Νεότερη ενημέρωση για τις συλλήψεις των Τούρκων και Κούρδων αντικαθεστωτικών

Τα 15 από τα 26 άτομα που προσήχθησαν χθες τα ξημερώματα της (19ης Μαρτίου 2020) σε σπίτι στα Σεπόλια και στα γραφεία της «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» στην οδό Τζαβέλα (Εξάρχεια), αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς κατηγορίες. Τα υπόλοιπα 11 παραπέμφθηκαν, σήμερα 20 Μαρτίου 2020 στον ανακριτή όπου τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης, και διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, τρομοκρατικές πράξεις από κοινού, οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος καθώς και τα πλημμελήματα της βια κατά υπαλλήλου (αντίσταση κατά της αρχής με τον παλιό Π.Κ.) και οπλοφορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Και οι έντεκα πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με καταγγελίες συντρόφων τους και αλληλέγγυων, από τις 13:00 το μεσημέρι που προσήχθησαν με μεταγωγική κλούβα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων της Ευελπίδων, μέχρι και τις 19:00 που τελείωσε η διαδικασία, οι κατηγορούμενοι κρατούνταν μέσα στην κλούβα με τις χειροπέδες δεμένες πίσω από την πλάτη. Η κατάσταση αυτή, η οποία συνιστά βασανιστήριο, δεν έπαψε ούτε με τις διαμαρτυρίες τους, ούτε καν όταν ένας συλληφθέντας, ο Ismail Zat, λιποθύμησε. Η δικαιολογία των αρχών για αυτήν την κατάσταση ήταν τα μέτρα, σχετικά με την εξάπλωση του Covid-19, ωστόσο στην κλούβα βρίσκονταν μαζί οι 11 κατηγορημένοι συν αντίστοιχο αριθμό αστυνομικών που τους φρουρούσαν.

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση σε αυτήν την υπόθεση ανεξάρτητη από το όποιο ποινικό σκέλος. Ανάμεσα στους 15 χθεσινούς προσαχθέντες για τους οποίους δεν σχηματίστηκε δικογραφία, είναι και δικηγόρος του ΔΣ Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είχε διαφύγει πριν λίγες μέρες από το καθεστώς Ερντογάν προκειμένου να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, όμως δεν κατάφερε να αιτηθεί, λόγω της αναστολής διαδικασιών ασύλου που έχει κηρύξει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση της η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» καταγγέλλει καταστροφές από την αστυνομία σε υπολογιστές, κρεβάτια, τοίχους, αφίσες, ακόμα σε φωτογραφίες μαρτύρων του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, πολιτικού υλικού και βιβλίων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα γραφεία της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» στην οδό Τζαβέλα (Εξάρχεια).

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο