα, όπως έκανε ο μεσίτης (Αθανάσιος Χορταριάς) γρονθοκοπώντας πριν λίγες μέρες τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Φράγκου.

Εμείς που βιώνουμε καθημερινά το φασισμό, το ρατσισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία, το μισαναπηρισμό σε πόλεις σχεδιασμένες στις συντεταγμένες της τοξικής αρρενωπότητας και του κεφαλαίου, λέμε ότι δε θα συμβιβαστούμε με τη θανατοπολιτική. Θα αναζητήσουμε δικαιοσύνη στα δικαστήρια αλλά σίγουρα θα την πάρουμε στους δρόμους. 16 μήνες τώρα η Zackie ζει και μαζί της ζωντανεύουν όλα τα καταπιεσμένα μας κομμάτια που δε χωράνε στις κανονικότητες σας. Τώρα είμαστε πολλές. Πενθούμε μα και γιορτάζουμε την επιθυμία μας για ζωή. 

Εχθές το βράδυ φύγαμε γελώντας. Εχθές το βράδυ γίναμε παιδιά. Εχθές το βράδυ διαταράξαμε την επιβεβλημένη σιωπή, παίζοντας με ένα σπρέι και άπειρη αγάπη. Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε.  Με ένα μας γέλιο θα σας θάψουμε.

We come in colours, we come in drag, and we unite in glitter

Συντρόφια, φίλες, φίλοι

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο