Συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αντικαθεστωτικών από την ΕΛ.ΑΣ.

Ταυτόχρονη επιχείρηση της «αντιτρομοκρατικής» σήμερα το πρωί στα γραφεία του Λαϊκού Μετώπου – Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, καθώς και σε μια μονοκατοικία που διέμεναν μέλη της Επιτροπής, στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με μαρτυρία μιας περιοίκου στο omniatv γύρω στις 6:00 με 6:15 το πρωί αντιλήφθηκαν τζιπάκια της Αντιτρομοκρατικής και αστυνομικούς των ΕΚΑΜ να εισβάλουν στην απέναντι μονοκατοικία στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια. Οι άνθρωποι που ήταν στο σπίτι φώναζαν συνθήματα αλλά συγχρόνως, από τις φωνές τους, ήταν φανερό ότι οι αστυνομικοί τους χτυπάνε. Στην συνέχεια τους οδήγησαν με κουκούλες στα κεφάλια και τους βάλανε τον καθένα σε ένα τζιπ, εκτός από τους τρεις τελευταίους που τους βάλανε μαζί σε ένα βανάκι. Από όσο μπόρεσαν να διακρίνουν, τα συλληφθέντα πρόσωπα είναι δύο γυναίκες και οκτώ άντρες.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, όταν οι μονάδες των ΕΚΑΜ μαζί με το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ολοκλήρωσαν την σύλληψη και αποχώρησαν από το σημείο, εκτός από το συνεργείο της ΔΕΕ που κατέφθασε και εμφανίστηκαν και άντρες με στρατιωτικές στολές παραλλαγής, πιθανότατα από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).

Η δικηγόρος Αλέκα Ζορμπαλά επικοινώνησε με την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ζητώντας να ενημερωθεί για τις συλλήψεις λαμβάνοντας ως απάντηση ότι καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη δεν μπορούν να της απαντήσουν ούτε για τον ακριβή αριθμό των προσαγωγών ο οποίος ωστόσο από τους συντρόφους τους υπολογίζεται ανάμεσα σε 20 με 25 άτομα.

Διερωτάται επίσης για τον τρόπο με τον οποίον θα προστατευτεί η άσκηση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων εν μέσω πανδημίας και καραντίνας.

Περίπου στις 12:50 η αστυνομία προσήγαγε στην ΓΑΔΑ εφτά αλληλέγγυα πρόσωπα που βρίσκονταν λίγο έξω από τα γραφεία της Επιτροπής στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες και να ενημερωθούν για τα γεγονότα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα λίγες ώρες μετά.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο